Συνεχίζουν να μπλοκάρουν τη χώρα οι αγρότες- Που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους;

16:33 6/2/2017 - Πηγή: iPop

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες οι οποίοι έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους σε πολλά κομβικά σημεία της χώρας και προχωρούν σε αποκλεισμούς δρόμων. Οι αγρότες θα προβούν την Τρίτη σε ολιγόωρο αποκλεισμό των εθνικών οδών Πατρών – Κορίνθου και Αντιρρίου – Ιωαννίνων, ενώ ζητούν από την Κυβέρνηση να πάρει πίσω τα μέτρα τα οποία προωθεί κατά τους.

Συγκεκριμένα, οι αγρότες της Αιγιάλειας έχουν δηλώσει, πως θα αποκλείσουν την νέα εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου από τις 18:30 έως τις 21:30, στο ύψος του Αιγίου, ενώ οι

αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας θα αποκλείσουν την εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, από τις 19:00 έως τις 21:00 στο ύψος του κόμβου του Κεφαλοβρύσου, κοντά στο Αιτωλικό.

Όσον αφορά στις επόμενες κινήσεις τους, αναμένουν, όπως ανακοίνωσαν, ότι θα περιμένουν τις αποφάσεις της πανελλαδικής συντονιστικής επιτροπής, που θα συνεδριάσει στη Νίκαια της Λάρισας.

Την ίδια στιγμή, οι αγρότες της Δυτικής Αχαΐας ετοιμάζονται να αποφασίσουν την Τρίτη για το αν θα προχωρήσουν σε κινητοποίησες, ενώ παράλληλα εξακολουθούν να έχουν παρατεταγμένα τρακτέρ δίπλα στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας.

Σε ρυθμό κινητοποιήσεων ζουν και οι αγρότες της Ηλείας οι οποίοι την Δευτέρα πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, στον Πύργο και στη συνέχεια απέκλεισαν για αρκετή ώρα συμβολικά το κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Λίγο μετά τη μια το μεσημέρι της Δευτέρας τα τρακτέρ ξεκίνησαν από τη Νίκαια της Λάρισας, συνοδεία αυτοκινητοπομπής.

Οι αγρότες οι οποίοι συμμετέχουν στο μπλόκο υλοποιούν τις αποφάσεις της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων με τη σημερινή κινητοποίηση η οποία βρίσκεται στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους.

Παράλληλα, αναπτύσσουν νέα μπλόκα, ενώ αναφέρουν ότι πρόθεσή τους είναι να συντονίσουν καλύτερα τις κινήσεις τους και καλούν στη δημιουργία ενός κοινού μετώπου με τη συμμετοχή όλων των μπλόκων που βρίσκονται σε διάφορα σημεία της Ελλάδας.

Αναμονή για τη νέα συνάντηση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων Ελλάδας στη Νίκαια:

Η εν λόγω συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι.

Κλειστή παραμένει η Εθνική Οδός Αθηνών- Θεσσαλονίκης, και στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη στο κόμβο του Πλατυκάμπου από αγρότες οι οποίοι βρίσκονται στο σημείο από την Παρασκευή.

Μπλόκο έχει στηθεί και στην Πρέβεζα:

Αγρότες με τα τρακτέρ τους, από το μπλόκο του Λούρου, τη Βόνιτσα και το Άκτιο, συγκεντρώθηκαν στις 12 το μεσημέρι στα διόδια της υποθαλάσσιας σήραγγας Ακτίου και απέκλεισαν συμβολικά και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, ενώ στη συνέχεια σήκωσαν τις μπάρες και τα αυτοκίνητα κινούνται χωρίς οι οδηγοί να πληρώνουν διόδια.

Μετά την αυριανή σύσκεψη- πρόκειται να προχωρήσει ο 24ωρος αποκλεισμός του τελωνείου Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία.

Οι αγρότες παραμένουν και στα διόδια των Μαλγάρων και από τις 18.00-20.00 πρόκειται να προχωρήσουν σε αποκλεισμό.

Διαβάστε επίσης:

Βήμα πίσω δεν κάνουν οι αγρότες- Μπλόκα σε όλη τη χώρα

photo:Konstantinos Tsakalidis /SOOC

The post Συνεχίζουν να μπλοκάρουν τη χώρα οι αγρότες- Που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα