Αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο κοινωνικό μέρισμα | Ποιος ο λόγος;

16:55 21/12/2019 - Πηγή: iPop
| Ποιος

Η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα έχει ήδη ανοίξει και θα μείνει ανοιχτή μέχρι τις 26 Δεκεμβρίου. Παρ’ όλα αυτά, έγιναν αλλαγές στο κοινωνικό μέρισμα την τελευταία στιγμή. 

Αλλαγές της τελευταίας στιγμής έγιναν κι αυτό προκειμένου να το λάβουν 300.000 οικογένειες. Γίνεται, μάλιστα, λόγος για μείωση 20% – 30% που θα είναι το πρώτο βήμα για να εξαλειφθεί συνολικά η συγκεκριμένη εισφορά.

Στόχος για τις αλλαγές στο κοινωνικό μέρισμα είναι ο αριθμός των δικαιούχων να φτάσει τελικά ή και να ξεπεράσει ελαφρώς τις 300.000.

Εφόσον «κλειδώσουν» οι νέες αλλαγές, οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται μέχρι τη Δευτέρα, καθώς η πλατφόρμα των αιτήσεων κλείνει στις 26 Δεκεμβρίου, ώστε να πληρωθούν οι δικαιούχοι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019.

Σύμφωνα με το Έθνος, το συνολικό κονδύλι για το κοινωνικό μέρισμα είναι πιθανόν να αυξηθεί στα 200 – 210 εκατομμύρια ευρώ, από περίπου 175 εκατομμύρια ευρώ που είχαν υπολογιστεί αρχικά. Αναμένεται πως τα κριτήρια για τη λήψη του κοινωνικού μερίσματος δε θα αλλάξουν. Απλά, θα βελτιωθούν κάποια σημεία, εξαιτίας αδικιών και προβλημάτων που εντοπίστηκαν.

Ποια είναι τα προβλήματα και τα παράπονα από ΑμεΑ για το κοινωνικό μέρισμα σχετικά με τις αιτήσεις τους;

Συγχρόνως με όλα αυτά, τα σενάρια γύρω από την αναφερόμενη μείωση της εισφοράς κοινωνικής αλληλεγγύης αυξάνονται, καθώς η μείωση αυτή αναμένεται να κριθεί το Μάιο, αφού τότε θα υπάρχει μια καλή εικόνα της πορείας του προϋπολογισμού του 2020 για να αξιολογηθούν τα πραγματικά δημοσιονομικά περιθώρια που μπορεί να προκύψουν.

Τα σενάρια αυτά κάνουν λόγο για μια μείωση 20% – 30%, που θα είναι το πρώτο βήμα για να εξαλειφθεί συνολικά η συγκεκριμένη εισφορά, που ξεκίνησε ως έκτακτη το 2011, ανανεώθηκε το 2014 και εξακολουθεί να επιβαρύνει περίπου 2,3 εκατομμύρια φορολογούμενοι αποφέροντας στον κρατικό προϋπολογισμό περίπου 1,16 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως, ενώ επιβάλλεται για εισοδήματα από 12.000 ευρώ και άνω.

Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση για να «κλειδώσουν» οι αλλαγές αυτές.

Διάβασε ακόμα:

Άνοιξε η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα | Όσα πρέπει να προσέξεις

Το άρθρο Αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο κοινωνικό μέρισμα | Ποιος ο λόγος; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα