Ανατροπή ζητά ο Τσίπρας, καθαρή λύση ο Μητσοτάκης

22:55 4/7/2019 - Πηγή: iPop

Οι τόνοι ανεβαίνουν και η σύγκρουση των επικεφαλής των κομμάτων είναι σφοδρή. Όσα είπαν στις ομιλίες τους Τσίπρας και Μητσοτάκης

Τι είπαν στις ομιλίες τους Τσίπρας και Μητσοτάκης; Το δίλημμα των εκλογών έθεσε ο Πρωθυπουργός και την ανατροπή, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την καθαρή

λύση.

Τσίπρας: Ενότητα και μεγάλη ανατροπή

«Ένα μόνο μήνυμα σας φέρνω από τις περιοδείες μου σε όλη την Ελλάδα: Η ανατροπή δεν είναι απλώς επιθυμία και ανάγκη για τη χώρα και τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, αλλά η ανατροπή έχει ήδη αρχίσει. Το βλέπω στο πλήθος και στο πάθος», είπε ο Αλέξης Τσίπρας από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ο οποίος επανέλαβε πως αυτήν την Κυριακή ψηφίζουμε για τη ζωή μας, ότι γι’ αυτό κάποιοι δεν πρέπει να θεωρούν δεδομένη την κάλπη, καθώς «ο ελληνικός λαός δεν έχει πει ακόμη τη τελευταία του λέξη». Ο λαός θα αποφασίσει πώς και με ποιους θέλει να προχωρήσει την επόμενη 4ετία, τόνισε.

Όπως είπε ο Πρωθυπουργός χρειάζονται αυτή τη νίκη οι νέοι, οι συνταξιούχοι, οι μικρομεσαίοι, οι διανοούμενοι, όλοι εκείνοι που προσβλέπουν σε ένα καλύτερο αύριο, όλοι οι μη προνομιούχοι.

Αυτό διότι μόνο λίγους μήνες μετά την έξοδο από τα μνημόνια, μετά τις πρώτες ανάσες που πήραμε ελεύθεροι, θα ήταν αδιανόητο να επιτρέψουμε να μας βουλιάξουν πάλι στην ασφυξία του χτες, στο βυθό του ΔΝΤ, των μνημονίων και της παλινόρθωσης του παλιού πολιτικού κατεστημένου που μας χρεοκόπησε και που τώρα ζητάει πίσω τα κλειδιά της χώρας

Ο Αλ. Τσίπρας επιτέθηκε στην αντιπολίτευση λέγοντας πως «αυτοί που χρεοκόπησαν και λεηλάτησαν το ταμείο και το παρέδωσαν άδειο, ζητάνε τώρα να αρπάξουν τους κόπους και τις θυσίες του ελληνικού λαού, να πάρουν τα 35 δισ από τις θυσίες του λαού μας και να τα δώσουν στις τράπεζες και στους τραπεζίτες».

Θα αφήσει ο ελληνικός λαός τους κόπους και τις θυσίες του σε αυτούς που τον οδήγησαν στη χρεοκοπία; Θα δώσει πίσω τα κλειδιά του ταμείου σε αυτούς που το ρημάξανε;

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι αυτές τις ώρες πάνω από τη χώρα πλανιέται ένα φάντασμα, «το φάντασμα όσων ευθύνονται για την οικονομική, πολιτική και ηθική χρεοκοπία της χώρας: Το πολιτικό προσωπικό της χρεοκοπίας, οι βαρόνων της ενημέρωσης, και οι λόρδοι της διαπλοκής». Και τώρα, πρόσθεσε, «κουνούν το δάχτυλο σε μας».

«Δεν μας συγχωρούν», είπε, ότι πετύχαμε εκεί που απέτυχαν αυτοί και βγάλαμε τελικά τη χώρα από τα μνημόνια και που αυτό το κάναμε φροντίζοντας τους αδύναμους, τους μισθωτούς, τους μικρομεσαίους, τους νέους, τους συνταξιούχους, δεν μας συγχωρούν γιατί φροντίσαμε τους πιο ευάλωτους», «δεν μας συγχωρούν γιατί τους χαλάσαμε τα σχέδια να μετατρέψουν τα μνημόνια σε καθεστώς, στο οποίο οι λίγοι θα ευημερούν στις πλάτες των πολλών» και «δεν μας συγχωρούν γιατί εμείς όλα αυτά τα πετύχαμε χωρίς να έχουμε γεννηθεί σε τζάκια».

Για μας είναι έπαινος οι τοξικές επιθέσεις μεγάλων ΜΜΕ, με δεσμούς αίματος και χρήματος με τη Δεξιά είναι έπαινος η υποδοχή στη μάχη που αποφάσισα να δώσω στο ΣΚΑΪ αφού ο κ. Μητσοτάκης δεν ερχόταν σε ντιμπέιτ… Δεν πρόκειται να ξεμπερδέψουν έτσι εύκολα με την Αριστερά

Ο κόσμος της εργασίας δεν πρόκειται να επιτρέψει την επιστροφή στην ανασφάλεια, και τη ζούγκλα. «Ο λαός δεν πρόκειται να επιτρέψει την παλινόρθωση, ο κόσμος της εργασίας δεν πρόκειται να επιτρέψει την επιστροφή στην ανασφάλεια, και τη ζούγκλα», είπε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, επέκρινε τον κ. Μητσοτάκη για τις εξαγγελίες του σχετικά με την ανάπτυξη λέγοντας τι έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ και τι έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας παράλληλα βάρος στη σύγκριση για τα εργασιακά και τις εργασιακές συνθήκες, την ανεργία. Κατηγόρησε τη ΝΔ και σε σχέση με τις εξαγγελίες της για φοροελαφρύνσεις, είναι «αυτοί που ταπείνωσαν τη μεσαία τάξη, την παρέδωσαν στους δανειστές με την διαβεβαίωση ότι «έχει λίπος» και της στέρησαν ακόμα και τα στοιχειώδη».

Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «τάζουν αξιοπρεπείς συντάξεις, αυτοί που σφαγίασαν τις συντάξεις ρίχνοντας εκατοντάδες χιλιάδες απόμαχους της δουλειάς στην απόγνωση».

Που έχουν κάνει ήδη επαφές και συμφωνίες ενδεχομένως με μεγάλες ασφαλιστικές εταιρίες, για να παραδώσουν στην ιδιωτική κερδοσκοπία τις επικουρικές συντάξεις, καταστρέφοντας το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα, και καθιστώντας σχεδόν ενάμιση εκατομμύριο συνταξιούχους όμηρους της αγοράς

Αντίθετα, τόνισε, «είμαστε εμείς, που δώσαμε μάχη για να μην κοπούν οι συντάξεις, που πήγαμε κόντρα στο ρεύμα και ακυρώσαμε τις περικοπές, που παραχωρήσαμε μέρισμα στους συνταξιούχους, που θεσπίσαμε το μόνιμο δώρο Πάσχα γι’ αυτούς».

Η μεσαία τάξη ήταν και είναι γί’ αυτούς το σύνηθες υποζύγιο, που πλήρώνει πάντα τα σπασμένα της κρίσης τους και που πάλι θα πληρώσει το μάρμαρο αν επιτρέψουμε σε αυτούς που χρεοκόπησαν τη χώρα, να επανέλθουν

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Αλ. Τσίπρας παρατήρησε πως με ευθύνη της ΝΔ, «εκτυλίχτηκε τον τελευταίο χρόνο μια απίστευτη εκστρατεία αλλοίωσης συνειδήσεων μια άθλια εκστρατεία εθνοκαπηλίας και ανείπωτης υποκρισίας, μια εκστρατεία εκμετάλλευσης των πατριωτικών αισθημάτων του λαού μας».

Αυτή η υποκρισία, και η εκμετάλλευση ενός ευαίσθητου εθνικού θέματος, μου προκαλεί αισθήματα οργής και αηδίας, ειδικά τώρα που βγαίνουν στη φόρα ντοκουμέντα που τους ξεσκεπάζουν… Τίποτα δεν είναι κρυφό κάτω από τον ήλιο.

Οι τελευταίες αποκαλύψεις, σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας, έδειξαν ποιος είναι πατριώτης, και σηκώνει ακόμα και το πρόσκαιρο πολιτικό κόστος για να υπηρετήσει την πατρίδα και ποιος εκμεταλλεύεται για ψηφοθηρικούς λόγους ακόμα και τον πατριωτισμό των Ελλήνων».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι με τη συμφωνία εξασφαλίστηκε όχι μόνο η σύνθετη ονομασία έναντι όλων, αλλά και η εξάλειψη του αλυτρωτισμού: «Αγάλματα που αμφισβητούσαν αυτή την αλήθεια στη γειτονική χώρα, ξηλώθηκαν. Ταμπέλες με ονόματα δρόμων και δημόσιων χώρων που την πρόσβαλαν, ξεκρεμάστηκαν. Το σύνταγμα της Βόρειας Μακεδονίας άλλαξε, και τα σχολικά τους βιβλία επίσης».

Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι την ίδια ώρα εκείνοι «επένδυσαν για μήνες στην εθνικοφροσύνη που έχει ανάγκη από εχθρούς και προδότες, οργίασαν με μια προπαγάνδα που μας γύριζε δεκαετίες πίσω, στιγματίζοντας μας σαν προδότες, και μειοδότες».

Κι όλα αυτά ενώ ήξεραν και ξέρουν τα δικά τους έργα και ημέρες, ότι από το 2005, με τον πιο ταπεινωτικό τρόπο είχαν παραδώσει το όνομα της Μακεδονίας στους γείτονες και με καμιά αλλαγή να μην γίνει στο σύνταγμα τους και καμία πρόνοια αντιμετώπισης του τοξικού αλυτρωτισμού

Ο πρωθυπουργός σχολίασε λέγοντας πως όλο αυτά τα γνώριζε ο κ. Μητσοτάκης, αλλά παρίστανε τον αγανακτισμένο Μακεδονομάχο και σήμερα παριστάνει τον Κινέζο, κάνει πως δεν έχει καταλάβει τίποτα.

Ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι κι εκείνος τα ήξερε, όμως έβαλε πρώτα το εθνικό και όχι το κομματικό συμφέρον εν μέσω διαπραγματεύσεων. «Φυσικά και ξέραμε αυτές τις υποχωρήσεις τους. Από αυτές ξεκινούσαν τη διαπραγμάτευση και οι γείτονες. Αλλά δεν μιλήσαμε ποτέ, αν και δεχόμασταν καταιγισμό από κατηγορίες και βρισιές. Δεν μιλήσαμε, ακόμα κι όταν μας καθύβριζαν οι αυτουργοί αυτών των υποχωρήσεων. Γιατί καταλαβαίναμε ότι αυτό θα έκανε κακό στη διαπραγμάτευση, θα έθιγε τα συμφέροντα της χώρας, όσο κι αν βόλευε τα συμφέροντα της κυβέρνησης».

Απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη είπε ότι «δεν μιλήσαμε τόσο καιρό κ. Μητσοτάκη γιατί εμείς αγαπάμε την Ελλάδα. Με αφοσίωση, σοβαρότητα, ανιδιοτέλεια, θυσίες αν χρειαστεί».

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε το ίδιο ερώτημα: «Το κρίσιμο ερώτημα είναι: Θα συνεχίσουμε όλοι μαζί μπροστά; Ή θα γυρίσουμε πίσω;».

Δεν κινδυνολογώ. Προειδοποιώ. Επισημαίνω τον κίνδυνο. Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος. Γιατί, όσο κι αν κρύβεται ο κ. Μητσοτάκης, η αλήθεια έχει αποκαλυφθεί. Έστω και με μισές κουβέντες που μετά αναιρούνται, μετά ξαναλέγονται

Ανέφερε ότι οι «μεταρρυθμίσεις αυτές αποκαλύπτονται μία μία: «ιδιωτική Παιδεία, ιδιωτική Υγεία και ιδιωτικά ιατρεία του ΕΣΥ που θα εξοπλίζουν και θα επανδρώνουν όμως εργαζόμενοι που θα πληρώνονται από το δημόσιο αλλά θα δουλεύουν για τους ιδιώτες. Εφτά μέρες δουλειάς, άγνωστο πόσες ώρες αφού το οχτάωρο είναι ξεπερασμένο. Ξεπούλημα της ΔΕΗ, αλλαγή της σύμβασης για το Ελληνικό, με πρόβλεψη για λιγότερο πράσινο, και περισσότερο μπετόν. Ιδιωτική επικουρική ασφάλιση και μαυρη τρύπα στις συντάξεις».

Το τελευταίο, που μας έσκασε προχτές: Πιστοληπτική γραμμή, άρα νέο μνημόνιο, και ενίσχυση των τραπεζών με τα δισεκατομμύρια που με τις θυσίες του λαού συγκεντρώθηκαν… Μη πει κανείς ότι δεν είδε, δεν άκουσε, δε ξέρει. Με όλα αυτά πάνω στο τραπέζι δε χωρούν πια αυταπάτες για το σχέδιο των πολιτικών μας αντιπάλων να μας γυρίσουν στις μαύρες μέρες των μνημονιακών πολιτικών

Παράλληλα, απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους του «σημερινού ΠΑΣΟΚ», «στον κόσμο αυτό που ότι και να του λέει η ηγεσία του, δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά», ο Αλ. Τσίπρας έθεσε το ερώτημα:

«Αλήθεια, τι σχέση έχετε εσείς με το ΚΙΝΑΛ;». Είπε πως η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έχει δηλώσει θα δώσει ψήφο ανοχής στον κ. Μητσοτάκη και, άρα, «εάν ψηφίσετε ΚΙΝΑΛ, δίνετε εντολή διακυβέρνησης στη δεξιά και μάλιστα μια δεξιά ακραία και νεοφιλελεύθερη».

Τους ζήτησε να το ξανασκεφτούν και τους κάλεσε «να προχωρήσουμε μπροστά όλοι μαζί».

Παράλληλα απευθυνόμενος στους αριστερούς όλων των αποχρώσεων και γενεών που συνέβαλαν «στο μεγάλο θαύμα του Γενάρη 2015 και του Σεπτέμβρη του ‘15», απηύθυνε -«παρά τις διαφορές μας»- προσκλητήριο ενότητας «για τη μεγάλη πολιτική ανατροπή».

Όπως είπε δεν πρέπει να μείνει κανένας πολίτης μόνος του στην κάλπη, να πείσουμε ο καθένας μας έναν ακόμη, και θα ‘ρθει η μεγάλη εκλογική ανατροπή.

Τώρα έχουμε και την δύναμη, και την εμπειρία να διορθώσουμε τα λάθη και τις αβλεψίες μας, και να δώσουμε υλική υπόσταση σε οράματα χρόνων και χρόνων. Αυτή την ευκαιρία δεν πρόκειται η Ελλάδα να την αφήσει να πάει χαμένη, να επιτρέψει σε κείνους που την έστειλαν στον Καιάδα, να παριστάνουν τους σωτήρες

Μητσοτάκης: Την Κυριακή δεν υπάρχουν περιθώρια για χαμένες ψήφους

«Την Κυριακή ψηφίζουμε, την Δευτέρα γυρίζουμε σελίδα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κεντρική προεκλογική του ομιλία στο Θησείο., προσθέτοντας πως στις 7 Ιουλίου «παίρνουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Στις 7 Ιουλίου ανατέλλει η φωτεινή Ελλάδα που αξίζουμε».

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι τήρησε την υπόσχεσή του από τον Ιανουάριο του 2016 όταν έγινε αρχηγός της παράταξης, να την ενώσει, να τη μεγαλώσει, να την ανανεώσει και να την κάνει την ισχυρότερη πολιτική δύναμη στη χώρα.

Από την πρώτη στιγμή, μίλησα για μια Συμφωνία Αλήθειας που θα φέρει Ισχυρή Ανάπτυξη προς όφελος όλων. Τήρησα αυτήν τη Συμφωνία… Γύρισα κάθε γωνιά της πατρίδας ακούγοντας τον εργαζόμενο, τον αγρότη, τον επαγγελματία, τον συνταξιούχο και τον δημόσιο υπάλληλο, αλλά και τον άνεργο, την νέα μητέρα και τον φοιτητή

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι σήμερα η ΝΔ είναι το ευρύ πατριωτικό ρεύμα όλων των Ελλήνων, έτοιμη να εκφράσει όσους ζητούν σιγουριά και πρόοδο.

Ξέρουμε το δρόμο, και ξέρουμε πως θα πάμε επιτέλους την Ελλάδα μπροστά. Ζητώ, λοιπόν, να μου δώσετε δύναμη να υπηρετήσω τον τόπο μου. Να ενώσω τους Έλληνες. Και να κυβερνήσω αποτελεσματικά. Με όπλο την αλήθεια και ένα τολμηρό, αλλά ρεαλιστικό σχέδιο. Το λέω και θα το κάνω

Την ίδια στιγμή υπογράμμισε πως σήμερα στην Αθήνα και αύριο στη Μακεδονία ολοκληρώνει έναν προεκλογικό αγώνα με πολλές συζητήσεις πρόσωπο με πρόσωπο με τους πολίτες γιατί θεωρεί πως έχουν δικαίωμα να ξέρουν «από πρώτο χέρι» τις προτεραιότητές του για τη χώρα, για να γίνουν συμμέτοχοι στο σχέδιό του και να μπορούν να ελέγχουν, αύριο, την εφαρμογή του.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι «κλείνει και ένας ολέθριος κύκλος που έζησαν οι Έλληνες». Συγκεκριμένα υπενθύμισε ότι σαν σήμερα το 2015 «με κλειστές τις τράπεζες και με το φόβο να σκεπάζει τα πάντα, η χώρα οδηγούνταν σ’ ένα δημοψήφισμα διχασμού και εξαπάτησης».

Σε ένα δημοψήφισμα που έφερε ένα 3ο βαρύ μνημόνιο. Με κόστος 100 δισεκατομμύρια, 29 νέους φόρους και 17 μειώσεις συντάξεων και μισθών… Σαν σήμερα το 2016 ψήφιζαν την απλή αναλογική για να εκβιάζουν με αλλεπάλληλες περιπέτειες τη χώρα και το 2017 οι κατασχέσεις έφταναν ήδη τις 800 ημερησίως κι ο υπουργός Πολάκης καθύβριζε -για πολλοστή φορά- το Συμβούλιο της Επικρατείας για τις αποφάσεις του

Είπε δε ότι το 2018 «ο κ. Τσίπρας υποκρινόταν ότι τάχα το Μνημόνιο τελείωνε ενώ ο ίδιος είχε δεσμεύσει τη χώρα σε δυσβάσταχτα πλεονάσματα για δεκαετίες».

Την ίδια στιγμή κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι «καμάρωνε για την εθνική πληγή των Πρεσπών, του Μακεδονικού που τόσο ανεύθυνα και διχαστικά διαχειρίστηκε και χθες μόλις, ο απερχόμενος πρωθυπουργός που δήθεν θέλει το διάλογο και τον πολιτικό πολιτισμό ζήτησε στην Πάτρα να μην ψηφίσουν το γιο του αποστάτη…», είπε χαρακτηριστικά.

Ήρθαν στην εξουσία με ψέματα. Κυβέρνησαν με αλαζονεία και πρωτοφανή ανικανότητα. Και φεύγουν χωρίς καν να έχουν καταλάβει γιατί τους έδειξε το δρόμο της εξόδου ο ελληνικός λαός

Μιλώντας για το πρόγραμμά του ο επικεφαλής της ΝΔ, είπε πως αντί για φόρους κι εισφορές, «εμείς επιλέγουμε επενδύσεις για νέες, καλοπληρωμένες δουλειές. Κι αντί ο δημόσιος πλούτος διαρκώς να συρρικνώνεται και να αφήνει τους πολίτες χωρίς ελπίδα με επιδόματα φτώχειας, αλλάζουμε ρότα», ανέφερε και είπε πως όσο αυξάνεται το ΑΕΠ τόσο θα αυξάνονται κάθε χρόνο και οι μισθοί με τον κατώτερο σε διπλάσιο ποσοστό ώστε να φτάσει σε μια τριετία στα 730 ευρώ.

Μίλησε για μειώσεις φόρων και ανάσταση της μεσαίας τάξης. Όπως είπε αυτά θα ψηφιστούν από τη νέα Βουλή μέσα στον πρώτο μήνα και θα αρχίσουν να εφαρμόζονται, με βάση το χρονοδιάγραμμα που αναλυτικά έχει παρουσιάσει από την πρώτη μέρα του 2020. Μεταξύ άλλων είπε ότι εγγυάται το ύψος των συντάξεων και των επιδομάτων, αναφέρθηκε στις μειώσεις των εισφορών για σύνταξη και στην κατάργηση σταδιακά του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης.

Θέλω προπαντός δουλειές, όσο περισσότερες νέες δουλειές γίνεται! Στο τέλος του 2023 οι άνεργοι θα έχουν μειωθεί από τις 850.000 που είναι σήμερα στις 560.000

O Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε πως το πρόγραμμα της ΝΔ στοχεύει στη μαζική προσέλκυση επενδύσεων ενώ εξήγησε ότι με επενδύσεις και ανάπτυξη 4% το χρόνο θα πετύχουμε το στόχο μας.

Παράλληλα, ανέφερε ότι θα αυξηθεί το αφορολόγητο κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, ότι θα στηριχθεί με 2.000 ευρώ η οικογένεια κάθε παιδιού που γεννιέται στην Ελλάδα από Έλληνες πολίτες, ότι κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικού σταθμού και τα πολυτεκνικά επιδόματα θα επανέλθουν στα επίπεδα προ των μειώσεων του 2018.

Μίλησε επίσης για αύξηση 1 δισ. ευρώ στο κονδύλι για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, για ενίσχυση κατά 200 εκατομμύρια των επιδομάτων και στην εφαρμογή προγραμμάτων για να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες 50.000 μακροχρόνια άνεργοι.

Και για να διασφαλισθούν όλα αυτά θέλουμε ισχυρή ανάπτυξη. Γι’ αυτό μειώνουμε το φόρο επιχειρήσεων από 28% σε 20% και το φόρο μερισμάτων από 10% σε 5%. Και ο ΦΠΑ υποχωρεί, με στόχο δύο βασικούς συντελεστές: 11% και 22%, αντί για 13% και 24%. Ενώ διατηρείται κι ο ελάχιστος συντελεστής του 6%

Δυνατό ήταν και το μήνυμα στους επιχειρηματίες ότι θα μειώσει μεν φόρους και εισφορές αλλά και εκείνοι θα πρέπει να επενδύσουν στη χώρα, να πληρώνουν φόρους και εισφορές, να προστατεύουν το περιβάλλον και να δίνουν πρόσθετες παροχές στους εργαζόμενους.

Όλοι περιμένουν από τη ΝΔ ένα κράτος με λιγότερη γραφειοκρατία στην υπηρεσία του πολίτη, παιδεία συνδεδεμένη με την οικονομία που θα προσφέρει γνώση και δουλειά, ποιοτική δημόσια Υγεία για όλους και η Αθήνα να ξαναγίνει μια πόλη στην οποία όλοι θα αισθάνονται ασφαλείς

Η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου θα καταργηθεί μέσα στον πρώτο μήνα της νέας διακυβέρνησης, είπε χαρακτηριστικά.

1.500 νέοι εκπαιδευμένοι αστυνομικοί θα ενισχύσουν αμέσως τα σώματα ασφαλείας, όλοι οι άνδρες θα αποκτήσουν σύγχρονο εξοπλισμό και νέα αλεξίσφαιρα γιλέκα, θα ανανεωθεί σε ένα χρόνο ο στόλος των οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ., θα καταργηθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου και θα αλλάξουν άμεσα διατάξεις στον Ποινικό Κώδικα που δίνουν τη δυνατότητα πρόωρης αποφυλάκισης σε δολοφόνους που έχουν καταδικαστεί σε ισόβια, περιλαμβανομένων και των τρομοκρατών της 17 Νοέμβρη

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι είναι η φύλαξη και η προστασία των συνόρων μας σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση που έχει δρομολογήσει την πρόσληψη 10.000 νέων συνοριοφυλάκων.

Θα διασφαλίσουμε ανθρώπινες συνθήκες στα κέντρα υποδοχής και θα εφαρμόσουμε νέα διαδικασία χορήγησης ασύλου. Πολύ πιο γρήγορη και απλή. Και σε όποιον δεν χορηγείται άσυλο, γιατί η αίτηση του απορρίπτεται, επιστρέφει στην Τουρκία, βάση της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως στις ευρωεκλογές οι πολίτες «είπαν ένα ηχηρό όχι στην εξαπάτηση και στην ανικανότητα της απερχόμενης κυβέρνησης και τώρα καταδικάζουν την προπαγάνδα των ανύπαρκτων απειλών και του τεχνητού φόβου».

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης την Κυριακή οι κάλπες θα πρέπει να γεμίσουν με εκατομμύρια ψηφοδέλτια της Ν.Δ. «Αν στις Ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές βάλαμε τη μονογραφή μας για την πολιτική αλλαγή, τώρα πρέπει να την υπογράψουμε οριστικά με την ψήφο μας», συμπλήρωσε απευθυνόμενος, όπως είπε, σε όλους τους Έλληνες ανεξάρτητα από παλαιότερες κομματικές επιλογές.

Και δεν είναι τυχαίο ότι και η Εκκλησία καταδίκασε εκείνους που για λίγες ψήφους έφτασαν στο σημείο να εμπορεύονται ακόμη και τον Χριστό και την πατρίδα. Σας καλώ, λοιπόν, να κλείσουμε οριστικά την πόρτα στους λαϊκιστές, τους λαοπλάνους και τους αδίστακτους εμπόρους του μίσους και της βίας

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι οι Έλληνες δεν αντέχουν νέα πειράματα, ούτε νέες περιπέτειες από ασταθείς ισορροπίες και κομματικά παζάρια. Η Ελλάδα, τόνισε, έχει ανάγκη από καθαρή κυβερνητική λύση και καθαρό πολιτικό ορίζοντα, «έχει ανάγκη από ισχυρή κυβέρνηση της Ν.Δ»

Η αναγέννηση της Ελλάδας, πρόσθεσε, θα έλθει μόνο από μια ισχυρή κυβέρνηση που θα στηρίζεται σε μια μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία για να μπορεί να αποφασίζει σωστά, να φέρνει γρήγορα αποτελέσματα και για να απευθύνεται στους εταίρους μας, οπλισμένη με την εντολή ενός ολόκληρου λαού.

Εμπρός, λοιπόν, για μια μεγάλη νίκη την Κυριακή. Για την Ελλάδα που αξίζουμε και μπορούμε. Για να πάμε ενωμένοι μπροστά. Για να κάνουμε την ελπίδα πραγματικότητα. Για Ισχυρή Ανάπτυξη σε μια Αυτοδύναμη Ελλάδα. Ελάτε να κάνουμε την επόμενη Κυριακή γιορτή όλων των Ελλήνων

Το άρθρο Ανατροπή ζητά ο Τσίπρας, καθαρή λύση ο Μητσοτάκης εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
τσιπρας, λύση, ζητα, λύση, μητσοτακης, αλέξης τσίπρας, για μας, δωρο πασχα, εισφορα αλληλεγγυης, δίλημμα, ελλαδα, θεσσαλονικη, ΔΝΤ, τραπεζες, χρεοκοπια, συριζα, μμε, ζούγκλα, νεα δημοκρατια, πασχα, συνταγμα, αφοσίωση, δεη, μνημονιο, ΠΑΣΟΚ, σημαίνει, νέα, αθηνα, δημοψηφισμα 2015, πατρα, επιδοματα, αεπ, ανάσταση, βουλη, ΦΠΑ, ψηφοδελτια, εκλογες, ipop, εθνικη τραπεζα, βιβλια, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , εκλογες 2010, σταση εργασιας, αυξηση φπα, καθαρα δευτερα, αλλαγη ωρας, αγανακτισμενοι πολιτες, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, δημοψηφισμα, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, μειωση μισθων, μνημονιο 2, κοινωνικη συμφωνια, εκλογες 2012, πασχα 2012, δωρο πασχα 2012, η ημέρα της γης, Ημέρα της μητέρας, αλλαγη ωρας 2012, μνημονιο 3, Ημέρα του παιδιού, τελος του κοσμου, σχεδιο αθηνα, αλλαγη ωρας 2013, αποτελεσματα ευρωεκλογων, εκλογες 2015, αφορολογητο 2020, γιορτη σημερα, επιδομα παιδιου, ητανε μια φορα, αλέξης τσίπρας, αποτελεσματα, ipop, νεο μνημονιο, τι σημαινει, βγαινουν, ζούγκλα, αεπ, αιτηση, αφορολογητο, βρισιες, γνωση, γωνια, δουλεια, εθνικη, ηγεσια, ηθικη, θησειο, κοντρα, μητερα, μμε, οικονομια, ονοματα, προγραμμα, σαν σημερα, υγεια, υψος, ψεματα, ωρα, αυξηση, αρθρο, αναγεννηση, ανεργια, ανάσταση, ασυλο, ασφαλιστικο, ασφαλιστικες εταιριες, αφοσίωση, γινει, γιλεκα, δαχτυλο, δευτερα, δυναμη, δυνατοτητα, δημοσιο, δίλημμα, δωσει, δωρο, εγινε, ευκαιρια, ευκολα, ευρω, ειπαν, ειπε, εκκλησια, εκμεταλλευση, εκστρατεια, ελπιδα, εργα, επενδυσεις, επιθυμια, ευθυνη, ζωη, ιδια, ιδιο, υπηρεσια, θαυμα, ομιλια, κυβερνηση, κυκλος, λαθη, μακεδονια, μηνες, νικη, παντα, οικογενεια, ονομα, οραματα, οφελος, οχηματων, παιδι, παμε, περιβαλλον, πορτα, ρευμα, συγκεκριμενα, συνταξη, στη φορα, συγχρονο, σχεδια, σχεδιο, τουρκια, φορα, ωρες, αγνωστο, δικαιωμα, δουλειες, εφαρμογη, ενωση, ετοιμη, εθνικο, γιορτη, χωρα, κυριακη, μεινει, μπροστα, πληγη, σημαίνει, σωματα, σωματα ασφαλειας, ξεπουλημα, χερια
Τυχαία Θέματα