Οι Coldplay δείχνουν το ανθρωπιστικό τους πρόσωπο και εμείς τους αγαπήσαμε ακόμα περισσότερο

16:30 6/2/2017 - Πηγή: iPop

Το βρετανικό ροκ συγκρότημα Coldplay, μέσω ενός on line film, προσπαθεί να μαζέψει χρήματα για την ενίσχυση της ανθρωπιστικής οργάνωσης, η οποία βρίσκεται στη Μάλτα, MOAS.

Πρόκειται για την οργάνωση Migrant Offshore Aid Station, έργο της οποίας είναι η διάσωση μεταναστών και προσφύγων,

η οποίοι αντιμετωπίζουν καθημερινά τον κίνδυνο της θάλασσας.

Οι Coldplay ανακοίνωσαν την απόφασή τους να στηρίξουν την οργάνωση έρευνας και διάσωσης MOAS, ως υποστηρικτές του ανθρωπιστικού της έργου, το οποίο στοχεύει στη μείωση του αριθμού θανάτων στη θάλασσα.

Η ανακοίνωση του συγκροτήματος για την στήριξη του ανθρωπιστικού έργου της οργάνωσης, συνοδεύτηκε από την παρουσίαση ενός ολιγόλεπτου film, με στόχο τη συγκέντρωση δωρεών για την οργάνωση με τίτλο «Rescue Humanity».

Ο τραγουδιστής, Chris Martin τραγουδά a capella το «Don’t Panic», ενώ παράλληλα περνούν αληθινά πλάνα από πρόσφατη αποστολή διάσωσης της MOAS, η οποία φέρει την υπογραφή του καλλιτέχνη Adam Broumberg, ο οποίος βρισκόταν στο διασωστικό σκάφος της οργάνωσης.

Στόχος του film δεν είναι άλλος από την προβολή του μέσα από τα social media, με σκοπό να κάνει τους θεατές να ζήσουν σαν να βρίσκονται και οι ίδιοι εκεί την εμπειρία της διάσωσης, να νιώσουν το φόβο, την ελπίδα, αλλά και την αγωνία που ζουν καθημερινά οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, τους οποίους σε καθημερινή βάση σώζει η οργάνωση.

Ο frontman του διάσημου συγκροτήματος, Chris Martin, αναφέρεται στο έργο της οργάνωσης τονίζοντας πως στη θέση των προσφύγων θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε.

Κάθε χρόνο η MOAS διασώζει χιλιάδες ανθρώπους που κινδυνεύουν να πεθάνουν στη θάλασσα, ενώ αναζητούν μια καλύτερη ζωή. Αλλά για ένα ατύχημα της γεωγραφίας, εκείνοι οι άνθρωποι θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς. Για το λόγο αυτό, είμαστε περήφανοι για την υποστήριξη του σωτήριου έργου της MOAS

Ιστορικά στοιχεία

Η οργάνωση MOAS ιδρύθηκε το 2014 και κινείται στην πρώτη γραμμή της μεταναστευτικής κρίσης στη Μεσόγειο, δίνοντας επαγγελματική βοήθεια αναζήτησης και διάσωσης ευάλωτων ατόμων, όπως οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, οι οποίοι έρχονται σε καθημερινή βάση αντιμέτωποι με τον θάνατο στη θάλασσα.

Κάτω από τα πρόσφατα γεγονότα, τα οποία έχει επιφέρει ο μεγάλος αριθμός μετανάστευσης, η MOAS και οι Coldplay αφήνουν το ηχηρό μήνυμα, του πόσο σημαντική είναι η στήριξη και η ενίσχυση αυτών των ευάλωτων ομάδων.

Τι αναφέρει η διευθύντρια της οργάνωσης,Regina Catrambone:

Είμαστε ευγνώμονες στους Coldplay που πίστεψαν τόσο δυνατά σε αυτόν τον σκοπό.
Η MOAS είναι μία νέα οργάνωση, η οποία μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να ξεχωρίσει στην άμβλυνση της πιο σπαρακτικής ανθρώπινης τραγωδίας της εποχής μας. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα τόσα πολλά να γίνουν.
Η υποστήριξη των Coldplay θα επιτρέψει το έργο μας να φθάσει στις καρδιές ενός ευρύτερου κοινού σε όλο τον κόσμο.

Ως τώρα η οργάνωση έχει σώσει συνολικά 33.000 ανθρώπους στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο Πέλαγος. Η οργάνωση συνεχίζει να στηρίζει τη δημιουργία ασφαλών και νόμιμων διαδρομών για τις ευάλωτες ομάδες, οι οποίες αναζητούν ασφάλεια.

Διαβάστε επίσης:

Coldplay και Πρίγκιπας Harry μαζί στη σκηνή για καλό σκοπό (Video)

Photo: Kevin Mazur/Getty Images for Atlantic Records

The post Οι Coldplay δείχνουν το ανθρωπιστικό τους πρόσωπο και εμείς τους αγαπήσαμε ακόμα περισσότερο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα