Καρμπονάρα

16:02 20/5/2014 - Πηγή: iPop
Υλικά:½ κιλό μακαρόνια σπαγγέτι30 γρ βούτυρο2 κσ ελαιόλαδο125 γρ μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια½ ποτήρι λευκό κρασί4 κρόκους αυγών5 κσ παρμεζάνα2 κσ κεφαλοτύρι1 κσ μαϊντανόΑλάτιΠιπέριΕκτέλεση:

Σε ένα μικρό τηγάνι σοτάρουμε το λεπτοκομμένο μπέικον χωρίς λάδι ή βούτυρο μέχρι να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε από τη φωτιά και το βάζουμε σ ένα πιάτο.

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε και κρατάμε ένα ποτήρι από

το νερό που έβραζαν.

Μέσα στη κατσαρόλα που έβρασαν τα μακαρόνια ρίχνουμε το βούτυρο και το λάδι και τα ζεσταίνουμε καλά. Αδειάζουμε μέσα στη κατσαρόλα τα μακαρόνια και ανακατεύουμε να βουτυρωθούν καλά.

Μέσα σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τους κρόκους των αυγών και προσθέτουμε το κρασί και το νερό που έβραζαν τα μακαρόνια.

Ρίχνουμε μέσα στα μακαρόνια το καβουρδισμένο μπέικον και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα των κρόκων του αυγού και ανακατεύουμε γρήγορα-γρήγορα να μη σφίξει το αυγό, αλλά να δημιουργήσει μια κρεμώδη σάλτσα. Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά, ανακατεύουμε για τελευταία φορά και σερβίρουμε.

Tip!

Αν θέλεις μπορείς να δώσεις στη καρμπονάρα σου περισσότερο άρωμα, μπορείς να βάλεις 2 σκελίδες σκόρδο στο βούτυρο που θα ζεματιστούν τα μακαρόνια και μόλις καβουρδιστούν καλά να τις πετάξεις.

The post Καρμπονάρα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα