Η πιο δροσερή, λευκή σαγκρία έτοιμη σε 5 λεπτά

16:10 31/5/2020 - Πηγή: iPop

Πολλές παραλλαγές του ποτού αυτού έχουν βγει κι αρκετές συνταγές κυκλοφορούν, όμως αυτή τη λευκή σαγκρία μάλλον δεν την έχεις δοκιμάσει. 

Η σαγκρία είναι ένα παραδοσιακό ρόφημα που μας έρχεται απ’ την όμορφη Ισπανία. Μια κλασική σαγκρία φτιάχνεται με κόκκινο κρασί, ψιλοκομμένα φρούτα και συνήθως χυμό πορτοκαλιού ή κάποιο brandy.

Παράλληλα, όμως, υπάρχουν και διάφορες εναλλακτικές της σαγκρίας όπως είναι η λευκή ή αυτή με ροδάκινα. Εμείς αυτή τη φορά αποφασίσαμε να φτιάξουμε μια παγωμένη και δροσερή εκδοχή, γιατί ο υδράργυρος έχει ανέβει και ο οργανισμός μας έχει ανάγκη από δροσιστικά

ροφήματα.

Τι θα έλεγες, λοιπόν, να δοκιμάσεις μια λευκή σαγκρία με φράουλα και χυμό λεμονιού; Είναι πανεύκολη, αφού απαιτεί μόλις 5 λεπτά. Επίσης, αυτή η συνταγή αποτελείται από ελάχιστα υλικά και μπορείς να τη φτιάξεις στο πι και φι. Το σημαντικότερο που χρειάζεσαι είναι καλή διάθεση!

Τι θα χρειαστείς για τη λευκή σαγκρία;1 μπουκάλι λευκό κρασί1 1/2 φλιτζάνια λεμονάδα (360 mL)1 1/2 φλιτζάνι φράουλες (230 γραμμάρια)1/3 φλιτζάνι ρούμι (70 mL)Λίγο πάγοΠώς θα τη φτιάξεις;Πλένουμε καλά και κόβουμε στη μέση τις φράουλες, αφαιρώντας τα κοτσάνια.Σ’ ένα μπλέντερ προσθέτουμε όλα τα υλικά κι ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα μας.Σερβίρουμε σε ποτήρια και προσθέτουμε πάνω στο ποτήρι μια φέτα λεμονιού για ντεκόρ!

Η σαγκρία μας είναι έτοιμη!

Τα υλικά αντιστοιχούν σε 6 μερίδες! 

Tip: Μπορείς αντί για ρούμι να βάλεις παραπάνω λευκό κρασί, ανάλογα και με τις προτιμήσεις σου!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Γλυκιά frozen σαγκρία για όλα τα γούστα!

Photo: Unsplash/ Kelly Sikkema

Το άρθρο Η πιο δροσερή, λευκή σαγκρία έτοιμη σε 5 λεπτά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα