Ιταλία: Δεκάδες νεκροί από χιονοστιβάδα που πλάκωσε ξενοδοχείο (Photos-Video)

10:16 19/1/2017 - Πηγή: iPop

Μέχρι και 30 άνθρωποι φέρεται, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τις οποίες μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα, να έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω χιονοστιβάδας που πλάκωσε ξενοδοχείο της Πεσκάρα, επαρχίας του Αμπρούτσο.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, στο ξενοδοχείο «Rigopiano» διέμεναν τουλάχιστον 22 ένοικοι.

O τηλεοπτικός σταθμό SkyTG24 μετέδωσε ότι ορισμένοι από τους νεκρούς εντοπίστηκαν μέσα στο ξενοδοχείο, Rigopiano, ενώ άλλοι εκτός του χώρων του.

Η χιονοστιβάδα προκλήθηκε μετά τις σεισμικές δονήσεις που

έπληξαν την Τετάρτη τη χώρα.

«Οι άνδρες και οι γυναίκες μας εργάζονται με ηρωικό τρόπο», είπε ο επικεφαλής της ιταλικής προστασίας, Φαμπρίτσιο Κούρτσιο και τόνισε, πως ανασύρθηκε ο πρώτος νεκρός από το ξενοδοχείο που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα.

Ο δήμαρχος της Φαριντόλα, Ιλάριο Λακέτα, μιλώντας στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε:

Το ξενοδοχείο έχει ισοπεδωθεί και θαφτεί κάτω από τρία μέτρα χιόνι

«Μας ειδοποίησαν χθες το βράδυ, ενώ βρισκόμουν σε ένα μηχάνημα και προσπαθούσαμε να ανοίξουμε αποκλεισμένους δρόμους. Στην αρχή σκέφτηκα ότι ήταν απίστευτο, πως επρόκειτο για φάρσα. Από τις 9 χθες το βράδυ προσπαθούσαμε να φτάσουμε το ξενοδοχείο αλλά όλη η περιοχή είναι καλυμμένη από 2,5 μέτρα χιόνι ενώ όπου επικρατεί χιονοθύελλα, το χιόνι φτάνει τα τρία μέτρα» σημείωσε και πρόσθεσε:

Το ξενοδοχείο είναι κόσμημα για την περιοχή και προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο, λόγω και του φημισμένου spa που διαθέτει. Είμαστε τυχεροί μέσα στην ατυχία μας που η χιονοστιβάδα δεν συνέβη την Κυριακή γιατί τότε υπήρχαν εκεί πάνω από 200 άτομα. Χθες βρίσκονταν εκεί 20-30 άνθρωποι, μεταξύ αυτών και κάποια παιδιά

Την Τετάρτη θυμίζουμε, πως λίγο μετά τις σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν στην Ιταλία οι Αρχές ανακοίνωσαν πως ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του κι ένας ακόμα αγνοείται.

Την ίδια στιγμή, οι σεισμολόγοι κρούουν των κώδωνα του κινδύνου και τονίζουν πως είναι πιθανό να σημειωθούν ισχυρές νέες σεισμικές δονήσεις.

Διαβάστε επίσης:

Η Ιταλία μετρά τις πληγές της- Μετά τις σεισμικές δονήσεις χιονοστιβάδα πλάκωσε ξενοδοχείο (Photos-Video)

photos:ANSA, Reuters, EPA

The post Ιταλία: Δεκάδες νεκροί από χιονοστιβάδα που πλάκωσε ξενοδοχείο (Photos-Video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα