Η συγκλονιστική συνέντευξη του Πέτρου Τατσόπουλου μετά την περιπέτεια υγείας του

10:14 18/10/2019 - Πηγή: iPop

Ο Πέτρος Τατσόπουλος μίλησε για την περιπέτεια υγείας του, πώς κατάλαβε ότι έπαθε ανεύρυσμα on air, στο στούντιο του Alpha, πώς ένιωσε αλλά και όλες τις στιγμές αγωνίες που έζησε ο ίδιος και η οικογένειά του. Η συνέντευξη του Τατσόπουλου στην Αυτοψία και τον Αντώνη Σρόιτερ.

Η συνέντευξη του Τατσόπουλου ήταν πραγματικά συγκλονιστική, καθώς περιέγραψε όλη την περιπέτεια με την υγεία του. Λίγο πριν καταρρεύσει, ένιωσε

μια μαχαιριά στο στήθος «δεν μπορώ να την πω αλλιώς. Εκ των υστέρων μου είπαν ότι η επίσημη ορολογία για αυτό που μου συνέβη, ο οξύς διαχωρισμός ανευρύσματος ανιούσας αορτής, ένας παράλληλος χαρακτηρισμός περιλαμβάνει τη λέξη ξιφίδιο», περιέγραψε ο ίδιος.

Νιώθεις μια μαχαιριά στην καρδιά, η οποία αντανακλάται κιόλας, αντικατοπτρίζεται στην πλάτη. Πολύ δυνατή μαχαιριά, πολύ έντονη και ταυτόχρονα πολύ σύντομη. Επειδή ήταν κάτι που δεν είχαν ξανανιώσει, δεν είναι ένα μούδιασμα, δεν είναι μια ζαλάδα, είναι φυσικό να με πανικοβάλλει

Το σκέφτηκε εκείνη τι στιγμή; Τα  πάντα, όλες τις πιθανότητες. Όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν υπάρχει κάποια προϋπηρεσία, κάποιο δεδικασμένο στο κεφάλι μου που να λέει “Α, θα γίνει σαν την άλλη φορά”… δεν ξέρω… μπορεί να πάω σπίτι μου, μπορεί να πάω και στο 1ο Νεκροταφείο».

Κατά τη μεταφορά του στο Ιπποκράτειο, ανέφερε πως η πίεση είχε πέσει στο πάτωμα και ήταν ζήτημα λίγων λεπτών για να συμβούν πολλές τραγωδίες, εκτός απ’ τον θάνατο.

Η Ελένη, η γυναίκα μου, είπε πως μόλις με είδε είχε την εντύπωση πως κάποιος με είχε καταβρέξει με ένα λάστιχο. Ήταν ιδρώτας όλο αυτό. Η πίεσή μου είχε πέσει στο πάτωμα. Ο Δημήτρης Λυμπεριάδης, ο επικεφαλής καρδιοχειρουργός, είπε ότι η πίεσή μου ήταν στο 3 με 4. Αυτό σημαίνει πως ήταν θέμα λίγων λεπτών για να συμβούν μια σειρά από τραγωδίες από τις οποίες πρέπει να σου πω, ο θάνατος δεν ήταν και η σημαντικότερη

Όπως επεσήμανε ο Πέτρος Τατσόπουλος, καθώς εργάζεται με το μυαλό του, το να έχει μια μη αναστρέψιμη εγκεφαλική βλάβη, κατ’ επέκταση κινητικές, ηπατικές, νεφρικές, μπορεί να είναι χειρότερο και από το θάνατο. «Το ανεύρυσμα μπορούσε να λειτουργήσει σαν πυροκροτητής για μια σειρά από τραγωδίες, με πολύ λίγες πιθανότητες να έβγαινα ζωντανός, το ανεύρυσμα θεωρείται μια από τις υψηλότερες αιτίες αιφνίδιου θανάτου», σημείωσε ενώ τόνισε πως νιώθει ότι του δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία και ξεκινά ξανά από την αρχή.

Νιώθω ότι κάποιος μου λέει: Ωραία, σβήσε τώρα, σβήνουμε τα 60, ξανά ξεκινάμε από την αρχή. Όλα αυτά που θεωρούμε κοινό τόπο, το οξυγόνο υπάρχει, το νερό υπάρχει, όλα τα αγαθά υπάρχουν, ε, καλό είναι να αρχίσουμε να τα ξανασκεφτόμαστε…

Να σημειώσουμε πως ο Πέτρος Τατσόπουλος ένιωσε ξαφνικά πόνο στο στήθος ενώ βρισκόταν στον αέρα της πρωινής εκπομπής του Alpha. «Θα μου επιτρέψετε, επειδή αισθάνομαι έναν ισχυρό πόνο στο στήθος, να αποχωρήσω», είπε χαρακτηριστικά και η εκπομπή προχώρησε σε διαφημίσεις.

Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο συγγραφέας και ο πρώην βουλευτής υπέστη οπίσθιο έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Photo: Eurokinissi

Το άρθρο Η συγκλονιστική συνέντευξη του Πέτρου Τατσόπουλου μετά την περιπέτεια υγείας του εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πέτρου Τατσόπουλου,petrou tatsopoulou