Η ΣΤΑΣΥ διευκρινίζει τα μέτρα για τον κοροναϊό στο μετρό της Αθήνας

19:53 7/3/2020 - Πηγή: iPop

Τα κρούσματα του κοροναϊού αυξάνονται συνεχώς σ’ όλο τον κόσμο, αλλά και στην Ελλάδα. Ωστόσο, έχουν παρθεί νέα μέτρα για τον κοροναϊό στο μετρό της Αθήνας, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού. 

Μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών

Αθηνών έχει προχωρήσει εδώ και μέρες στη λήψη μέτρων στα ΜΜΜ. Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που έχουν ισχυριστεί πως το μετρό θα έπρεπε να κλείσει, αφού δεν τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα για τον κοροναϊό στο μετρό τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για το επιβατικό κοινό.

Η ΣΤΑΣΥ ΑΕ, λοιπόν, απάντησε απέναντι σ’ αυτές τις φήμες και διευκρίνισε εκ νέου τα μέτρα πρόληψης για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, τα μέτρα που αποφασίστηκαν, μετά από κοινή σύσκεψη στον ΟΑΣΑ, για την προστασία των εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. από τον κοροναϊό εφαρμόζονται κανονικά σε όλους τους χώρους, τους συρμούς και τους σταθμούς του δικτύου των Σταθερών Συγκοινωνιών. Επίσης, τα μέτρα αυτά, αποτελούν κανόνες υγιεινής στον εργασιακό χώρο και προέρχονται από το υπουργείο Υγείας και είναι αντίστοιχα με αυτά που λαμβάνονται σε όλα τα ΜΜΜ της Ευρώπης.

Αναλυτικές οδηγίες για τον κορονοϊό από το υπουργείο Υγείας.

Ειδικότερα:

Όλοι οι σταθμοί του δικτύου της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. καθαρίζονται επιμελώς από συνεργεία καθαρισμού με ειδικά καθαριστικά και απολυμαντικά προϊόντα, ενώ δίνεται έμφαση για περισσότερο επιμελημένη καθαριότητα των σημείων με τα οποία έρχονται σε επαφή οι επιβάτες (κουπαστές, εκδοτικά και ακυρωτικά μηχανήματα εισιτηρίων κλπ.)Οι συρμοί μετά το τέλος της βάρδιας και την απόσυρσή τους στα αμαξοστάσια καθαρίζονται και απολυμαίνονται με τα προβλεπόμενα προϊόντα, ενώ δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στα σημεία στήριξης των επιβατών (χειρολαβές, πόρτες, κάθετες μπάρες κλπ.)Σε όλους τους σταθμούς των γραμμών 1,2 και 3, στα αμαξοστάσια καθώς και στα Κέντρα Ελέγχου και των τριών μέσων της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. έχουν ήδη αποσταλεί επαρκείς ποσότητες αντισηπτικού υγρού και απολυμαντικών μέσων προς χρήση των εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.Παράλληλα έχουν αποσταλεί σε όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας, μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, ενημερωτικά σημειώματα των ιατρών εργασίας με οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας για τα μέτρα πρόληψης του κοροναϊό.

Σε όλες τις οθόνες των συρμών και των σταθμών έχουν αναρτηθεί οι αντίστοιχες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας προς τους πολίτες, καθώς ενημερωτικά έντυπα έχουν κολληθεί και στα λεωφορεία.

Να θυμίσουμε πως μέτρα για τον κοροναϊό στα ΜΜΜ έχουν τεθεί σε εφαρμογή εδώ και μέρες από την επιβεβαίωση των πρώτων κι όλας κρουσμάτων στη χώρα μας.

Την ίδια στιγμή, οι νεκροί από τον κορονοϊό ξεπερνούν τους 3.400 παγκοσμίως και τα κρούσματα είναι περισσότερα από 101.400 πλέον.

Διαβάστε ακόμα:

Νέα μέτρα για τον κοροναϊό από τον ΕΟΔΥ | Νέος τηλεφωνικός αριθμός πληροφοριών

Το άρθρο Η ΣΤΑΣΥ διευκρινίζει τα μέτρα για τον κοροναϊό στο μετρό της Αθήνας εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα