Βάσεις 2020: Πότε θα ανακοινωθούν και που αναμένεται πτώση

11:39 23/8/2020 - Πηγή: iPop

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η ανακοίνωση για τις Βάσεις 2020 και αυτό που έχει επικρατήσει μέχρι στιγμής είναι ότι αναμένεται μεγάλη πτώση.

Η ανακοίνωση για τις Βάσεις 2020

Τέλος της εβδομάδας που ξεκινάει αύριο Δευτέρα 24/8 αναμένεται να ανακοινωθούν οι Βάσεις για το 2020 που θα δώσουν τέλος στην αγωνία τόσων μαθητών. Οι υποψήφιοι αναμένεται να ευνοηθούν για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αφού τα στατιστικά των

Πανελλαδικών δείχνουν ότι 8 στους 10 θα περάσουν σε κάποιο τμήμα ή σε κάποια σχολή, αφού οι περίπου 100.000 υποψήφιοι διεκδικούν 77.970 θέσεις.

Που αναμένεται πτώση

Αναμένεται πτώση των βάσεων στην πλειονότητα των σχολών όλων των Επιστημονικών Πεδίων εφόσον φέτος αυτό που παρατηρήθηκε είναι ότι παρουσιάστηκε μείωση στον αριθμό των αρίστων μαθητών, δηλαδή εκείνων που συγκέντρωσαν πάνω από 18.000 μόρια.

Η ανακοίνωση για τις Βάσεις 2020 φέτος ύστερα από χρόνια αναμένεται να φέρει πτώση ακόμα και στις ιατρικές σχολές καθώς γενικότερα στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο και τις σχολές Υγείας αναμένεται εξίσου πτώση. Λίγο περισσότεροι από 1000 υποψήφιοι είναι εκείνοι οι οποίοι στόχευαν σε αυτές τις σχολές και έχουν συγκεντρώσει πάνω από 17.000 μόρια.

Στις νομικές σχολές αναμένεται να παρουσιαστεί επίσης μικρή πτώση ενώ γενικότερα στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο όσο πιο χαμηλόβαθμη η σχολή, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η πτώση. Στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο, των Θετικών Επιστημών, οι πολυτεχνικές σχολές αναμένεται να σημειώσουν επίσης πτώση, αλλά και οι σχολές Φυσικής και Μαθηματικών. Οι περισσότερες σχολές του 4ου Επιστημονικού Πεδίου, των Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής, επίσης προβλέπεται να έχουν καθοδική πορεία. Μεγάλος αναμένεται να είναι ωστόσο ο αριθμός των σχολών «κάτω της βάσης», αφού το 45% των υποψηφίων έχουν συγκεντρώσει έως 10.000 μόρια.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Βάσεις 2020 οι τελευταίες εκτιμήσεις | Δες εδώ τους πίνακες

Το άρθρο Βάσεις 2020: Πότε θα ανακοινωθούν και που αναμένεται πτώση εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα