Καμπανάκι από Κομισιόν σε Τουρκία: Σεβαστείτε τους κανόνες καλής γειτονίας

14:18 27/2/2017 - Πηγή: iPop

Το κώδωνα του κινδύνου στην Τουρκία κρούει η Κομισιόν και της ζητά να σταματήσει τις προκλήσεις και να σεβαστεί επιτέλους τους κανόνες καλής γειτονίας.

Ο Επίτροπος, αρμόδιος για τη διεύρυνση της Ε.Ε., Johannes Hahn, απάντησε σε ερώτηση του Έλληνα ευρωβουλευτή, Νίκου Ανδρουλάκη, σχετικά με την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα και τόνισε πως η Άγκυρα θα πρέπει να σεβαστεί την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος απηύθυνε κάλεσμα στην Άγκυρα να σεβαστεί όλες τις υποχρεώσεις

τις οποίες απορρέουν από το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη χώρας, συμπεριλαμβανομένων των κανόνων καλής γειτονίας καθώς και του σεβασμού στις εσωτερικές δικαστικές διαδικασίες των κρατών – μελών.

«Με δεδομένη τη μαζική κλίμακα των μέτρων που υιοθέτησε στον απόηχο της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος του Ιουλίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ζητήσει από την Τουρκία να τηρήσει τα υψηλοτέρα πρότυπα όσον αφορά τον σεβασμό του κράτους δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την προάσπισης των βασικών ελευθερίων» τόνισε ο Johannes Hahn.

Θυμίζουμε, πως την Κυριακή ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlüt Çavuşoğlu , χαρακτήρισε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας της χώρας μας «κακομαθημένο παιδί» και εξαπέλυσε εκ νέου απειλές στην Ελλάδα λέγοντας:

Οι Έλληνες ξέρουν καλά τι μπορεί να κάνει ο τουρκικός στρατός

Πριν από τα νέα πυρά του Τούρκου ΥΠΕΞ είχε προηγηθεί δήλωση του Πάνο Καμμένου ο οποίος είχε πει πως «αν οι Τούρκοι πατήσουν το πόδι τους σε ελληνικό νησί, να δω πώς θα φύγουν από εκεί».

Λίγη ώρα μετά την νέα επίθεση του Τούρκου ΥΠΕΞ κατά της χώρας μα τον λόγο πήρε ο Νίκος Κοτζιάς υπογραμμίζοντας:

Επιθέσεις που δεν προάγουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και είναι ξένες στον πολιτικό πολιτισμό μας. Ο καθείς και το μέτρο του

Διαβάστε επίσης:

Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις Αθήνας- Άγκυρας – Σφοδρές αντιδράσεις

The post Καμπανάκι από Κομισιόν σε Τουρκία: Σεβαστείτε τους κανόνες καλής γειτονίας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καμπανάκι, Κομισιόν, Τουρκία, Σεβαστείτε,kabanaki, komision, tourkia, sevasteite