Η συγκλονιστική «αγρυπνία των πριγκίπων»: Τα 4 παιδιά της βασίλισσας Ελισάβετ «φρουρούν» το φέρετρο και το πλήθος την αποχαιρετά

11:52 13/9/2022 - Πηγή: iPop

Ο βασιλιάς Κάρολος και τα αδέρφια του πραγματοποίησαν αγρυπνία στο πλευρό του φέρετρου της μητέρας τους βασίλισσας Ελισάβετ στον ιστορικό καθεδρικό ναό του Εδιμβούργου. Ο βασιλιάς, η πριγκίπισσα Άννα, ο πρίγκιπας Andrew και ο πρίγκιπας Edward, πήρε ο καθένας τη θέση του σε κάθε πλευρά του φέρετρου και το φρουρούσαν, καθώς πλήθος κόσμου περίμενε στην ουρά για ώρες με σκοπό να αποτίσει φόρο τιμής στην μακροβιότερη μονάρχη.

Για 10 λεπτά τα παιδιά της βασίλισσας Ελισάβετ, δίχως να κρατούν ξίφη, στάθηκαν

με τα μάτια χαμηλωμένα κοντά στο φέρετρο. Στη συνέχεια, αποχώρησαν από το ναό και κατά την έξοδό τους χειροκροτήθηκαν από τους πολίτες που βρίσκονταν εκεί για να τιμήσουν την βασίλισσα Ελισάβετ.

Το φέρετρο το κάλυπτε η βασιλική σημαία, η οποία είναι γνωστή και ως το Βασιλικό Πρότυπο της Σκωτίας. Ακριβώς από πάνω της είχε τοποθετηθεί ένα στεφάνι από λευκά λουλούδια και το στέμμα της Σκωτίας, που χρησιμοποιείται ιστορικά για τη στέψη των μοναρχών της Σκωτίας.

Το φέρετρο είχε μεταφερθεί νωρίτερα από το Palace of Holyroodhouse, την επίσημη κατοικία της μονάρχη στη Σκωτία, σε μια πομπή την οποία ακολουθούσε σιωπηλά το θλιμμένο πλήθος, με τον Κάρολο και τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας να περπατούν αργά από πίσω.

Οι πενθούντες, άλλοι κλαίγοντας και άλλοι με σκυμμένα τα κεφάλια, περνούσαν αργά δίπλα από το φέρετρο αφού περίμεναν υπομονετικά για ώρες για να τους επιτραπεί να εισέλθουν στον καθεδρικό ναό.

Η βασίλισσα Ελισάβετ πέθανε την Πέμπτη 8/9, στο εξοχικό της στο Balmoral, στα Highlands της Σκωτίας, σε ηλικία 96 ετών μετά από 70 χρόνια βασιλείας, βυθίζοντας σε πένθος τη Βρετανία.

Το φέρετρό της ταξίδεψε από το Balmoral την Κυριακή 11/9, και έμεινε μια νύχτα στο Holyroodhouse.

Ένας χαιρετισμός πυροβόλων όπλων ακούστηκε από το Κάστρο του Εδιμβούργου όταν η νεκροφόρα απομακρυνόταν. Εκτός από αυτό, επικρατούσε η απόλυτη σιωπή, σκηνικά που ανατριχιάζουν.

«Θα ακολουθήσω πιστά το παράδειγμα της μητέρας μου»: Η πρώτη ομιλία του βασιλιά Καρόλου στη Βουλή

Τι συμβολίζει το στέμμα στο φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ στη Σκωτία

Το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ το κοσμούσε ένα εντυπωσιακό στέμμα που αντιπροσώπευε τη χώρα όπου πέθανε.

Τη Δευτέρα 12/9, το Στέμμα της Σκωτίας τοποθετήθηκε πάνω από το φέρετρο της μονάρχη, όπου βρισκόταν στον καθεδρικό ναό του St. Giles στο Εδιμβούργο της Σκωτίας. Αφού το φέρετρο ντύθηκε στο Βασιλικό Πρότυπο της Σκωτίας, διακοσμήθηκε με ένα στεφάνι με λουλούδια.

Το Crown of Scotland είναι το παλαιότερο υπάρχον κόσμημα στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με το The Court Jeweler. Αυτό το στέμμα έχει φορεθεί κατά τη διάρκεια της στέψης αρκετών Σκωτσέζων μοναρχών, συμπεριλαμβανομένης της Mary, Queen of Scots (1543), του James I και VI (1567), του Charles I (1633) και του Charles II (1651).

The Honours of Scotland are the UK's oldest crown jewels. Today, the Crown of Scotland will be moved to St Giles' Cathedral.

A lot of care goes into the preparation. Take a look behind the scenes of how the crown jewels were cleaned for the Scottish Parliament opening in 2016. pic.twitter.com/gluGs2cwTk

Edinburgh Castle (@edinburghcastle) September 12, 2022

«Επιχείρηση Μονόκερος»: Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται για το κοινό κατά το λαϊκό προσκύνημα

Το στέμμα, το οποίο τοποθετήθηκε στο φέρετρο της βασίλισσας από τον Alexander Douglas-Hamilton, πήρε τη σημερινή του μορφή το 1540 όταν ο βασιλιάς της Σκωτίας James V ζήτησε να ανανεωθεί το κομμάτι από τον βασιλικό χρυσοχόο της Σκωτίας, John Mosman.

Τα Σκωτσέζικα κοσμήματα του στέμματος, περιλαμβάνουν επίσης ένα σκήπτρο και ένα ξίφος, τα οποία ήταν δώρα από Πάπες τον 15ο και τον 16ο αιώνα.

Τα συγκεκριμένα κομμάτια προστατεύονται στο κάστρο, συνήθως στο Crown Room, εκτός και αν πρέπει να εκτεθούν για ειδικές εκδηλώσεις.

Το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ θα αναχωρήσει από τη Σκωτία την Τρίτη 13/9, φτάνοντας στο Λονδίνο το βράδυ.

Η κηδεία θα γίνει στο Αβαείο του Westminster τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η συγκλονιστική «αγρυπνία των πριγκίπων»: Τα 4 παιδιά της βασίλισσας Ελισάβετ «φρουρούν» το φέρετρο και το πλήθος την αποχαιρετά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα