Θες να δείξεις στον σκύλο σου την αγάπη σου και να την καταλάβει; Αυτοί είναι οι σωστοί τρόποι να την εκφράσεις!

13:23 18/9/2020 - Πηγή: iPop

Αγαπάς τόσο μα τόσο πολύ τον τετράποδο φίλο σου που θες να του το δείχνεις συνεχώς, αν και μερικές φορές στερεύεις από ιδέες και τρόπους. Όμως, αν αναρωτιέσαι πώς να δείξεις την αγάπη στον σκύλο, σου έχουμε όλους τους τρόπους. 

Τρελαίνεσαι για τον σκύλο σου. Τον αγαπάς τόσο πολύ, τον φροντίζεις, νοιάζεσαι γι’ αυτόν, σου λείπει όταν έχεις ώρες να τον δεις, τον σκέφτεσαι συχνά, λες κι είναι άνθρωπος. Για την ακρίβεια αυτό συμβαίνει γιατί είναι μέλος της οικογένειάς σου και τον αγαπάς πραγματικά, ακόμα κι αν έχει

περάσει λίγος καιρός από τότε που προστέθηκε στην οικογένεια.

Μπορεί να νομίζεις πως ο σκύλος σου δεν σε καταλαβαίνει, όμως κάνεις λάθος. Φυσικά και μπορείς να του εκφράσεις την αγάπη σου και να σε καταλάβει. Βέβαια, τα λόγια μόνο δεν αρκούν.

Πώς να δείξεις την αγάπη στον σκύλο σου;

Πες του ότι τον αγαπάς! 

Μελέτες έχουν δείξει πως τα σκυλιά μπορούν να καταλάβουν την ανθρώπινη ομιλία. Επίσης, ο τρόπος με τον οποίο θα εκφράσεις τα συναισθήματά σου θα γίνει κατανοητός στον σκύλο σου από τον τόνο, τον τρόπο και τον ρυθμό κι όχι μόνο από τις λέξεις.

Pexels

Αγκαλιές, αγκαλιές, πολλές αγκαλιές! 

Χάδια, παιχνίδια και αγκαλιές. Τι άλλο να θέλει ο σκύλος σου, εκτός από φαγητό; Τα σκυλιά θέλουν παρέα και συντροφιά, θέλουν να σε έχουν κοντά τους, ενώ σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει πως και ο δικός σου σκύλος λατρεύει τα χάδια και τις αγκαλιές.

Unsplash/Anne Dudek

Γιατί ο σκύλος σου θα σου θυμίσει τι πάει να πει αγάπη… 

Μάθε τι του αρέσει

Πέρα από τις αγκαλιές και τα χάδια, ο σκύλος σου λατρεύει και να παίζεις μαζί του. Αυτό είναι κάτι που σίγουρα του αρέσει, όμως υπάρχουν κι άλλα πολλά. Για παράδειγμα, μπορείς να μάθεις ποιο είναι το αγαπημένο του φαγητό, παιχνίδι, μέρος για βόλτα, οτιδήποτε που μπορεί να τον κάνει χαρούμενο. Ουσιαστικά, δώσε του να καταλάβει ότι δίνεις σημασία σε όσα τον αφορούν και του αρέσουν.

unsplash/Joe Caione

Τι άλλο μπορείς να κάνεις για να δείξεις την αγάπη στον σκύλο σου και να την καταλάβει; 

Τάισέ τον με το χέρι.Κοίτα τον στα μάτια ενώ του μιλάς.Βγάλτον βόλτα.Εκπαίδευσέ τον.Αφιέρωσέ του χρόνο μες τη μέρα.Αν είναι σκύλος σπιτιού, άφησέ τον να κοιμάται μαζί σου.Χάιδεψέ τον στο σημείο που λατρεύει.Δείξε του πόσο σου έχει λείψει.Μην παραμελείς τις ανάγκες του.Μην ξεσπάς τα νεύρα σου πάνω του.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Δες ακόμα:

Οι τρόποι να πεις “σ’ αγαπώ” στον σκύλο σου και να το καταλάβει

Photo: Pexels

Το άρθρο Θες να δείξεις στον σκύλο σου την αγάπη σου και να την καταλάβει; Αυτοί είναι οι σωστοί τρόποι να την εκφράσεις! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα