Η Βασίλισσα Ελισάβετ σου παραδίδει μαθήματα οικολογίας

15:01 18/7/2021 - Πηγή: iPop

Μπροστά στην περιβαλλοντική καταστροφή η Βασίλισσα Ελισάβετ δεν μένει άπραγη και μέσα στα χρόνια, η ίδια αλλά και ολόκληρη η Βασιλική Οικογένεια προσπαθούν να ακολουθούν ένα lifestyle που δεν επιβαρύνει τον πλανήτη.

Η μονάρχης, λοιπόν, προσπαθεί να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για τους υπηκόους της, καθώς και για όλους τους ανθρώπους που την παρακολουθούν. Οι επιλογές της και οι αλλαγές στη ζωή της προστατεύουν τον πλανήτη κι

αν ακολουθούσαμε τις συμβουλές της σίγουρα θα διασφαλίζαμε ένα καλύτερο αύριο.

Ακολούθησε κι εσύ τα βήματα της Βασίλισσας για να προστατεύσεις τον πλανήτη

Ποια θα ήταν η γνώμη της Πριγκίπισσας Diana για την Meghan Markle και την Kate Middleton;

Λέει όχι στα γούνινα παλτά

Η βασίλισσα Ελισάβετ, λόγω της οικολογικής καταστροφής, το 2019 αποφάσισε να σταματήσει να φοράει γούνες και όταν ο καιρός το απαιτεί, προτιμά τις faux. Ωστόσο, εξακολουθεί να φοράει κάποια τελετουργικά ενδύματα σύμφωνα με την παράδοση, τα οποία ενδέχεται να έχουν επάνω τους γούνα. Μέσω αυτής της επιλογής της προσπαθεί να περάσει ένα μήνυμα σε σένα για να σε πείσει να πεις όχι στη βιομηχανία της γούνας και να προστατεύσεις τα ζώα και το περιβάλλον.

Υπέρ της αργής μόδας

Όπως και η Kate Middleton, έτσι και η βασίλισσα Ελισάβετ έχει ως τακτική να ανακυκλώνει τα ρούχα της σε επίσημες εκδηλώσεις. Πιο συγκεκριμένα, καταγράφεται όποιο ένδυμα φοράει σε κάθε εκδήλωση, ώστε να το ξαναφορέσει κάπου με διαφορετικό κοινό. Μετά την τρίτη φορά που η Βασίλισσα θα φορέσει ένα ρούχο, τότε αυτό είτε μετατρέπεται σε νέο σχέδιο ή καταλαμβάνει μια θέση στην κατηγορία με τα ρούχα που φοράει σε ιδιωτικές γιορτές και συναντήσεις. 

Ο Πρίγκιπας Harry μίλησε για πρώτη φορά για το πώς βιώνει την πατρότητα ύστερα από τη γέννηση της Lilibet Diana: «Τα δύο παιδιά είναι άθλος»

Το παλάτι του Buckingham παράγει το δικό του μέλι

Το ήξερες εσύ ότι από το 2009 η Βασίλισσα Ελισάβετ παράγει το δικό της μέλι στο παλάτι του Buckingham; Κι όμως η Βασιλική Οικογένεια φιλοξενεί 6 μελίσσια και οι μέλισσες έχουν στη διάθεσή τους 350 διαφορετικά είδη λουλουδιών και 600 είδη φυτών, με αποτέλεσμα από τον πρώτο κιόλας χρόνο να χαρίσουν 83 βάζα με μέλι. 

SYLVAIN SONNETGETTY IMAGESΟι κήποι του παλατιού και η δενδροφύτευση 

Άλλη μια πληροφορία που δε γνώριζες είναι πως οι κήποι στο παλάτι του Buckingham είναι ειδικά σχεδιασμένοι ώστε να αποτελούν ένα οικείο περιβάλλον για τα διάφορα έντομα. Μεγάλα κομμάτια ξύλου υπάρχουν σε διάφορα σημεία ώστε να αποτελούν σπίτι για τις αράχνες και τα σκαθάρια, ενώ τα νεκρά δέντρα παρέχουν το τέλειο περιβάλλον για τα έντομα να τοποθετήσουν τα αυγά τους.

10 φορές που η Βασιλική Οικογένεια ξεχώρισε με το στυλ της στο Wimbledon

Προσεκτική και στην κατανάλωση ενέργειας

Πέρα από τις φήμες που θέλουν τη Βασίλισσα να σβήνει το βράδυ όλους τους διακόπτες του Παλατιού, προσπαθεί να ελέγχει αν η ενέργεια που καταναλώνεται στις ιδιοκτησίες της είναι από ανανεώσιμες πηγές. Πιο συγκεκριμένα, η βασίλισσα Ελισάβετ έχει αντικαταστήσει τις λάμπες με αποτελεσματικές LED που καταναλώνουν μόνο το 86 % της ενέργειας. Επιπροσθέτως, η ιδιοκτησία της δεν λαμβάνει ενέργεια από τον εθνικό πάροχο, παρά το Παλάτι του Buckingham και το Κάστρο του Windsor, χρησιμοποιούν ενέργεια και θέρμανση μέσω φυτών και boilers που μετατρέπουν το φυσικό αέριο. Μάλιστα, στο Κάστρο του Windsor 40% του ηλεκτρισμού παρέχεται από υδροηλεκτικές τουρμπίνες που βρίσκονται στον Τάμεση. 

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η Βασίλισσα Ελισάβετ σου παραδίδει μαθήματα οικολογίας εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βασίλισσα Ελισάβετ,vasilissa elisavet