Tips για να φάει το παιδί σου (επιτέλους) τα λαχανικά!

15:48 7/3/2020 - Πηγή: iPop

Τα περισσότερα παιδιά απεχθάνονται να τρώνε φρούτα, λαχανικά και όσπρια. Δεν θέλουν ούτε να τα βλέπουν στο πιάτο τους. Παιδί και λαχανικά σημειώσατε διπλό λοιπόν ή μήπως όχι; 

Δεν είναι εύκολο, ούτε θα ξυπνήσει μια μέρα το παιδί σου και θα θέλει να φάει φρούτα και λαχανικά. Ωστόσο, με μικρά και έξυπνα tips θα κάνεις το παιδί σου να τα φάει χωρίς καν να παραπονεθεί.

Παιδί και λαχανικά: Πώς θα τα εντάξεις στη διατροφή του;Σωστός συνδυασμός

Προφανώς κι αν του δώσεις σκέτα βραστά κολοκυθάκια δεν θα τα φάει. Αν, όμως, τα συνδυάσεις σωστά

όχι απλά θα τα φάει, αλλά θα του αρέσουν κι όλας. Μπορείς, για παράδειγμα, στις μοσχαρίσιες μπριζόλες που θα φτιάξεις στην κατσαρόλα να προσθέσεις καρότα και κολοκυθάκια. Ανάλογα με τα γούστα του παιδιού σου, λοιπόν, μπορείς να δημιουργήσεις συνταγές, εντάσσοντας σε αυτές τα λαχανικά.

Διαφορετικές εκδοχές

Δώσε στο παιδί σου να δοκιμάσει τα λαχανικά σε διαφορετικές μορφές. Για παράδειγμα, αν δεν τρώει τα καρότα στη σαλάτα δεν σημαίνει ότι δε θα τα φάει και βραστά μέσα σ’ ένα φαγητό.

Δώσε το σωστό παράδειγμα

Δεν γίνεται να προσπαθείς να πείσεις το παιδί σου να φάει λαχανικά αν εσύ δεν τα τρως. Αν ούτε εσένα σου αρέσουν κάποια λαχανικά, ίσως τώρα να είναι η ευκαιρία να αρχίσεις να τα τρως μαζί με το παιδί σου.

Μην ξεχνάς τη σαλάτα

Μην ξεχνάς ότι τις περισσότερες μέρες πρέπει να υπάρχει σαλάτα στο τραπέζι, ώστε το παιδί να εξοικειωθεί σιγά σιγά με μερικά λαχανικά. Φυσικά και δεν χρειάζεται να σερβίρεις κάθε μέρα την ίδια σαλάτα. Υπάρχουν τόσες ιδέες για σαλάτες που μπορείς να δοκιμάσεις.

Δες μαζί του εκπομπές υγιεινής μαγειρικής

Μέσα από εκπομπές υγιεινής μαγειρικής το παιδί σου θα καταλάβει ότι τα φρούτα και τα λαχανικά είναι χρήσιμα. Στις εκπομπές αυτές προβάλλονται πρότυπα, από τα οποία ίσως επηρεαστεί και το παιδί σου και θελήσει να τα αντιγράψει. Δες μαζί του αυτές τις εκπομπές και εξήγησέ του τη χρησιμότητα και την αξία των λαχανικών, που χρησιμοποιούν και οι διαγωνιζόμενοι ή οι chef στα πιάτα τους.

Θέσε μαζί του ένα στόχο

Αν το παιδί σου θέλει κάτι πάρα πολύ, όπως το να του αγοράσεις ένα παιχνίδι, είναι μια καλή ευκαιρία για να το πείσεις να φάει λαχανικά. Εξήγησέ του πως θα του το πάρεις εφόσον αρχίσει να τρώει λαχανικά. Δεν είναι εκβιασμός. Απλά είναι ένας καλός τρόπος για να μάθει το παιδί σου ότι όλα θέλουν κόπο και προσπάθεια και δεν γίνεται να τα βρίσκει όλα έτοιμα κι όπως τα θέλει χωρίς να προσπαθεί.

Διάβασε ακόμα:

Έτσι, θα σταματήσεις και τις πιο κακές συνήθειες του παιδιού σου

Photos: Pexels

Το άρθρο Tips για να φάει το παιδί σου (επιτέλους) τα λαχανικά! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα