Καιρός την Παρασκευή: Υποχωρεί ο καύσωνας, αλλά στα ύψη ο υδράργυρος

08:27 5/7/2019 - Πηγή: iPop

Για την Παρασκευή, αρχικά στην Μακεδονία και στην Θράκη, βαθμιαία στην βόρεια Θεσσαλία, αναμένονται μπόρες και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Παρασκευή, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και με τοπικές μπόρες στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, στο ανατολικό Αιγαίο

τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα σημειώσει πτώση κατά 3 με 4 βαθμούς, αλλά στα νότια θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Αναλυτικά ο καιρός την Παρασκευή:

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά μέχρι 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα δείξει από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα παραθαλάσσια μέρη, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όμως βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση προβλέπεται από αργά το βράδυ. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, εντάσεως 3-4 μποφόρ, που πρόσκαιρα το μεσημέρι – απόγευμα θα είναι νότιοι, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν μπόρες και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς στη Μακεδονία να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς, με ένταση έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία η ελάχιστη τιμή της θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και με τοπικές μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Θα πνέουν άνεμοι από βορειοδυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου και κατά τόπους στην δυτική Στερεά έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, όμως από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες, που πιθανώς στα βόρεια τμήματα να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Στις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και με τοπικές μπόρες στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά μέχρι το απόγευμα τοπικά έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 21 και 37-38 βαθμών Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται καιρός αίθριος. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη μέχρι 35 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ, τοπικά κατά τη διάρκεια της ημέρας έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Photo: Unsplash/Meg Sanchez

Το άρθρο Καιρός την Παρασκευή: Υποχωρεί ο καύσωνας, αλλά στα ύψη ο υδράργυρος εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα