Η συγγνώμη του Fillon και η δήλωσή του ότι δεν αποσύρεται

17:52 6/2/2017 - Πηγή: iPop

Συγγνώμη ζήτησε απ’ τον γαλλικό λαό για την πρόσληψη της γυναίκας του ο υποψήφιος της Γαλλικής Ακροδεξιάς, François Fillon, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, κατά την οποία ανακοίνωσε ότι δεν αποσύρεται απ’ την κούρσα διεκδίκησης της Προεδρίας.

Ο François Fillon παραδέχθηκε ότι για 15 χρόνια είχε προσλάβει την γυναίκα του ως συνεργάτιδα με μηνιαίο μισθό 3.677 ευρώ. Όμως, τόνισε ότι η αμοιβή της γυναίκας του ήταν απολύτως δικαιολογημένη διότι έπαιξε ζωτικό ρόλο στην άσκηση των καθηκόντων του.

Ναι, προσέλαβα την σύζυγό μου ως συνεργάτιδα. Ήταν στη συνέχεια και συνεργάτιδα του αντικαταστάτη

μου στην Εθνοσυνέλευση, πριν ξαναγίνει συνεργάτης μου. Είχε τον συγκεκριμένο ρόλο για 15 χρόνια, για έναν μισθό 3.677 ευρώ τον μήνα καθαρά, μισθό απόλυτα δικαιολογημένο για ένα άτομο με ανώτατη μόρφωση στα νομικά και στη φιλολογία

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αργότερα πρόκειται να δημοσιεύσει στο Διαδίκτυο περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την αμοιβή της συζύγου του.

Ο Fillon αναγνώρισε ότι η συνεργασία με μέλη της οικογένειάς του δημιουργεί δυσπιστία, δηλώνοντας ότι λυπάται και παραδεχόμενος ότι ήταν μια λάθος απόφαση. Ο υποψήφιος για την γαλλική Προεδρία υπογράμμισε, όμως, ότι τα χρήματα που έπαιρναν η γυναίκα αλλά και τα παιδιά του ήταν δηλωμένα και φορολογημένα, όμως, επειδή η τακτική της πρόσληψης συγγενών είναι λάθος, ζήτησε συγγνώμη απ’ τον γαλλικό λαό.

Όλα αυτά ήταν νόμιμα. Είναι όμως αυτό αρκετό στο ηθικό επίπεδο; Αυτό το ζήτημα με φέρνει απέναντι στη συνείδησή μου και απέναντι στους Γάλλους. Δεν είναι βέβαια το σύστημα των μέσων ενημέρωσης που θα με κρίνει, είναι οι Γάλλοι και μόνον εκείνοι. Εργαζόμενος μαζί με τη γυναίκα και τα παιδιά μου, τους έδωσα ένα προνόμιο λόγω εμπιστοσύνης το οποίο σήμερα αντιμετωπίζεται με δυσπιστία. Ήταν λάθος και ζητώ συγγνώμη από τους Γάλλους

Ο Fillon, τέλος, συμπλήρωσε ότι έχει σταματήσει κάθε συνεργασία με μέλη της οικογένειάς του εδώ και τρία χρόνια, «σε αντίθεση με πολλούς από εκείνους που σήμερα μου κάνουν μαθήματα», τονίζοντας ότι η προεκλογική του καμπάνια μπαίνει σε μια νέα φάση από εδώ και στο εξής.

Photo: Reuters

The post Η συγγνώμη του Fillon και η δήλωσή του ότι δεν αποσύρεται appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα