Η αυθεντική συνταγή για κουλούρι Θεσσαλονίκης. Μπορείς να το φας σκέτο, γεμιστό ή με όποιον άλλο τρόπο σκεφτείς!

14:56 18/9/2020 - Πηγή: iPop

Αυτή η αίσθηση της πρώτης μπουκιάς απ’ το κουλούρι που μόλις πήρες απ’ τον φούρνο και είναι ζεστό- ζεστό, είναι ανεκτίμητη! Αν ξεκινάς κι εσύ τη μέρα σου σχεδόν κάθε πρωί με μια βόλτα απ’ τον φούρνο, ήρθαμε να σώσουμε την τσέπη σου. Συνταγή για κουλούρι Θεσσαλονίκης, το οποίο μπορείς να φας σκέτο, γεμιστό ή με όποιον άλλο τρόπο σκεφτείς!

Τα υλικά για τη συνταγή για κουλούρι Θεσσαλονίκης:350
γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις150 γρ. σκληρό αλεύρι30 γρ. ζάχαρη1 κ.σ. αλάτι2 φακελάρια ξηρή μαγιά300 ml. νερό

Και για το… φινίρισμα:

400 ml. νερό2 κ.σ. ζάχαρηΣουσάμιΠώς θα φτιάξεις τη συνταγή για κουλούρι Θεσσαλονίκης;Βάζουμε σ’ ένα μπολ το νερό με τη μαγιά και περιμένουμε 10 λεπτά για να φουσκώσει.Στο μίξερ χτυπάμε για 8 λεπτά τα δύο αλεύρια, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι.Λαδώνουμε μπολ κι αφήνουμε εκεί την ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα.Ζυμώνουμε τη ζύμη και κόβουμε σε μπαλάκια.Πλάθουμε τα κουλούρια, όπως θέλουμε, είτε απλά είτε πλεξούδες.Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη σ’ ένα μπολ και ραντίζουμε τα κουλούρια.Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε λαδόκολλα στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά.Απολαμβάνουμε!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες κι αυτή τη συνταγή:

Συνταγή για σπιτικά και αφράτα bagels!

Photo: Pexels

Το άρθρο Η αυθεντική συνταγή για κουλούρι Θεσσαλονίκης. Μπορείς να το φας σκέτο, γεμιστό ή με όποιον άλλο τρόπο σκεφτείς! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα