Μαθήματα σχέσεων που πήραμε απ’ τα «Φιλαράκια» και είμαστε ευγνώμονες!

20:46 17/10/2019 - Πηγή: iPop

Μαθήματα σχέσεων που πήραμε απ’ τα «Φιλαράκια» βλέποντας τα και γελώντας, μαθήματα που μπορεί να μην τα αντιληφθήκαμε άμεσα αλλά πέρασαν στο υποσυνείδητό μας. Γιατί ήταν, είναι και θα είναι η καλύτερη παρέα μας!

Όλοι κάτι έχουν μάθει από τα «Φιλαράκια» και σε κανέναν δεν πέρασαν αδιάφορα. Είτε πρόκειται για την αξία μιας δυνατής φιλίας, όπως του Joey και του Chan-Chan, είτε για τις αδύναμες οργανωτικές δεξιότητες της Monica, την ικανότητα της Phoebe να βλέπει πάντα τη φωτεινή πλευρά της ζωής, είτε την σχέση μεταξύ Ross

και Rachel.

Με αφορμή την πρώτη ανάρτηση της Jennifer Aniston στο Instagram της με το reunion απ’ τα Φιλαράκια, μαζέψαμε όλα εκείνα τα πολύτιμα μαθήματα σχέσεων που μας χάρισε η σειρά που αγαπήθηκε όσο καμιά άλλη και βλέπουμε ακόμα και σήμερα, με τον ίδιο ενθουσιασμό, σαν να την βλέπουμε πρώτη φορά!

Μαθήματα σχέσεων που πήραμε απ’ τα «Φιλαράκια»To να είστε φίλοι πριν κάνετε σχέση, δεν είναι κακή ιδέα

Αν μπορούμε κάτι να μάθουμε από τη σχέση «Mondler» αυτό θα είναι ότι το να είστε φίλοι αρχικά, μπορεί να οδηγήσει σε μια ευτυχισμένη και ώριμη σχέση. Ο Chandler και η Monica ήταν φίλοι για πολύ καιρό πριν το προχωρήσουν ερωτικά και αυτό αποδείχτηκε το κλειδί για μια σταθερή σχέση.

Γνώριζαν τις ατέλειές τους, τα δυνατά τους σημεία και ήταν καλά ενημερωμένοι πριν μπουν στη σχέση. Ορισμένες φορές απορρίπτουν κάποιον ερωτικά επειδή ήταν φίλος μας για πολύ καιρό… μήπως να το δούμε αλλιώς;

Ζήλια και έλλειψη επικοινωνίας σκοτώνουν τη σχέση

Πόσα μπορούμε να μάθουμε από τον χωρισμό Ross-Rachel; Πολλά! Μπορεί να έκαναν ένα διάλειμμα, αυτό δεν δικαιολογούσε καμία απιστία. Ο Ross κάλεσε την Rachel για να απολογηθεί και έμαθε ότι ο Mark ήταν μαζί της στο διαμέρισμά της αφού είχαν τσακωθεί… έντονα.

Ωστόσο, ο Ross εξακολουθούσε να ζηλεύει και δεν μιλούσε ανοιχτά για τα συναισθήματά του προς τον Mark με τη Rachel. Από την άλλη, η Rachel  δεν προσπάθησε να καταλάβει γιατί ο αγαπημένος της ενήργησε με τον τρόπο που έκανε.

Και οι δύο ήταν λάθος και το συμπέρασμα είναι πως η τοξική ζήλια και η έλλειψη επικοινωνίας σκοτώνουν τη σχέση.

Βεβαιώσου ότι έχετε τις ίδιες προσδοκίες

Η Monica και ο Richard είχαν μια τρυφερή ιστορία, αλλά υπήρχαν συγκεκριμένα πράγματα που οδήγησαν στην αποτυχία. Η Monica αποφάσισε να βγει με έναν άνδρα ο οποίος ήταν 21 χρόνια μεγαλύτερος της, μόλις είχε πάρει διαζύγιο, είχε παιδιά και εγγόνια, ενώ η Monica ονειρευόταν να ξεκινήσει τη δική της οικογένεια.

Και η διαφορά ηλικίας τους ήταν αυτή που τους χώρισε. Αργότερα, ο Richard ήθελε παιδιά αλλά η Monica θεωρούσε πως το έλεγε μόνο για να είναι μαζί. Αγαπούσαν ο ένας τον άλλον αλλά είχαν διαφορετικά σχέδια για το μέλλον και γνώριζαν ότι έπρεπε να χωρίσουν.

Μπορείς να ξεπεράσεις τα μεγάλα εμπόδια στη σχέση

μαθήματα σχέσεων απ’ τα Φιλαράκια δεν σταματούν εδώ! Ο Mike και η Phoebe είχαν ραντεβού στα τυφλά αλλά η σχέση τους γρήγορα εξελίχθηκε καθώς ερωτεύτηκαν. Αλλά όταν η Phoebe έμαθε ότι ο Mike δεν ήθελε να παντρευτεί μετά από ένα σκληρό διαζύγιο, πληγώθηκε.

Και όσο κι αν δεν μπορούσε να το αποδεχτεί, ήθελε να παντρευτεί και χώρισαν καθώς συνειδητοποίησαν ότι ήθελαν διαφορετικά πράγματα. Μέχρι που η Monica κάλεσε τον Mike να του πει ότι αν δεν κάνει κάτι, ο David θα κάνει πρόταση γάμου στη Phoebe. Και τότε, αποφάσισε να αφήσει πίσω του τα μεγάλα προβλήματα που είχε με τον γάμο και να διεκδικήσει τη Phoebe.

Και τελικά απέδειξαν πως και τα μεγαλύτερα προβλήματα ξεπερνιούνται.

Κι αν δεν θέσεις τα όρια;

Ο Ross και η Emily ξεκίνησε δυνατά και εξελίχθηκε τόσο γρήγορα που ο Ross της έκανε πρόταση πολύ γρήγορα και αποφάσισαν να παντρευτούν.

Ένα από τα χειρότερα πράγματα που συνέβησαν στο γάμο τους ήταν όταν ο Ross είπε κατά λάθος το όνομα της Rachel αντί για αυτό της Emily όταν αντάλλαζαν όρκους αγάπης. Είχαν τα θέματά τους, αλλά ο Ross έπεισε την Emily να τον ακολουθήσει στη Νέα Υόρκη. Το δέχτηκε μόνο αν της υποσχόταν ότι δεν θα δει ποτέ ξανά την Rachel. Ο Ross συνειδητοποίησε πως αυτό δεν γίνεται…

Το να τελειώσεις μια κακή σχέση -ακόμη και λίγο πριν τον γάμο- είναι ευλογία

Το να έχεις το κουράγιο να ξεκινήσεις τη σχέση από την αρχή δεν είναι εύκολο. Όταν η Rachel άφησε τον Barry καθώς ήταν σε μια δυστυχισμένη σχέση και ήταν ένα ρίσκο που ήθελε να πάρει. Ήταν τέτοιες φυσικά και οι καταστάσεις στη ζωή της που τη βοήθησαν.

Κι αν δεν το είχε κάνει, δεν θα είχε ερωτευτεί τον Ross. Φυσικά, δεν λέμε πως το εγκρίνουμε αλλά μερικές φορές πρέπει να πάρεις δραστικά μέτρα για τη ζωή σου. Το να τελειώσεις μια κακή σχέση, ασχέτως με το πόσο καιρό είστε μαζί, είναι λυτρωτικό και κάνεις καλό στον εαυτό σου.

Να ελπίζεις για το happy end

O Ross και η Rachel δεν είχαν την τέλεια σχέση. Ήταν φίλοι, έγιναν ζευγάρι πολλές φορές, έκαναν παιδί και τελικά κατέληξαν μαζί. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, μεγάλωσαν και ωρίμασαν, βγήκαν με άλλους ανθρώπους, αλλά τα συναισθήματά τους παρέμειναν ίδια ακόμη κι αν δεν τα έλεγαν ξεκάθαρα.

Δεν ξέρεις ποτέ τι θα σου σερβίρει η ζωή και ορισμένα πράγματα μπορεί να την αλλάξουν για πάντα. Αλλά το happy end θα έρθει γιατί θα το δημιουργήσεις εσύ.

Διαβάστε επίσης:

Η έρευνα που υποστηρίζει ότι αυτός ήταν ο πρωταγωνιστής στα «Φιλαράκια»!

Το άρθρο Μαθήματα σχέσεων που πήραμε απ’ τα «Φιλαράκια» και είμαστε ευγνώμονες! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα