Το φιλί σου είναι αρρωστημένο!

06:00 4/12/2014 - Πηγή: iPop

Ένα φιλάκι είναι λίγο πολύ λίγο… ή το φιλί σου είναι αρρωστημένο… όπως και να το δεις το φιλί είναι μέσα στη ζωή μας (ολόκληρη εκπομπή σου κάναμε για το φιλί), πειράματα με φιλιά σε ξένους έχουν γίνει για χάρη της τέχνης και τώρα ήρθε νέα έρευνα να μας πει πως ένα φιλί 10 δευτερολέπτων μπορεί να μεταφέρει πάνω από 80 εκατομμύρια βακτήρια!

Οι ερευνητές από την Ολλανδία έδωσαν σ ένα άτομο να καταναλώσει ένα προβιοτικό ρόφημα πλούσιο σε βακτήρια και να φιλήσουν το έτερον ήμισυ τους για 10 δευτερόλεπτα. Αμέσως μετά πήραν

δείγμα από το σάλιο τους και το ανέλυσαν. Τα αποτελέσματα της ανάλυσης έδειξαν πως ένα φιλί μπορεί να μεταφέρει 80 εκατομμύρια βακτήρια.

Η μελέτη κατέληξε επίσης στο συμπέρασμα πως τα ζευγάρια που φιλιούνται τουλάχιστον 9 φορές την ημέρα είχαν πολύ υψηλότερα ποσοστά βακτηρίων που αντάλλαζαν από εκείνους που φιλιόντουσαν πιο σπάνια!

Μπορεί να ακούγεται αηδιαστικό έως και επικίνδυνο αλλά οι επιστήμονες εξηγούν πως δεν θα πρέπει να μας απασχολεί καθώς το κυρίαρχο είδος των βακτηρίων που βρίσκονται στο στόμα, τείνουν να είναι εντελώς ακίνδυνο, λέει ο συντάκτης της μελέτης Remco Kort, Ph.D.

Επιπλέον τα βακτήρια που βρίσκονται στην στοματική κοιλότητα είναι «παροδικοί επισκέπτες» οι οποίοι δεν κατασκηνώνουν στο στόμα! Αλλά ακόμα και τα βακτήρια που όντως μένουν μέσα στο στόμα, μένουν και κάνουν καλό! Το στρώμα των βακτηρίων στο στόμα μπορεί να σε προστατεύσει από μικροοργανισμούς που προκαλούν διάφορες ασθένειες.

The post Το φιλί σου είναι αρρωστημένο! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα