Το λάθος που καταστρέφει τη σχέση σου και πώς θα το προλάβεις

14:50 2/9/2020 - Πηγή: iPop

Είσαι μ’ έναν άνθρωπο που αγαπάς και σ’ αγαπάει, περνάς πολύ καλά κι αναρωτιέσαι τι μπορεί να καταστρέψει τη σχέση σου, ώστε να το αποφύγεις; 

Η αλήθεια είναι πως πολλά μπορούν να την καταστρέψουν, από το ψέμα και την κακή συμπεριφορά μέχρι την ασέβεια και την απιστία. Αυτά, όμως, τα ξέρεις, δεν χρειάζεται να τα ξαναλέμε. Αυτό που ξεχνάς είναι πως υπάρχει μια συνήθεια που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη σχέση με τον σύντροφό σου κι όσο πιο νωρίς ξέρεις ότι πρέπει να την προσέξεις τόσο το καλύτερο.

Τι μπορεί να καταστρέψει τη σχέση σου; 

Όπως είπαμε, δε θα αναφέρουμε ξανά τα αυτονόητα,

θα επικεντρωθούμε στη συνήθεια που μάλλον δεν έχεις σκεφτεί. Ο κάθε άνθρωπος χρειάζεται τον δικό του χώρο. Ακόμα κι όταν είσαι σε μια σχέση είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσετε και οι δυο σας να έχετε προσωπικό χώρο και χρόνο.

Unsplash/Relevante design

Η ειδική σε θέματα σχέσεων Terri Orbuch τονίζει σε βιβλίο της «Πολλά ζευγάρια δηλώνουν ότι το να δίνουν ο ένας στον άλλο χώρο και χρόνο για τον εαυτό του είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που κράτησαν τη σχέση δυνατή».

Το πρόβλημα που καταστρέφει την ερωτική σου ζωή και πρέπει να το λύσεις ASAP! 

Μπορεί να θέλετε να είστε συνέχεια μαζί, αλλά οι λεπτομέρειες στη σχέση κάνουν τη διαφορά και το να κάνετε πράγματα και ξεχωριστά είναι πολύ σημαντικό. Τα ζευγάρια που έχουν τα δικά τους χόμπι, δραστηριότητες, ασχολίες, ενδιαφέροντα και φίλους είναι πιο χαρούμενα από εκείνα που είναι όλη μέρα μαζί και ο ένας εξαρτάται από τον άλλο.

Ναι, είναι πολύ όμορφα να περνάτε χρόνο, όμως πρέπει να υπάρχουν και όρια. Δεν χρειάζεται να έρχεται μαζί σου όταν βγαίνεις για καφέ με την παρέα σου ή όταν πηγαίνεις στο γυμναστήριο, όπως κι εσύ δεν πρέπει να κάνεις το ίδιο. Μπορεί να φαίνεται απλό, όμως δεν είναι και τόσο. Μια μακροχρόνια σχέση δεν μπορεί να αντέξει χωρίς προσωπικό χώρο, ειδικά αν μένετε και μαζί.

Pexels

Φυσικά και για να γίνει αυτό πραγματικότητα πρέπει να το κατανοούν και οι δύο πλευρές και να ορίσετε με βάση τις ανάγκες σας αυτόν τον χώρο. Εάν ο σύντροφός σου φαίνεται ενοχλημένος ή πληγωμένος από αυτή σου την πρόταση, φρόντισε να ακούσεις και να σκεφτείς προσεκτικά και τη δική του πλευρά. Υπάρχει πάντα μια ενδιάμεση λύση για όλα!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Διάβασε ακόμα:

Πώς να πεις στον σύντροφό σου ότι χρειάζεσαι “χώρο” χωρίς να τον πληγώσεις!

Photo: Unsplash/Milan Popovic

Το άρθρο Το λάθος που καταστρέφει τη σχέση σου και πώς θα το προλάβεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα