Κάτι αλλάζει στο τι διαβάζεις στα Google News!

18:45 6/1/2020 - Πηγή: iPop

Μια έκπληξη περιμένει όσους ενημερώνονται καθημερινά απ’ τα Google News… Δεν θα υποστηρίζονται πια οι ψηφιακές εκδόσεις των έντυπων περιοδικών!

Η ανακοίνωση γι’ αυτό που αλλάζει στα Google News έγινε μέσω email σε άτομα που έχουν εγγραφεί σε οποιοδήποτε από τα περιοδικά που είναι διαθέσιμα σε PDF μέσω της υπηρεσίας της Google, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά

το Android Police προ ολίγων ημερών. Οι συνδρομητές που έχουν πληρώσει για περιεχόμενο μετά το 2019 θα λάβουν σχετική επιστροφή χρημάτων.

Google News is killing off digital magazines, refunds all active subscriptions https://t.co/srVQyi3o51 pic.twitter.com/PHmfGvzMpD

Android Police (@AndroidPolice) January 3, 2020

Κι αν δεν τα διαβάζουμε στα Google News, πού θα διαβάζουμε τα άρθρα;

Μπορεί τα περιοδικά να μην έχουν πλέον τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν τα τεύχη τους στα Google News, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι οι περισσότερες εκδόσεις διαθέτουν ιστότοπους όπου μπορείς να διαβάσεις το περιεχόμενό τους ή ακόμα και εφαρμογές. Δεν σε νοιάζει, λοιπόν, καθόλου το ότι οι ψηφιακές εκδόσεις των περιοδικών δεν θα βρίσκονται πια στα νέα της Google.

Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος για τον οποίο η υπηρεσία αποφάσισε κιόλας να σταματήσει να προσφέρει αυτή τη δυνατότητα. Η συγκεκριμένη λειτουργία ξεκίνησε ως μια ανεξάρτητη εφαρμογή που ονομαζόταν Google Play Magazines το 2012 και έπειτα ενσωματώθηκε στο Google Play Newsstand το 2013. Αυτό σταμάτησε το 2018 και τα περιοδικά απορροφήθηκαν απ’ τις Ειδήσεις της Google.

Αυτή η κίνηση, όμως, φαίνεται πως δεν έφερε πολλούς οπαδούς ούτε κάποιο ουσιαστικό κέρδος για τη Google, η οποία αποφάσισε πως δεν τη συμφέρει πλέον να φιλοξενεί όλες αυτές τις ηλεκτρονικές εκδόσεις των περιοδικών. Έτσι κι αλλιώς, αν θες να διαβάζεις κάτι online γιατί να μην μπεις απλά στον ιστότοπο αλλά να αποφασίσεις να δεις το περιοδικό σε PDF μέσω της Google;

Aν είχες κάνει εγγραφή σε περιοδικά μέσω της Google τα τελευταία 8 χρόνια, μην ανησυχείς, όλο το περιεχόμενο που έχεις αγοράσει θα εξακολουθεί να είναι διαθέσιμο για σένα για προβολή μέσω της Google, ώστε να μπορείς να το διαβάσεις οποιαδήποτε στιγμή θέλεις. Απλά δεν θα μπορείς να κάνεις νέα συνδρομή!

Και για όσους εξακολουθούν να αγαπούν να διαβάζουν περιοδικά στο Ίντερνετ, υπάρχει πάντα το Apple News +.

Δες ακόμα:

Ο τρόπος που ψάχνεις τα νέα στο Google αλλάζει!

Photo: Pexels

Το άρθρο Κάτι αλλάζει στο τι διαβάζεις στα Google News! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα