Η πιο ιδιαίτερη σαγκρία που θα σε κάνει να “κολλήσεις” μαζί της!

17:22 26/8/2020 - Πηγή: iPop

Μπορεί να έχεις δοκιμάσει πολλές παραλλαγές αυτού του ποτού που έχουν βγει κατά καιρούς, όμως αυτή τη σαγκρία με ιβίσκο μάλλον δεν την έχεις δοκιμάσει! 

Η σαγκρία είναι ένα παραδοσιακό ρόφημα που μας έρχεται απ’ την όμορφη Ισπανία. Μια κλασική σαγκρία φτιάχνεται με κόκκινο κρασί, ψιλοκομμένα φρούτα και συνήθως χυμό πορτοκαλιού ή κάποιο brandy.

Παράλληλα, όμως, υπάρχουν και διάφορες εναλλακτικές της σαγκρίας όπως είναι η λευκή ή αυτή με ροδάκινα. Εμείς αυτή τη φορά αποφασίσαμε να φτιάξουμε μια παγωμένη και δροσερή εκδοχή που είναι πολύ διαφορετική από αυτές που μέχρι τώρα έχεις δοκιμάσει.

Τι
θα χρειαστείς για την σαγκρία με ιβίσκο;6 φλιτζάνια νερό3/4 φλιτζάνι αποξηραμένα πέταλα ιβίσκου1/2 φλιτζάνι μέλι2 ξυλάκια κανέλας1 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο2 μπουκάλια ροζέ κρασί3/4 φλιτζάνι brandy1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη1/4 φλιτζάνι triple sec1/2 φρέσκος ανανάς, ξεφλουδισμένος και κομμένος σε κομμάτια2 μήλα, κομμένα σε κομμάτιαΛίγες φράουλες, κομμένες σε κομμάτια2 πορτοκάλια, κομμένα σε μικρά κομμάτια1 λεμόνι, κομμένο σε μικρά κομμάτιαΠώς θα τη φτιάξεις;Βάζουμε το νερό, τα πέταλα ιβίσκου, το μέλι, τα ξυλάκια κανέλας και το κάρδαμο σε μια μεγάλη κατσαρόλα για να πάρουν βράση.Αφαιρούμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε για 1 ώρα.Ανακατεύουμε το κρασί, το brandy, την καστανή ζάχαρη και το triple sec σε στραγγισμένο νερό ιβίσκου μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.Προσθέτουμε ανανά, μήλα, φράουλες, πορτοκάλια και λεμόνι.Το αφήνουμε να παγώσει για 8 ώρες ή όλη τη νύχτα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Διάβασε ακόμα:

Η πιο δροσερή, λευκή σαγκρία έτοιμη σε 5 λεπτά

Photo: Freepik

Το άρθρο Η πιο ιδιαίτερη σαγκρία που θα σε κάνει να “κολλήσεις” μαζί της! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα