Η ρουτίνα ομορφιάς που πρέπει ν’ακολουθείς μετά τα 30!

18:30 18/11/2019 - Πηγή: iPop

Ο χρόνος περνά από πάνω μας και μας φέρεται όπως του φερόμαστε. Κι ενώ τρέχεις να προλάβεις προθεσμίες στη δουλειά, να φροντίσεις το σπίτι σου θεωρείς πως δεν σου μένει χρόνος για τον εαυτό σου. Αλλά μην ξεχνάς πως δεν είσαι πια 20 ετών και πρέπει να φροντίσεις τον εαυτό σου. Ποια είναι η ρουτίνα ομορφιάς αν είσαι άνω των 30 που καλό είναι να ακολουθείς;

O ελεύθερος χρόνος και ο ύπνος περιορίζονται και το πρόσωπό σου μεγαλώνοντας έχει αρχίσει να δείχνει τα πρώτα σημάδια, τις πρώτες γραμμούλες. Είναι λιγάκι θαμπό και δεν θυμίζει σε τίποτα το νεανικό σου δέρμα.

Οι ορμόνες επίσης, είναι

ένας παράγοντας που πρέπει να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψη. Το πρόσωπό σου μπορεί να παρουσιάσει ακμή (ναι, και σε μεγαλύτερη ηλικία) ή να έχει κηλίδες και σημάδια. Ξαφνικά μπορεί να το νιώσεις πιο ξηρό και ευαίσθητο.

Μέσα σε όλα αυτά λοιπόν… ποια είναι η ρουτίνα ομορφιάς αν είσαι άνω των 30;

Ενυδατικό toner

Αν θέλεις το πρόσωπό σου να λάμπει, τότε είναι σημαντική η ενυδάτωση. Ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το δέρμα χάνει πιο εύκολα την υγρασία και απορροφά τα προϊόντα πιο εύκολα, καθώς η προγεστερόνη των ορμονών διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, αυξάνοντας την ευαισθησία.

Αλλά αν δεν είσαι έγκυος, μπορεί σε αυτήν την ηλικία να εμφανίσεις ακμή και το άγχος, οι διατροφικές σου συνήθειες και η γυμναστική να επηρεάζουν σημαντικά το πρόσωπό σου.

Ενίσχυσε την ενυδάτωση του δέρματός σου με ένα toner κι απόφυγε ό,τι το ερεθίζει.

Υπάρχει λόγος που έχεις ρυτίδες στα μάτια και δεν είναι λόγω ηλικίας!

Απολέπιση

Είναι σημαντικό να κάνεις απολέπιση δύο φορές την εβδομάδα. Η απολέπιση θα καθαρίσει το δέρμα σου σε βάθος και μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις για την πρόληψη της ακμής.

Παράλληλα, ενισχύει την κυτταρική κυκλοφορία και πραγματικά πρέπει να κάνεις απολέπιση δύο φορές την εβδομάδα αν θέλεις ένα δέρμα φωτεινό και λαμπερό.

Βρες το προϊόν που να ταιριάζει στον δικό σου τύπο δέρματος και συμβουλεύσου τον δερματολόγο σου.

Βιταμίνη C

Αν ρωτήσεις έναν δερματολόγο ποιο είναι το πιο συχνό πρόβλημα που αναφέρουν οι γυναίκες άνω των 30 για το πρόσωπό τους… θα σου απαντήσει «ο χρωματισμός».

Είτε πρόκειται για σημάδια από τον ήλιο, είτε λόγω ορμονών, είτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είναι ένα θέμα που απασχολεί πολλές γυναίκες.

Για ορισμένες γυναίκες αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να εγκαταλείψουν ορισμένα προϊόντα που αγαπούν και να επιλέξουν άλλα φυτικά, όπως, αρμπουτίνη, κιζικό οξύ, βιταμίνη C, γλυκόριζα, σόγια και λινελαϊκό οξύ.

Αυτά τα συστατικά τα έχει ανάγκη το δέρμα σου.

Ρετινοειδή ή ρετινόλη

Η επόμενή σου πρόκληση; Να ενισχύσεις το κολλαγόνο ώστε να αργήσουν να φανούν οι λεπτές γραμμές.

Σύμμαχός σου σε αυτό είναι τα ρετινοειδή αλλά θέλουν και προσοχή γιατί ίσως δεν είναι ιδανικά αν το πρόσωπό σου είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο. Και «απαγορεύονται» κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Η ρετινόλη είναι επίσης, μια τακτική αλλά ίσως θα έπρεπε να την έχεις κάνει λίγο νωρίτερα. Αν θέλεις μια πιο ασφαλή εναλλακτική, τότε προτίμησε τα πεπτίδια, τα οποία βελτιώνουν το κολλαγόνο με την πάροδο του χρόνου.

Κρέμα ματιών

Photo: unsplash/JC Gellidon

Η κρέμα ματιών είναι must καθώς το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι εξαιρετικά λεπτό και ευαίσθητο κι αυτό που «μαρτυρά» πολλές φορές τα χρόνια σου.

Σακούλες και μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια, ρυτίδες και σημάδια, μπορούν να γίνουν λιγότερο ορατά με τη σωστή κρέμα ματιών. Για το πρήξιμο, προτίμησε κρέμες που περιέχουν καφεΐνη, ενώ γενικά κρέμες με υαλουρονικό οξύ, πεπτίδια και αντιοξειδωτικά είναι οι κατάλληλες.

Διαβάστε επίσης:

Ποιο botox; Πέντε φυσικοί τρόποι να εξαφανίσεις τις ρυτίδες

Το άρθρο Η ρουτίνα ομορφιάς που πρέπει ν’ακολουθείς μετά τα 30! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα