Μαθητές κλωτσούν γάτα μέχρι θανάτου | Σοκαριστικό video

09:41 18/10/2019 - Πηγή: iPop
| Σοκαριστικό

Μαθητές κλωτσούν γάτα μέχρι θανάτου στη Φολέγανδρο, ένα τραγικό περιστατικό, στον οποίο παρενέβη η δικαιοσύνη. Το σοκαριστικό video που είδε το φως της δημοσιότητας. 

Μια τραγική είδηση από τη Φολέγανδρο. Μαθητές κλωτσούν γάτα μέχρι που ξεψυχά. Το συγκεκριμένο περιστατικό σημειώθηκε στον προαύλιο χώρο και σε

πισίνα ξενοδοχείου.

Θα μου πεις κανείς δεν είδε τίποτα; Κανείς δεν έκανε τίποτα; Στο video που δημοσιεύτηκε από το zoosos.gr, βλέπουν τους μαθητές να κλωτσούν την γάτα στο κεφάλι, να την σπρώχνουν, να την κακοποιούν. Η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου αντιλήφθηκε πως κάτι περίεργο συμβαίνει, καθώς άκουσε τη γάτα. Όταν ρώτησε τους δύο μαθητές Γυμνασίου τι ακριβώς συμβαίνει, όταν ζήτησε εξηγήσεις για τις φωνές, είπαν απλώς πως μια από τις αδέσποτες γάτες είχε πέσει στην άδεια πισίνα του διπλανού ξενοδοχείου.

Αναζητώντας την γάτα, την βρήκε νεκρή και μέσα από τις κάμερες ασφαλείας είδε τον βάρβαρο τρόπο με τον οποίο σκότωσαν την γάτα. Είδε δύο μαθητές, να κυνηγούν την γάτα και να της πετούν αντικείμενα. Το ζώο καθώς ήταν τυφλό έπεσε μέσα στην πισίνα και στη συνέχεια την κλώτσησαν, την σκότωσαν κι έφυγαν.

Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου, όταν ενημέρωσε τον πατέρα του ενός παιδιού, η απάντηση ήταν απλώς… «παιδιά είναι»!

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου σχημάτισε δικογραφία εις βάρος δύο μαθητών Δημοτικού οι οποίοι σκότωσαν με κλωτσιές μία γάτα. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Νάξου έδωσε εντολή εκτός από την κατεπείγουσα προανάκριση να βεβαιωθεί και διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ σε βάρος των γονέων του αγοριού που κλωτσάει τη γάτα.

Ας μείνουμε λίγο στη φράση του πατέρα… «παιδιά είναι». Έχω δει παιδιά να χαϊδεύουν τις γάτες, να τις αγκαλιάζουν, να τις παίρνουν σπίτι τους, να βάζουν φαγητό και νερό. Έχω δει παιδιά να αγαπάνε και να φροντίζουν τις γάτες και όχι να επιτίθενται με κανέναν τρόπο.

Πώς είναι δυνατόν να λέτε «παιδιά είναι»; Και είστε περήφανος για αυτή τη συμπεριφορά των παιδιών σας; Όλα ξεκινούν από την οικογένεια, μετά το σχολείο, και την παιδεία που τους δίνεις.Ο κάθε γονιός έχει ευθύνη να μάθει στο παιδί του τον σεβασμό στα ζώα και στο περιβάλλον.

Το στενάχωρο είναι πως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει τέτοιο περιστατικό και δυστυχώς μάλλον δεν θα είναι ούτε η τελευταία. Μήπως τελικά υπάρχει ανάγκη να γίνει πιο αυστηρό το νομικό πλαίσιο για την κακοποίηση τόσο των αδέσποτων όσο και των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς; Μήπως θα πρέπει να ενισχυθεί η φιλοζωία στα σχολεία, να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά μέσα από διάφορες στρατηγικές;

Και τι προβλέπει ο νόμος για την κακοποίηση ζώων;

Βάσει της νομοθεσίας ο βασανισμός, η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου, καθώς και η οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του (δηλητηρίαση, κρέμασμα, πνιγμός, κάψιμο, σύνθλιψη, ακρωτηριασμός, αναίτια θανάτωση) είναι πράξεις άδικες που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος, τιμωρούνται, δε, με φυλάκιση και χρηματική ποινή, καθώς και με υψηλό διοικητικό πρόστιμο. Το διοικητικό πρόστιμο, σε περίπτωση θανάτωσης ζώου, ανέρχεται στο ποσό των 30.000 ευρώ για κάθε ζώο, βεβαιώνεται από την αρμόδια αστυνομική Αρχή στον παραβάτη και επιβάλλεται από την Κτηνιατρική Υπηρεσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Κάθε πολίτης που αντιλαμβάνεται κάποια από τις παραπάνω πράξεις έχει τη δυνατότητα να καταγγείλει το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, στην Κτηνιατρική Υπηρεσία, καθώς και στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Διαβάστε επίσης:

Η αγάπη είναι ο μόνος τρόπος για να «αγοράσεις» ένα αδέσποτο ζωάκι!

Photo: unsplash/Alan Chen

Το άρθρο Μαθητές κλωτσούν γάτα μέχρι θανάτου | Σοκαριστικό video εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα