Όσκαρ: Μια βραδιά ανατρεπτική!

Με ένα πρωτοφανές περιστατικό για την αψεγάδιαστη ιστορία της βραδιάς των Όσκαρ έκλεισε η 89η τελετή απονομής. Ανακοίνωσαν ότι το Όσκαρ καλύτερης ταινίας κέρδισε το La La Land, αλλά τελικά το

είχε κερδίσει το Moonlight! Όπως υποστήριξε ο παρουσιαστής Γουόρεν Μπίτι στη συνέχεια, του έδωσαν λάθος φάκελο!

Το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου πάντως πήγε στην πρωταγωνίστρια του μιούζικαλ Έμα Στόουν, όπως και το σκηνοθεσίας στον Ντέιμιαν Σαζέλ, που στα 32 του έγινε ο νεότερος νικητής στην κατηγορία. Συνολικά το La La Land κέρδισε έξι από τα 14 Όσκαρ για τα οποία ήταν υποψήφιο.

Το Όσκαρ πρώτου Ανδρικού κέρδισε ο Κέισι Άφλεκ για το Manchester by the sea. Η Βαϊόλα Ντέιβις πήρε το Όσκαρ Β' γυναικείου ρόλου για το Fences, ενώ ο Μαχέρσαλα Αλι για την ερμηνεία του στο Moonlight το Β' Ανδρικού.

Ο παρουσιαστής της τελετής Τζιμι Κίμελ, και παρουσιαστής της βραδινής ζώνης του ABC, του δικτύου που έχει αποκλειστικά δικαιώματα στην τηλεοπτική προβολή της βραδιάς στις ΗΠΑ, είπε σχολιάζοντας ότι αναλαμβάνει την ευθύνη και ότι ήξερε ότι θα τα κάνει χάλια. "Ορκίζομαι να μην ξανάρθω", είπε κλείνοντας την βραδιά των Όσκαρ!

Η βραδιά, όπως ήταν αναμενόμενο λόγω Τραμπ, ήταν έντονα πολιτικοποιημένη. Ο Κίμελ ξεκίνησε την τελετή προτρέποντας όλους να "πλησιάσουν ένα άτομο με το οποίο διαφωνούν και να έχουν μια εποικοδομητική συζήτηση". Όπως είπε, αυτό "θα κάνει την Αμερική σπουδαία και πάλι". Στη συνέχεια προέτρεψε το CNN, τους LA και τους NY Times να φύγουν... "Δεν ανεχόμαστε τις ψεύτικες ειδήσεις" είπε αστειευόμενος.

Ο Ασγκάρ Φαρχάντι από το Ιράν κέρδισε το δεύτερό του Όσκαρ, το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, για την ταινία The Salesman. Επέλεξε να μην είναι παρών. "Είναι μεγάλη τιμή που παίρνω αυτό το βραβείο για δεύτερη φορά. Λυπάμαι που δεν είμαι μαζί σας απόψε. Η απουσία μου είναι από ένδειξη σεβασμού για τους ανθρώπους της χώρας μου αλλά και εκείνους από άλλα έξι κράτη που δεν τους σεβάστηκαν με έναν απάνθρωπο νόμο που απαγορεύει την είσοδο μεταναστών στις ΗΠΑ" είπε μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος του ιρανού δημιουργού, κάνοντας όλο το Kodak Theatre να σηκωθεί όρθιο και να χειροκροτά.

Απόντες ήταν επίσης και κάποιοι Σύριοι εθελοντές που συμμετείχαν στο βραβευμένο ντοκιμαντέρ The White Helmets. Οι παραγωγοί διάβασαν μία δήλωση στην οποία αναφερόταν πόσο ευγνώμονες ήταν που αυτή η ταινία ανέδειξε το έργο τους, κατά το οποίο έσωσαν πάνω από 82.000 ζωές.

theguardian.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Όσκαρ,oskar