Η Ουγγαρία απαγορεύει με νόμο την «προώθηση» της ομοφυλοφιλίας σε ανήλικους τη στιγμή που η Ολλανδία δημιούργησε τον μεγαλύτερο pride ποδηλατόδρομο

14:14 16/6/2021 - Πηγή: iPop

Ένα βήμα μπροστά, δύο πίσω. Κάπως έτσι φαίνεται να μοιάζουν οι αποφάσεις που παίρνει η Ουγγαρία για την ομοφυλοφιλία ή για την ακρίβεια ίσως να πρέπει να πούμε μόνο δύο πίσω.

Η Ουγγαρία ψήφισε νόμο που απαγορεύει την «προώθηση» της ομοφυλοφιλίας σε ανήλικους, κλιμακώνοντας την επίθεση κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και προκαλώντας την ανησυχία των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σύμφωνα με την εν λόγω νομοθεσία, απαγορεύεται η διάδοση περιεχομένου σε σχολεία που θεωρείται ότι προωθούν την ομοφυλοφιλία και την αλλαγή φύλου.

«Η πορνογραφία και το περιεχόμενο που εκφράζει την σεξουαλικότητα ή προωθεί την παρεκτροπή της ταυτότητας του φύλου, την αλλαγή φύλου και τη ομοφυλοφιλία δεν πρέπει να είναι προσβάσιμα στους κάτω των 18 ετών», αναφέρεται στο κείμενο της τροπολογίας που έχει ως στόχο «την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών».

Στην πράξη, τα εκπαιδευτικά προγράμματα ή οι καταχωρήσεις των μεγάλων εταιρειών που αναφέρονται σε ομάδες της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ, όπως για παράδειγμα η διαφήμιση της Coca-Cola που περιλάμβανε ένα ζευγάρι ανδρών και είχε προκαλέσει εκκλήσεις για μποϊκοτάζ στην Ουγγαρία το 2019, δεν θα επιτρέπονται πλέον. Επίσης, στο στόχαστρο έχουν μπει και τα βιβλία αντίστοιχου περιεχομένου, ενώ σειρές όπως «Friends» ή ταινίες όπως «Bridget Jones», «Harry Potter» ή «Billy Eliot», που αναφέρονται στην ομοφυλοφιλία, είναι πιθανό να απαγορευθούν για τους κάτω των 18 ετών.

Τη στιγμή που η κυβέρνηση της Ουγγαρίας περιορίζει τα δικαιώματα των ανθρώπων και πράττει ρατσιστικές τακτικές έναντι της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, όπως και συνηθίζει να κάνει ως συντηρητικό κράτος, η πιο προοδευτική Ολλανδία παρουσίασε τον μεγαλύτερο ποδηλατόδρομο στα χρώματα του ουράνιου τόξου!

UU-Harold van de Kamp-DCM-RegenboogfietspadUU-Harold van de Kamp-DCM-Regenboogfietspad

Αυτός ο υπέροχος και ξεχωριστός ποδηλατόδρομος βρίσκεται στο Επιστημονικό Πάρκο της Ουτρέχτης, περίπου 45χλμ νότια του Άμστερνταμ. Έχει μήκος 570 μέτρα και οκτώ λωρίδες με τα χρώματα της σημαίας του Pride. Η Elena Valbusa, επικεφαλής του Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών της Ουτρέχτης δήλωσε «Θέλουμε να δείξουμε ότι όλοι είναι ίσιοι και όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στο Επιστημονικό Πάρκο της Ουτρέχτης. Όλοι, ανεξάρτητα από το χρώμα, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, το πολιτιστικό υπόβαθρο ή το οικογενειακό εισόδημα είμαστε ίσοι. Προτιμούμε να εστιάζουμε στον άνθρωπο, στα ταλέντα και στις δεξιότητες του καθενός και στο πώς μπορούμε να τα αναπτύξουμε περαιτέρω».

Η Ολλανδία συνεχίζει να καινοτομεί και αποδεικνύει πως όλοι είναι ίσοι και οι σεξουαλικές προτιμήσεις δεν είναι αρκετές για να διαχωριστούν οι άνθρωποι μεταξύ τους. Μάλιστα, να θυμίσουμε πως πριν από περίπου 20 χρόνια έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που νομιμοποίησε τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

Η απόφαση που πήρε η Ουγγαρία για την ομοφυλοφιλία μπορεί να μην μας κάνει εντύπωση για μια τόσο συντηρητική χώρα, όμως ελπίζουμε πως η Ολλανδία θα αποτελέσει παράδειγμα και προς άλλες χώρες και κυβερνήσεις για μια πιο ισότιμη προσέγγιση της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

To video της ημέρας: Μπαμπάδες πηγαίνουν με τα παιδιά τους στο Pride- Η έκφραση της απόλυτης αγάπης και αποδοχής

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η Ουγγαρία απαγορεύει με νόμο την «προώθηση» της ομοφυλοφιλίας σε ανήλικους τη στιγμή που η Ολλανδία δημιούργησε τον μεγαλύτερο pride ποδηλατόδρομο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα