Καθημερινά αντικείμενα έχουν συγκεκριμένο χρώμα για συγκεκριμένο λόγο!

12:08 6/11/2019 - Πηγή: iPop

Καθημερινά αντικείμενα έχουν συγκεκριμένο χρώμα για συγκεκριμένο σκοπό. Μπορεί εσύ να μην το αντιλαμβάνεσαι, αλλά όλα έχουν δημιουργηθεί και σχεδιαστεί για να εξυπηρετούν έναν συγκεκριμένο σκοπό!

Το ανθρώπινο μάτι είναι ικανό να δει περισσότερα από 7 εκατομμύρια χρώματα! Κι ευτυχώς, χρησιμοποιούμε αυτήν την ικανότητά

μας, τα διαφορετικά χρώματα και να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη. Χρησιμοποιείς καθημερινά αντικείμενα αλλά ποτέ δεν δίνεις σημασία στα χρώματα.

Και με τα χρόνια, οι άνθρωποι έχουν δημιουργήσει συγκεκριμένα πράγματα που βλέπουμε και χρησιμοποιούμε, σε συγκεκριμένα χρώματα για διάφορους λόγους.

Καθημερινά αντικείμενα με συγκεκριμένα χρώματαΠυροσβεστικοί κρουνοί

Οι πυροσβεστικοί κρουνοί έχουν διαφορετικά χρώματα για να αντιπροσωπεύουν πόσα γαλόνια ανά λεπτό (GPM) μπορούν να παράγουν. Διαφορετικοί πυροσβεστικοί κρουνοί χρησιμοποιούνται για να σταματήσουν διάφορους τύπους πυρκαγιών, ανάλογα με το μέγεθος.
Τα πιο δημοφιλή χρώματα είναι κόκκινο, πορτοκαλί, πράσινο και μπλε.

Αεροπλάνα

Τα περισσότερα αεροπλάνα είναι λευκά για να αντικατοπτρίζουν το φως του ήλιου. Αυτό θα βοηθήσει στη μείωση των ζημιών που προκαλούνται απ’ τον ήλιο και θα αποτρέψει την υπερθέρμανση του αεροπλάνου. Παράλληλα, βοηθά στο να χρειάζονται λιγότερο χρόνο για να κρυώσουν όταν είναι σταθμευμένα.

Λάστιχα αυτοκινήτου

Τα καουτσούκ του αυτοκινήτου χρησιμοποιείται για την παραγωγή ελαστικών είναι στην πραγματικότητα λευκό, αλλά προστίθεται αιθάλη για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής τους. Κατά συνέπεια, γίνονται μαύρα!

Ο μαύρος άνθρακας αυξάνει την αντοχή και τη δύναμη των ελαστικών, μεταφέροντας τη θερμότητα μακριά και προστατεύοντάς τα από το φως UV.

Φανάρια

Από πολύ μικρά μαθαίνουμε πως το κόκκινο σημαίνει σταματά, το πράσινο ξεκινάμε και το πορτοκαλί επιβραδύνουμε (ασχέτως αν στην Ελλάδα στο πορτοκαλί πατάμε το γκάζι για να προλάβουμε…).

Ωστόσο, υπάρχει λόγος που έχουν επιλεχθεί αυτά τα τρία χρώματα για τα φανάρια. Το κόκκινο είναι το χρώμα με το μεγαλύτερο μήκος κύματος που σημαίνει ότι μπορείς να το δεις από μεγαλύτερη απόσταση.

Το κίτρινο έχει μικρότερο μήκος κύματος από το κόκκινο, αλλά είναι μεγαλύτερο από το πράσινο. Κι έτσι, είναι πιο ξεκάθαρα στους οδηγούς και ορατά από μεγαλύτερη απόσταση ώστε να μπορούν να δράσουν ανάλογα.

Ασπρόμαυρη διάβαση πεζών

Οι ασπρόμαυρες διαβάσεις πεζών είναι ορατές από μακριά κι αυτό δίνει αρκετό χρόνο στους οδηγούς ώστε να μειώσουν την ταχύτητά τους και να αφήσουν τους ανθρώπους να διασχίσουν το δρόμο.

Αυτά τα δύο χρώματα βοηθούν επίσης τους πεζούς να τις διακρίνουν πιο εύκολα.

Σχολικά λεωφορεία

Το κίτρινο χρώμα στα σχολικά λεωφορεία έχει επιλεγεί για συγκεκριμένους σκοπούς. Η αντίθεση στο κίτρινο και το μαύρο χρώμα που υπάρχει στα σχολικά λεωφορεία βοηθά τους μαθητές να το ξεχωρίσουν πιο εύκολα αλλά και τους οδηγούς να το παρατηρούν ακόμη και όταν νυχτώνει.

Μπάλα ποδοσφαίρου

Όταν οι μπάλες ποδοσφαίρου άρχισαν να γίνονται από πλαστικό ήταν λευκά. Ωστόσο, η εταιρεία Adidas αποφάσισε να προσθέσει και μαύρο σε αυτά. Οι μαύρες και οι λευκές μπάλες ήταν ευκολότερες να εντοπιστούν στην τηλεόραση, επειδή εκείνη την εποχή, οι εικόνες στην τηλεόραση ήταν και ασπρόμαυρες.

Χαρτί υγείας

Το χαρτί υγείας είναι λευκό επειδή είναι… ξεθωρισμένο! Αν δεν είχε ξεθωριάσει… θα είχε καφέ απόχρωση.

Το χαρτί τουαλέτας δεν βρίσκεται σε πολλά άλλα χρώματα, επειδή οι εταιρείες θα πρέπει να το βάψουν και θα τους κοστίσει περισσότερα χρήματα. Αυτό σημαίνει ότι το χαρτί τουαλέτας είναι λευκό, επειδή είναι πιο οικονομικό.

Αλλά υπάρχει ακόμη ένας λόγος. Το χρωματισμένο χαρτί υγείας δεν θα αποσυντεθεί τόσο γρήγορα. Επίσης, όταν δημιουργήθηκε το έγχρωμο χαρτί υγείας, πολλοί γιατροί το συσχετίζουν με αυξημένους κινδύνους για την υγεία. Το λευκό είναι η πιο safe επιλογή!

Πλατφόρμες social media

Παρόλο που οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων έχουν διαφορετικά χρώματα στα λογότυπα τους, πολλά από αυτά χρησιμοποιούν το μπλε χρώμα. Αυτό συμβαίνει επειδή το μπλε χρώμα συνδέεται με τη διάνοια και το μυαλό που συνδέονται με την επικοινωνία.

Το χρώμα αυτό αντιπροσωπεύει επίσης την ασφάλεια και την αξιοπιστία. Οι εταιρείες κοινωνικών μέσων θέλουν οι άνθρωποι να αισθάνονται ασφαλείς ενώ επικοινωνούν με τους άλλους, γι ‘αυτό αποφάσισαν το μπλε χρώμα!

Διαβάστε επίσης:

Vintage φωτογραφίες από αεροπλάνα που θα σε ταξιδέψουν πίσω στον χρόνο!

Photos: depositphotos

Το άρθρο Καθημερινά αντικείμενα έχουν συγκεκριμένο χρώμα για συγκεκριμένο λόγο! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα