Κυπριακό: Συνεχίζονται οι συζητήσεις στην Ελβετία- Στη Λευκωσία ο Πρ. Παυλόπουλος

09:18 19/1/2017 - Πηγή: iPop

Νέα συνάντηση των τεχνοκρατών πραγματοποιείται το πρωί της Πέμπτης για το Κυπριακό, στο Μοντ Πελεράν της Ελβετίας. Αντικείμενο της συνάντησης είναι η ασφάλεια και οι εγγυήσεις. Την ίδια στιγμή στη Λευκωσία μεταβαίνει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, για να ενημερωθεί από τον πρόεδρο της Κύπρου, Ν.Αναστασιάδη για όλα όσα ειπώθηκαν στη Διάσκεψη της Γενεύης, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη βδομάδα.

Τι θα συμβεί την Πέμπτη στην Ελβετία;

Θα συνεχιστούν

οι συζητήσεις σε επίπεδο τεχνοκρατών οι οποίες ξεκίνησαν την Τετάρτη στο ελβετικό θέρετρο.

Οι συζητήσεις, όπως αποφασίστηκε στη Διάσκεψη της Γενεύης θα διαρκέσουν μέχρι και τις 20 Ιανουαρίου.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του την Τετάρτη ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, στόχος είναι η ετοιμασία ενός κειμένου εργασίας που θα επιτρέψει τη συνέχιση της Διάσκεψης σε πολιτικό επίπεδο, με «θετικές προοπτικές για κατάληξη».

Παράλληλα, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «η ομάδα των τεχνοκρατών δεν θα λάβει αποφάσεις για το μέλλον της διαδικασίας ή την ουσία της συζήτησης» και ξεκαθάρισε πως «αυτά θα γίνουν σε πολιτικό επίπεδο».

Στη Λευκωσία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος:

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στις 11:00 το πρωί την Πέμπτη θα φτάσει στην Κύπρο και εν συνεχεία θα ενημερωθεί από τον πρόεδρο Αναστασιάδη για το Κυπριακό και συγκεκριμένα για όλα όσα συζητήθηκαν στη Διάσκεψη της Γενεύης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταβαίνει στην Κύπρο έπειτα από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου για να παραστεί σε εκδήλωση για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄, στην οποία θα είναι ομιλητής και θα εγκαινιάσει, μαζί με τον κ.κ. Χρυσόστομο, έκθεση βυζαντινών εικόνων με θέμα «Κυπριακώ τω τρόπω».

Το μεσημέρι της Πέμπτης ο Πρόεδρος της Κύπρου θα παραθέσει γεύμα προς τιμή του Έλληνα Προέδρου.

Θυμίζουμε, πως την Τετάρτη οι κ.κ. Αναστασιάδης και Μπάιντεν είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις γύρω απ’ το Κυπριακό, αλλά τη Διάσκεψη σε επίπεδο τεχνοκρατών που λαμβάνει χώρα στο Μοντ Πελεράν της Ελβετίας.

Διαβάστε επίσης:

Επικοινωνία Αναστασιάδη- Μπάιντεν για το Κυπριακό- Την Πέμπτη θα συνεχιστεί η Διάσκεψη σε επίπεδο τεχνοκρατών

photo:Alexandros Michailidis / SOOC

The post Κυπριακό: Συνεχίζονται οι συζητήσεις στην Ελβετία- Στη Λευκωσία ο Πρ. Παυλόπουλος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα