Άνοιξε η πλατφόρμα για την 4η δόση – Ποιες ομάδες αφορά το νέο εμβόλιο κατά της Όμικρον;

18:43 12/9/2022 - Πηγή: iPop

Το υπουργείο Υγείας προχώρησε σε ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη της εμβολιαστικής κάλυψης για τον κορονοϊό. Ποιοι από εμάς θα χρειαστεί να συνεχίσουν τον εμβολιασμό τους και εμβόλιο θα πρέπει να επιλέξεις με βάση το ιστορικό νόσησής σου;

Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί με τα επικαιροποιημένα εμβόλια για την παραλλαγή Όμικρον, ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας, 12/9, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής, Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Μαρία Θεοδωρίδου, ενώ ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, δήλωσε πως έχει

ανοίξει ήδη η πλατφόρμα για τα ραντεβού.

Σημαντική ανακάλυψη: Το lockdown «καθάρισε» την ατμόσφαιρα – Κατά 41% μειώθηκε η αιθάλη στην Ευρώπη

Ανακοινώσεις για νέους εμβολιασμούς: Τι ισχύει;

Τα εμβόλια του κορονοϊού έχουν παραληφθεί ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα και πρόκειται για 400 χιλιάδες δόσεις της εταιρείας Pfizer που στοχεύουν και στο αρχικό στέλεχος του κορονοϊού και στην παραλλαγή Όμικρον.

«Τα νέα εμβόλια αυξάνουν τα επίπεδα των εξουδετερωτικών αντισωμάτων και αντιμετωπίζουν τις παραλλαγές Ο1, Ο2, Ο2,7 και Ο5. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι ανάλογες με αυτές των πρώτων εμβολίων, δηλαδή ήπιες σε εκδήλωση και διάρκεια», είπε αρχικά η κ. Θεοδωρίδου.

«Συνιστώνται από την ηλικία των 12 ετών και άνω. Προορίζονται μόνο για αναμνηστική δόση, δηλαδή μετά τη συμπλήρωση του βασικού εμβολιασμού. Θα πρέπει να γίνουν τουλάχιστον τρεις μήνες μετά την τελευταία δόση ή μετά τη νόσηση».

Και τελικά από πού ξεκίνησε ο κορονοϊός; Από την αγορά της Γουχάν ή από εργαστήριο; Οι νέες μελέτες που επιβεβαιώνουν το σημείο μηδέν

Όσον αφορά το ποιες κατηγορίες πολιτών πρέπει να εμβολιαστούν, να σημειώσουμε ότι αύριο 13/9, θα γίνει στην Επιτροπή η τελική επικύρωση των ομάδων στις οποίες θα πρέπει να χορηγηθούν.

Όπως είπε η πρόεδρος της Επιτροπής προτεραιότητα θα δοθεί σε άτομα που έχουν αυξημένο κίνδυνο σοβαρής νόσησης. Ειδικότερα, όλα τα άτομα άνω των 60 ετών, άτομα ηλικίας 12-15 που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου, επαγγελματίες υγείας και φροντιστές ατόμων.

Αξίζει να σημειώσουμε, επίσης, ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, θα πρέπει να κάνουν το βασικό εμβόλιο και όχι τα επικαροποιημένα. 

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Άνοιξε η πλατφόρμα για την 4η δόση – Ποιες ομάδες αφορά το νέο εμβόλιο κατά της Όμικρον; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Άνοιξε, – Ποιες, Όμικρον,anoixe, – poies, omikron