Κάντο όπως ο Greek Freak

19:13 21/7/2021 - Πηγή: iPop

Έμπνευση ο Γιάννης Αντετοκούνμπο για όλους μας, για ακόμα μια φορά έχοντας καταφέρει ασύλληπτα επιτεύγματα και διακρίσεις στο μπάσκετ, μόλις στα 26 του χρόνια ξεκινώντας από τα Σεπόλια και την πρώτη του ομάδα τον Φιλαθλητικό και φτάνοντας στο ΝΒΑ που είχε ως στόχο. Κάνοντας περήφανους όλους μας!

Κυκλοφορεί μια συνέντευξή του στο Youtube τραβηγμένη στην Αθήνα το 2013, όπου ο Γιάννης σε ηλικία μόλις 19 ετών,

μιλά πάρα πολύ ξεκάθαρα και δείχνοντας ωριμότητα, έχοντας γνώση των δυνατών του μα και των σημείων που χρειάζεται βελτίωση, τους αγαπημένους του παίχτες και τέλος το στόχο του.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου: -Ποιος είναι ο στόχος σου για την καριέρα σου; ο Γιάννης απαντά:

-Θέλω να γίνω παίχτης του ΝΒΑ.

Ακόμα και αν δεν είσαι φίλος του σπορ αξίζει να δεις το απόσπασμα και να πάρεις έμπνευση αν χρειάζεσαι λίγη από αυτή σήμερα.

Να μην τα παρατάς μέχρι να κατακτήσεις τους στόχους σου. Μην τα παρατήσεις αν πρώτα δεν φτάσεις εκεί. Πάντα πίσω από τον στόχο σου πρέπει να υπάρχει ένας σκοπός. Τον σκοπό για τον οποίο το ήθελε τον γνώριζε ο ίδιος. Πριν από όλα όμως και από τον στόχο και από τον σκοπό υπήρχε το όνειρο!

Εκεί που το όνειρο συναντά την αγάπη

Ο Γιάννης ζούσε στα Σεπόλια, δούλευε παράλληλα για να βοηθήσει την οικογένειά του και έπαιζε μπάσκετ. Έπαιζε με τον αδερφό του και είχαν ένα ζευγάρι παπούτσια που φορούσαν εναλλάξ, ή έκαναν προπόνηση έχοντας φάει μόνο ένα σουβλάκι.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες μεγάλωσε ήταν πολύ δύσκολες και δεν θυμίζουν τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώναν οι υπόλοιποι συνομήλικοι του. Όμως ο Γιάννης είχε ένα όνειρο το οποίο έγινε στόχος και αυτός ήταν να γίνει παίχτης του ΝΒΑ και δεν τον σταμάτησε τίποτα από να καταφέρει.

Όνειρο+ αγάπη +δουλειά= Αποτελέσματα! Αυτή θα μπορούσε να είναι μια συνταγή, χρειάζονται και τα τρία συστατικά αυτά για να πετύχεις τα αποτελέσματα που θέλεις. Αν δεν πετύχεις τα αποτελέσματα που θες, ίσως θα πρέπει κάτι να αλλάξεις, να κάνεις τις δοκιμές σου και να σου δεις πώς μπορείς να το κάνεις να συμβεί. Έχοντας σαφές πλάνο με ξεκάθαρα βήματα και τη δυνατότητα να προσαρμόζεσαι σε όλες τις συνθήκες.

Milwaukee Bucks my love

Ο Γιάννης είναι πιστός στην ομάδα που πίστεψε σε ‘κείνον και φέτος ήταν η χρονιά που την οδήγησε σε τίτλο μετά από πενήντα χρόνια! Πίστεψε στην ομάδα του, στον εαυτό του και έγινε ο καταλύτης στο μεγάλο αυτό επίτευγμα το οποίο αφιέρωσε στους φίλος της ομάδας, στους ανθρώπους της πόλης και φυσικά στην ίδια την ομάδα του.

Ι’m my father’s legacy

Ο Γιάννης λάνσαρε τα δικά του παπούτσια και τα έφτιαξε έτσι ώστε να μάθουν όλοι ότι ένα παιδί που δούλεψε σκληρά, είχε ένα όνειρο και το πίστεψε τελικά τα κατάφερε. Δεν παρέλειψε να γράψει ως υπογραφή: «Είμαι η κληρονομιά του πατέρα μου».

Ο Γιάννης είναι από τις περιπτώσεις των ανθρώπων που ήρθαν σε αυτόν τον κόσμο να κάνει τη διαφορά, να αφήσει το στίγμα του, να εμπνεύσει με το ταλέντο, την δουλειά και το ήθος του. Όλοι είμαστε η κληρονομιά των γονιών μας, είμαστε αυτό που θα αφήσουν πίσω του. Όλοι έχουμε το ταλέντο του Γιάννη σε κάποιον τομέα της ζωής μας, ίσως όμως ακόμα δεν το έχουμε ανακαλύψει. Ή δεν το έχουμε πιστέψει ώστε να ονειρευτούμε γι’αυτό και να δουλέψουμε τόσο πολύ όσο εκείνος.

Ο Γιάννης όμως το πίστεψε, δούλεψε και το κατάφερε και έχει όλους τους λόγους για να είναι περήφανος γι’αυτό και μαζί με εκείνον και εμείς. Σε ευχαριστούμε!

“I wanted a good-looking shoe that could tell a story that a kid could relate to. A shoe that could make a kid work hard. A shoe that could make a kid believe in his dream.” — Giannis Antetokounmpo

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Κάντο όπως ο Greek Freak εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα