Κακουργηματικές διώξεις στους συλληφθέντες για τη μεταφορά προσφύγων από το Μεσολόγγι στην Ιταλία

17:25 17/3/2016 - Πηγή: iPop

Κακουργηματικές διώξεις από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ασκήθηκαν την Πέμπτη σε βάρος των εννέα συλληφθέντων για την υπόθεση μεταφοράς προσφύγων από το αεροδρόμιο Μεσολογγίου.

Να τονισθεί πως μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται και ο πρώην δήμαρχος της πόλης του Μεσολογγίου. Ενώ σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες καταζητούνται ακόμα εμπλεκόμενοι. Οι τρεις είναι Ιταλοί και ο ένας Έλληνας.

Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στους εννέα συλληφθέντες αφορούν τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με στόχο το οικονομικό

όφελος και μεταφορά ή διευκόλυνση μεταφοράς αλλοδαπών τετελεσμένη και σε απόπειρα κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.

Μεταξύ των εννέα συλληφθέντων είναι και τρεις υπήκοοι Ιράκ. Η σπείρα είχε πραγματοποιήσει τουλάχιστον δώδεκα παράνομες μεταφορές και η αμοιβή της για την παράνομη αερομεταφορά κυμαίνονταν από -4.500- έως -7.500- ευρώ κατ’ άτομο.

Κατασχέθηκαν ένα αεροσκάφος, το χρηματικό ποσό των 34.430 ευρώ, δύο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα, καθώς και ποσότητες κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τέσσερις ημεδαπούς ηλικίας 43, 44, 57 και 69 ετών και δύο αλλοδαπούς υπηκόους Ιράκ, ηλικίας 31 και 47 ετών. Ειδικότερα, οι δύο υπήκοοι Ιράκ, οι οποίοι προηγουμένως είχαν μεταφέρει οδικώς, από την Αθήνα στο Μεσολόγγι, επτά μετανάστες, συνελήφθησαν, μαζί με τον 57χρονο ημεδαπό πιλότο, κατά την προετοιμασία απογείωσης του αεροσκάφους, από διάδρομο της περιοχής.

Πρόσθετα, συνελήφθησαν τρεις υπήκοοι Ιράκ οι οποίοι θα ταξίδευαν με το αεροπλάνο αλλά και τέσσερα ανήλικα τα οποία ετέθησαν υπό προστατευτική φύλαξη.

Αναλυτικά οι κατασχέσεις:

Ένα αεροσκάφοςΤο χρηματικό ποσό των 34.430 ευρώΔύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνηταΜία αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους -5- γραμμαρίων και ένα (1) τσιγαριλίκιΜία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία με κατεργασμένη κάνναβη μικτού βάρους -1,8- γραμμαρίωνΕκατό κυνηγετικά φυσίγγιαΔεκαεννέα συσκευές κινητής τηλεφωνίας

Η δικογραφία η οποία σχηματίστηκε διαβιβάστηκε σε ανακριτή, ο οποίος και θα διενεργήσει και την ανάλογη έρευνα.

The post Κακουργηματικές διώξεις στους συλληφθέντες για τη μεταφορά προσφύγων από το Μεσολόγγι στην Ιταλία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα