20 χρόνια φυλακή για τον Στεφανάκη | Γλίτωσε τα ισόβια

18:24 12/9/2017 - Πηγή: iPop
Ποινή κάθειρξης 20 χρόνων επιβλήθηκε στον Βαγγέλη Στεφανάκη | Γλίτωσεγια την ανθρωποκτονία της Φαίης Μπλάχα τον Απρίλιο του 2013. Ο Στεφανάκης συνεπώς γλίτωσε τα ισόβια, καθώς το Μικτό Ορκωτό Εφετείο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο θεώρησε ότι η κίνηση του Στεφανάκη να μεταφέρει την 23χρονη στο νοσοκομείο μετά τον ξυλοδαρμό είχε ως στόχο την άρση των συνεπειών της πράξης του. Έτσι, του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 20 ετών και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για πέντε χρόνια.

Η Μαριαλένα, αδερφή της Φαίης,

καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δυόμιση ετών με τριετή αναστολή για τα πλημμελήματα της υπόθαλψης εγκληματία και της ψευδορκίας, καθώς της αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Θυμίζουμε ότι η εισαγγελέας είχε κρίνει πως δεν πρέπει να αναγνωριστούν ελαφρυντικά σε κανέναν από τους δυο κατηγορούμενους.

Η Φαίη Μπλάχα έμαθε για τη σχέση της αδερφής της με τον σύντροφό της και έτσι την 6η Απριλίου 2013 τον κάλεσε για να μιλήσουν. Η ίδια νόμιζε πως ο Στεφανάκης θα βγει εκείνο το βράδυ με την αδερφή της. Τελικά, το θύμα ζήτησε τον λόγο απ’ τον σύντροφό της κι εκείνος ξεκίνησε να την χτυπάει. Μετά από δύο εβδομάδες, η Φαίη άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο.

Η Φαίη είχε πέσε σε κώμα και η κατάσταση της υγείας της θεωρείται πως δεν θα άλλαζε ακόμα κι είχε εισαχθεί σε ΜΕΘ απ’ την πρώτη στιγμή. Τα χτυπήματα του Στεφανάκη κρίθηκαν ως επαγγελματικά, επειδή ο ίδιος γνώριζε πολεμικές τέχνες.

Το άρθρο 20 χρόνια φυλακή για τον Στεφανάκη | Γλίτωσε τα ισόβια εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα