5 δοκιμασμένα τιπς, από τους μετρ του είδους, για να αποβάλεις το άγχος πριν κάνεις κάτι δημόσια

17:47 12/9/2022 - Πηγή: iPop

Η μεγάλη μέρα πλησιάζει και το άγχος πριν την παρουσίαση χτυπάει κόκκινο. Σιχτιρίζεις την ώρα και τη στιγμή που δέχτηκες να κάνεις την ομιλία, την παρουσίαση, να ανέβεις στη σκηνή και να παρουσιάσεις κάτι. Ό,τι και αν είναι αυτό που σου έχει ανατεθεί. Το γνώριζες ότι ο φόβος της σκηνής και της παρουσίας μπροστά σε κοινό είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μετά το φόβο του θανάτου; Φοβάται ο άνθρωπος να εκτεθεί. Να βγει μπροστά και να ξεγυμνωθεί μπροστά σε άλλους ανθρώπους που εκ του ασφαλούς κάθονται και βλέπουν κάθε χιλιοστό του σώματός του και ακούν με προσοχή όλα όσα έχει να πει. Για κάποιους ανθρώπους

αυτός είναι πραγματικός εφιάλτης.

Πώς να νικήσεις το άγχος πριν την παρουσίαση;

Τι έχεις να πεις εκεί έξω; Τι χρειάζεται να παρουσιάσεις, ποιος θα δει αυτό που θα παρουσιάσεις και θα ωφεληθεί σε όλες τις διαστάσεις; Είτε παρουσιάζεις κάτι χρηστικό, κάτι που γνωρίζεις πολύ καλά, είτε τέλος κάτι καλλιτεχνικό.

Ίσως έχεις ακούσει συνεντεύξεις ανθρώπων που ανεβαίνουν καθημερινά στη σκηνή, που πληρώνονται για να παρουσιάσουν κάτι εκεί. Οι περισσότεροι θα παραδεχτούν ότι λίγο πριν περάσουν την αυλαία ανεβάζουν παλμούς, ξεραίνεται το στόμα τους και τα μάτια τους, ιδρώνουν ολόκληροι και εύχονται να τελειώσει όλο αυτό που ζουν. Λίγα δευτερόλεπτα μετά και αφού βρουν το ρυθμό τους, βοηθά και το κοινό σε αυτό, είναι άλλοι εντελώς άνθρωποι.

Πότε το άγχος σταματά να είναι χρήσιμο και δημιουργεί την αίσθηση ασφυξίας;

5 tips για να αποβάλεις το άγχος την παρουσίαση Προετοιμάσου πάρα πολύ καλά. Μην δεχτείς ποτέ να παρουσιάσεις οτιδήποτε, αν δεν έχεις τουλάχιστον δύο μήνες το λιγότερο χρόνο για να το ετοιμάσεις, ανάλογα φυσικά με το αντικείμενο. Φτιάξε μια ιδανική περσόνα όσο προετοιμάζεσαι. Σε ποιον το λες αυτό που έχεις να πεις; Τι πρόβλημα λύνεις, τι θα κερδίσει που θα σου δώσει το χρόνο του. Τίμησε τον άνθρωπο αυτόν με εξαιρετικό αποτέλεσμα αλλά και όλο το υπόλοιπο κοινό που ήρθε να σε δει.Δες άπειρα βίντεο παρουσιάσεων πετυχημένων ανθρώπων. Με αυτόν τον τρόπο θα τα καταφέρεις να γίνεις και εσύ σαν τα άτομα που θαυμάζεις. Προσοχή μεγάλη να μη χάσεις την ταυτότητά σου!Κάνε άπειρες πρόβες μέχρι να γίνει μηχανική διαδικασία που δεν θα σκέφτεσαι. Άπειρες πρόβες και μάλιστα όταν θα είσαι ικανοποιημένος σχετικά, τράβα σε βιντεάκια όλη την παρουσίαση για να δεις τα λάθη σου και τι χρειάζεται να αφαιρέσεις ή αν διορθώσεις. Κάνε πρόβες μπροστά σε ανθρώπους που εμπιστεύεσαι τη γνώμη τους και ζήτησε τους εποικοδομητική ανατροφοδότηση. Κάνε Visualization την επιτυχία σου. Παίξε αυτήν την ταινία κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς. Παίξε την ταινία με εσένα πάνω στην σκηνή να θριαμβεύεις. Να κάνεις μια άψογη-επαγγελματική παρουσίαση, χωρίς αγωνία και καρδιοχτύπι, με χιούμορ και με ένα πολύ θερμό κοινό που σε υποδέχεται με αγάπη και σεβασμό. Μην σκέφτεσαι καθόλου αρνητικά. Δεν θα πέσεις, δεν θα ξεχάσεις τα λόγια σου, δεν θα λυποθημήσεις, όλα θα πάνε καλά και με τεράστια επιτυχία. Μην ξεχνάς και την περσόνα που περιμένει να ακούσει όλα αυτά που έχεις να της πεις.Τα δευτερόλεπτα πριν βγεις στη σκηνή, πάρε 4 βαθιές εισπνοές και εκπνοές. Αυτό είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου τα δευτερόλεπτα πριν βγεις στην σκηνή. Να γεμίσεις τον εγκέφαλό σου με φρέσκο αέρα. Αν έχεις προετοιμαστεί αυτό είναι το μόνο που χρειάζεσαι. Γιατί το κάνω;

Όταν είσαι έτοιμος να τα παρατήσεις, να θυμάσαι πάντα γιατί το κάνεις; Γιατί το δέχτηκες σε πρώτο χρόνο. Ποιον θα βοηθήσεις, πού θα προσφέρεις; Κανείς δεν ξεβολεύεται και δεν πρέπει να ξεβολεύεται άσκοπα. Καλό είναι κάθε σου κίνηση να είναι κατόπιν σκέψης και να είναι αποτέλεσμα σκέψης. Να θυμάσαι ότι καλό είναι κάθε σου βήμα να ευθυγραμμίζεται με τον άνθρωπο που θέλεις να γίνεις αύριο.

Καλή επιτυχία εύχομαι στις παρουσιάσεις σου, στις ομιλίες σου σε ό,τι ετοιμάζεις. Να μη φοβάσαι και ακόμα και αν γίνουν λάθη, δεν πειράζει, τα λάθη είναι για τους ανθρώπους.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 5 δοκιμασμένα τιπς, από τους μετρ του είδους, για να αποβάλεις το άγχος πριν κάνεις κάτι δημόσια εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
5 δοκιμασμένα τιπς,  από τους μετρ του είδους,για να αποβάλεις το άγχος πριν κάνεις κάτι δημόσια