Ισπανία: Διαταγή στην Αστυνομία να εμποδίσει το δημοψήφισμα στην Καταλονία

18:43 12/9/2017 - Πηγή: iPop
Διαταγή δόθηκε στην Αστυνομία απ’ την εισαγγελία της Καταλονίας, προκειμένου να εμποδίσει το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία, το οποίο έχει προκηρύξει η τοπική Κυβέρνηση. Η ισπανική Δικαιοσύνη σημειώνεται πως έχει απαγορεύσει τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Οι εισαγγελικές Αρχές με ανακοίνωσή τους κάνουν κάλεσμα σ’ όλες τις

μονάδες της αστυνομίας, την εθνική αστυνομία και τη Mossos d’Esquadra, η οποία εξαρτάται από την καταλανική Κυβέρνηση, «ν’ αναλάβουν δράση εναντίον των τοπικών αρχών, των δημοσίων υπαλλήλων ή των ιδιωτών ώστε να εμποδιστεί η διάπραξη αδικημάτων».

Οι αστυνομικοί υπάλληλοι θα εφαρμόσουν άμεσα τα αναγκαία μέτρα για να κατασχέσουν τα μέσα ή τα εργαλεία που προορίζονται για την προετοιμασία ή την οργάνωση του παράνομου δημοψηφίσματος

Μεταξύ άλλων, η εισαγγελία καλεί να κατασχεθούν «οι κάλπες, οι εκλογικοί φάκελοι, τα εγχειρίδια οδηγιών για τους εκλογικούς αντιπροσώπους», τα εκλογικά φυλλάδια, άλλα ενημερωτικά μέσα, καθώς και «κάθε άλλο υλικό μετάδοσης, προώθησης ή εκτέλεσης του παράνομου δημοψηφίσματος».

Οι αστυνομικοί της Mossos d’Esquadra έρχονται έτσι σε πολύ δύσκολη θέση καθώς η εισαγγελία τους δίνει εντολή να πράξουν ενάντια στην τοπική Κυβέρνηση, απ’ την οποία κι εξαρτώνται.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε πως «η Mossos βρίσκεται εκεί για να υπηρετεί όλους τους πολίτες, όχι μερικούς».

Την ίδια στιγμή, ο Πρόεδρος της περιφερειακής Κυβέρνησης της Καταλονίας κάνει έκκληση «να αφήσουν ήσυχη τη Mossos».

Η βασική δουλειά τους είναι να φροντίζουν για την ασφάλεια των ανθρώπων. Αυτή είναι η προτεραιότητά τους, η αστυνομία δεν ασκεί πολιτική

Το άρθρο Ισπανία: Διαταγή στην Αστυνομία να εμποδίσει το δημοψήφισμα στην Καταλονία εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα