Ήττα με ψηλά το κεφάλι για τον Τσιτσιπά στον τελικό!

20:55 21/12/2019 - Πηγή: iPop

Στον τελικό του Mubadala World Tennis που διεξήχθη σήμερα, Σάββατο, στις 17:00 το απόγευμα ο Έλληνας πρωταθλητής του τένις αντιμετώπισε τον Ναδάλ. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον τελικό προηγήθηκε, όμως εν τέλει δεν τα κατάφερε. 

Μετά τον θρίαμβο στον αγώνα με τον Τζόκοβιτς ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον τελικό παρέδωσε τα «όπλα», παρ’ όλο που στην αρχή προηγήθηκε κι έδειξε ότι δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Ο εξίσου εξαιρετικός Ναδάλ νίκησε με 2-1 σετ

και κέρδισε για 5η φορά τον συγκεκριμένο τίτλο.

Ένας πολύ ενδιαφέρον αγώνας διεξήχθη στο Άμπου Ντάμπι για τον τελικό του Mubadala World Tennis Championship με τον Έλληνα πρωταθλητή του τένις να μην τα καταφέρνει στο τέλος απέναντι στον Ναδάλ μετά από 3 ώρες και 12 λεπτά αγώνα. Αν και έπαιξε πολύ δυναμικά, κάποια κρίσιμα λάθη του στέρησαν τη νίκη και τα 250.000 δολάρια.

Πιο αναλυτικά, το πρώτο σετ πήρε ο Τσιτσιπάς με 7-6, αφού με άνεση προηγήθηκε με 6-5 και στη συνέχεια οδηγώντας το σετ ο Ναδάλ στο τάι μπρέικ ο Έλληνας τενίστας κατέκτησε το πρώτο σετ με 7-6 (3). Αντιθέτως, το δεύτερο κατέκτησε ο Ισπανός με 7-5 και παρά τη μεγάλη προσπάθεια του Τσιτσιπά ο Ναδάλ έκανε μπρέικ και ισοφάρισε 1-1 στα σετ.

Στο κρίσιμο τρίτο και τελευταίο σετ ο Έλληνας τενίστας έχασε με 6-7 και αποχαιρέτησε τον τίτλο. Λίγο πριν το τέλος ο Ισπανός κράτησε το σερβίς του για το 6-5 και ο Στέφανος Τσιτσιπάς έστειλε το παιχνίδι στο τάι μπρέικ. Τότε ο Ναδάλ έφτασε εύκολα στο 7-3 και κατέκτησε και πάλι τον τίτλο!

Ο Τσιτσιπάς δεν ήταν καλός στα δεύτερα σέρβις σε αντίθεση με τον Ναδάλ, ο οποίος δεν έχασε ευκαιρία και πέρασε μπροστά στο σκορ. Προς το τέλος του αγώνα φάνηκε η κούραση του Έλληνα παίκτη, που είναι λογικό καθώς χθες έκανε τεράστια προσπάθεια για να κερδίσει τον Τζόκοβιτς.

Διάβασε επίσης:

Ο θρίαμβος του Τσιτσιπά και η αποθέωση απ’ τον κόσμο!

Photo: Oscar Del Pozo/Agence France-Presse/Getty Images

Το άρθρο Ήττα με ψηλά το κεφάλι για τον Τσιτσιπά στον τελικό! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα