Η μονογαμία μπορεί να οδηγήσει στην απιστία; Η απάντηση που πρέπει να ακούσεις για μια υγιή μακροχρόνια σχέση

13:11 16/6/2021 - Πηγή: iPop

Η μονογαμία προκαλεί την απιστία; Η ερώτηση πολλών ανθρώπων σχετικά με αυτό το θέμα ήρθε η ώρα να πάρει απάντηση.

Για άλλους η μονογαμία είναι μια κοινωνική σύμβαση και για άλλους μια συνειδητή επιλογή. Όμως, οι άπιστοι σύντροφοι καταλήγουν συχνά να κατηγορούν τη μονογαμία ως το κύριο πρόβλημα της απιστίας τους. Γιατί; Η μονογαμία προκαλεί την απιστία; Ακολουθούν μερικοί λόγοι για τους οποίους μερικοί άπιστοι κατηγορούν τη μονογαμία ως τον λόγο της δυστυχίας τους στη σχέση.

Το πρόβλημα έγκειται στο σεξ

Το σεξ γίνεται ρουτίνα, γίνεται βαρετό και από ένα σημείο και μετά κι όχι αρκετό

με τον ίδιο άνθρωπο, σύμφωνα με όσους απιστούν. Όλα είναι πιο μονότονα και τα ζευγάρια σε μακροχρόνιες σχέσεις καταλήγουν να μην κάνουν το επιθυμητό σεξ.

Η επικοινωνία δεν είναι τόσο αποτελεσματική

Όταν υπάρχει ένα πρόβλημα μερικοί αποφεύγουν να το λύσουν και συνεχίζουν με ζουν με αυτό το πρόβλημα, κάνοντας τη σχέση λιγότερο ευτυχισμένη. Έτσι λοιπόν, αυτοί που απιστούν ισχυρίζονται πως «Όλες οι σχέσεις που διαρκούν πολύ καιρό καταλήγουν έτσι, οπότε δεν πρέπει να μένουμε μ’ ένα μόνο άτομο», ενώ μερικοί δηλώνουν ότι αν το πρόβλημα δεν ήταν η κοινωνία, θα είχαν δύο συντρόφους.

Ο ναρκισσισμός στο έπακρο

Αυτά τα άτομα δεν κοιτούν εύκολα πέρα από τον εαυτό τους, λένε ψέματα στους συντρόφους και τους γύρω τους και είναι να αναρωτιέται κανείς γιατί μπαίνουν στη διαδικασία να παντρευτούν.

Freepik Είναι φροντιστές των άρρωστων συζύγων τους

Πρόκειται για μια μικρή ομάδα ατόμων, μερικοί από τους οποίους είναι φροντιστές ενός συζύγου που είναι τόσο άρρωστος ώστε ο σύντροφός του γίνεται φροντιστής του και συνηθίζει να παραμένει στο γάμο.

Απιστία στη σχέση: Τα ψυχολογικά στάδια που ακολουθούν

Όμως αυτοί οι λόγοι που μερικοί κατηγορούν τη μονογαμία για την απιστία έχουν κενά. Γιατί;

Διότι δεν χρειάζεται να απιστήσεις για να περάσεις καλά στο σεξ, απλά πρέπει να είσαι ειλικρινείς με τον εαυτό σου και τον σύντροφό σου. Διότι η ειλικρινής επικοινωνία είναι το Α και το Ω, από εκεί ξεκινούν όλα σε μια σχέση. Μια ουσιαστική σχέση δεν μπορεί να λειτουργήσει αν δεν υπάρχει ουσιαστική και ειλικρινής επικοινωνία, λύνοντας καθετί που προκύπτει εκείνη ακριβώς τη στιγμή. Διότι οι ναρκισσιστές προσελκύουν άτομα με θέματα εξάρτησης από αυτούς και καταλήγουν να μένουν μαζί, όντας σε μία σχέση που δεν ξέρουν αν θέλουν να είναι σε αυτή ή όχι. Διότι δεν νιώθει κάθε φροντιστής την ανάγκη να κάνει σεξ με άλλον και δεν σημαίνει ότι κάθε άνθρωπος που πάσχει από μία αρρώστια δεν κάνει σεξ.

Οι άνθρωποι μπορεί να κάνουν παθιασμένο σεξ με άλλους, όμως όσο συνδέονται με ειλικρίνεια και πάθος με τους συντρόφους τους, η σχέση παραμένει ισχυρή. Αντίθετα, οι άνθρωποι μπορεί να απιστήσουν, παραμένοντας συγχρόνως σ’ έναν μη ουσιαστικό γάμο για όλη τους τη ζωή και κατηγορώντας τη μονογαμία για τη δυστυχία τους, όμως τι είναι αυτό που πραγματικά τους φταίει;

Το γεγονός ότι τους λείπει το συναισθηματικό δέσιμο στη σχέση.

Σημασία έχει η σύνδεση, όχι η μονογαμία, που κρατάει γερή ή όχι τη σχέση. Η προθυμία να συνειδητοποιήσεις την κατάσταση και να μιλήσεις με τον σύντροφό σου για μια ανάγκη που νιώθεις είναι απαραίτητη, αν θες να κρατήσει η σχέση και εν τέλει να μην καταλήξεις στην απιστία.

Τελικά ο άνθρωπος είναι μονογαμικό ον; Η επιστήμη μίλησε!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η μονογαμία μπορεί να οδηγήσει στην απιστία; Η απάντηση που πρέπει να ακούσεις για μια υγιή μακροχρόνια σχέση εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα