Η πληροφορική είναι λέξη γένους θηλυκού

06:02 4/12/2014 - Πηγή: iPop

Μέχρι τώρα πίστευες ότι οι άντρες έχουν αγάπη για τα video games γιατί είναι πολύ καλοί σε αυτό. Όντως αν το σκεφτείς οι άντρες είναι εκείνοι που αγοράζουν videos games και εκείνοι περνάνε ώρες ατέλειωτες μπροστά σε μια οθόνη. Οπότε πολύ σωστά μπορεί να υποθέσεις ότι άντρες είναι εκείνοι που σχεδιάζουν αυτά τα παιχνίδια. Όμως η υπόθεση σου δεν είναι σωστή… Μην ξεχνάς η πληροφορική

είναι λέξη γένους θηλυκού.

Μια νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο του Sussex αναφέρει ότι οι γυναίκες είναι εκείνες που φτιάχνουν τα καλύτερα video games. Σύμφωνα με αυτή την έρευνα αυτή, οι γυναίκες είναι γενικά πολύ καλύτερες από τους άντρες σε θέματα πληροφορικής. Στην Μεγάλη Βρετανία μόνο, το 17% των απόφοιτων με πτυχίο πληροφορικής είναι γυναίκες.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι όλος ο κόσμος έχει την άποψη ότι τα αγόρια γίνονται οι καλύτεροι προγραμματιστές. Στην πραγματικότητα όμως, υπάρχουν πάρα πολλά έφηβα κορίτσια που έχουν τεράστιες ικανότητες σε θέματα πληροφορικής.

Αυτό οφείλεται στο ότι τα κορίτσια μπορούν πιο εύκολα να μάθουν πράγματα και να αναπτύξουν πιο γρήγορα τις γνωστικές τους ικανότητες. Η έρευνα αυτή έγινε σε παιδιά, ηλικίας 12 και 13 ετών και το βασικό της συμπέρασμα είναι ότι τα κορίτσια έχουν πιο πολύπλοκο και ανεπτυγμένο μυαλό. Αυτό τα βοηθάει να σχεδιάζουν πιο συναρπαστικά και ωραία video games.

Στο πείραμα αυτό οι επιστήμονες ζήτησαν από τα παιδιά να δημιουργήσουν ένα δικό τους τρισδιάστατο χαρακτήρα σε ένα παιχνίδι. Κατά την διάρκεια του πειράματος, τα κορίτσια αποδείχτηκε ότι είχαν πιο πολλές ιδέες και συνδύαζαν περισσότερα πράγματα για να φτιάξουν αυτό τον χαρακτήρα. Επίσης τα κορίτσια φάνηκε ότι είχαν περισσότερα ερεθίσματα, από όπου αντλούσαν έμπνευση, από ότι τα αγόρια.Ακόμα τα κορίτσια είχαν καλύτερες ιδέες για να φτιάξουν ένα σενάριο πλοκής ενός παιχνιδιού.

Η έρευνα αυτή θέλει να δείξει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν στερεότυπα. Μέχρι τώρα, πιστεύαμε ότι τα αγόρια είναι χωμένα σε έναν υπολογιστή και ότι τα κορίτσια δεν ξέρουν από που ανοίγει ο υπολογιστής. Μόνο στην Αμερική οι gamers γένους θηλυκού φτάνουν τα 190.000.000 άτομα.

The post Η πληροφορική είναι λέξη γένους θηλυκού appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα