Ανακοινώθηκαν οι ποινές των απείθαρχων μαθητών που δεν θα κάνουν χρήση μάσκας

12:51 26/8/2020 - Πηγή: iPop

Απαντήσεις για τις ποινές των παιδιών που δεν θα φορούν μάσκα, έδωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Ποιες διαδικασίες και ποιες ποινές θα υποβάλλονται στους απείθαρχους μαθητές και συνάμα στους απείθαρχους γονείς;

Με την υπουργό ν’ αναφέρει πως οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν την ερχόμενη Τρίτη, 1η Σεπτεμβρίου, έγιναν γνωστές οι ποινές που θα δέχονται οι μαθητές που δεν θα κάνουν χρήση μάσκας στο σχολείο.

Αναλυτικά, υπογράμμισε το «μοντέλο» που θα επικρατήσει, κατά τη λειτουργία των σχολείων, καθώς τόνισε

και τον επιτρεπτό αριθμό των μαθητών που θα βρίσκονται στην τάξη.

Οι δηλώσεις της Νίκης Κεραμέως:

Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ η υπουργός είπε πως «η πρόταση των ειδικών είναι η λειτουργία σε πλήρη σύνθεση, αλλά με αυξημένα μέτρα προστασίας. Η μάσκα είναι ένα αυστηρό μέτρο πλην όμως λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας. Όπως είπα και στη Βουλή η μάσκα σε καιρό πανδημίας είναι η μάσκα είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό εργαλείο, δεν είναι το μόνο ωστόσο. Έχουμε προβλέψει μια τεράστια ενημερωτική καμπάνια και μέσω video και οδηγιών του ΕΟΔΥ, από τους ίδιους τους γιατρούς σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο έχουν προβλέπει διαφορετικές ώρες διαλειμμάτων για να μειώσουν τον συγχρωτισμό των ομάδων».

Στη συνέχεια, απάντησε στην ερώτηση για τις ποινές των παιδιών που δεν θα φορούν μάσκας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως όσοι δεν φορούν μάσκα κατά τη διάρκεια του μαθήματος θα βγαίνουν έξω από την τάξη και δεν θα παρακολουθούν το μάθημα σε περίπτωση μη συμμόρφωσης. Μάλιστα, για το ενδεχόμενο αυτό είπε πως οι γονείς τους παιδιού θα ενημερώνονται από το σχολείο και αν είναι κι αυτοί απείθαρχοι θα ακολουθηθούν όλα τα απαραίτητα παιδαγωγικά μέτρα συμπληρώνοντας με τη φράση «Δεν νοείται να είναι κανείς στο σχολείο χωρίς μάσκα».

Τέλος, η ίδια έκανε λεπτομερής αναφορά για τον τακτικό υγειονομικό καθαρισμό των σχολείων, αλλά και για την πιθανή αύξηση του ωραρίου, με σκοπό την αποφυγή του συνωστισμού. «Μια μεγάλη κίνηση και με προτροπή πρωθυπουργού είναι να επεκτείνουμε σημαντικά τις ώρες λειτουργίας του και για παιδαγωγικούς λόγους και προκειμένου να περιορίσουμε τον συγχρωτισμό με τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους» ήταν τα λόγια της.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα τα νέα μέτρα για την καινούρια σχολική χρονιά:

Κορονοϊός: Πότε και πώς θα ανοίξουν τα σχολεία;

Photo: Dan Balilty / AP

Το άρθρο Ανακοινώθηκαν οι ποινές των απείθαρχων μαθητών που δεν θα κάνουν χρήση μάσκας εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα