Η νέα ανάρτηση της Κλέλιας Ρένεση είναι μια γροθιά στην πατριαρχία

17:40 13/7/2021 - Πηγή: iPop

Η Κλέλια Ρένεση με μια μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram θέλησε να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα προς όλες τις γυναίκες που έχουν δεχτεί οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης. Σε μια περίοδο που το κίνημα του ελληνικού #MeToo βρίσκεται σε έξαρση και ενώ παράλληλα η επικαιρότητα βρίθει από περιστατικά κακοποίησης γυναικών η ανάρτηση της Κλέλιας Ρένεση δίνει δύναμη σε όλα τα θύματα

βίας.

Πρόκειται για μια φωτογραφία η οποία είχε τραβηχτεί δύο χρόνια πριν και απεικονίζει γυμνή την ίδια και την τότε 2 μηνών κόρη της λίγο πριν βιώσει την πρώτη της επαφή με την θάλασσα. Στόχος της φωτογραφίας ήταν να εννοηθεί η φυσικότητα του γυμνού γυναικείου σώματος και να δοθεί ένα ισχυρό μήνυμα απέναντι στην πατριαρχία αφού όπως έγραψε και η ίδια: “Το σώμα μας δεν είναι το πεδίο βολής σου, ούτε τόπος εκτόνωσης σου, ούτε καν στη διάθεση σου.” Η ηθοποιός θέλησε μέσα από την ανάρτησή της να υπενθυμίσει τον ισχυρό ρόλο και την αξία της γυναίκας στην κοινωνία στρεφόμενη ενάντια στα πρότυπα και τις πρακτικές που βλάπτουν την σωματική και ψυχική ακεραιότητα της ίδιας.

Κατερίνα Παπουτσάκη για το ελληνικό #metoo: «Πρέπει να μιλάμε πια. Είμαι χαρούμενη που θα καθαρίσει το τοπίο»

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Klelia Renesi (@klelia_renesi)

Η ανάρτηση της Κλέλιας Ρένεση

«Πριν από 2 χρόνια ακριβώς, κρατούσα την 2 μηνών κόρη μου γυμνούλα, ακριβώς όπως τη γέννησα και όπως γεννήθηκα και εγώ. Την προετοίμαζα να μπει πρώτη φορά στην αγκαλιά της θάλασσας και να μάθει να θεραπεύεται απ’ αυτήν. Γυμνές κι οι δυο σε χορό με τα κύματα. Όπως στην κοιλιά της μάνας μας.

Όσα αίσχη και να γίνουν, όσο κι αν η πατριαρχική κοινωνία αρρωσταίνει τις κόρες μας, τόση και περισσότερη κόντρα θα υψώνουμε εμείς. Για τις αδελφές μας, τις κόρες μας, για τα θηλυκά όλου του κόσμου. Όχι ανόητε. Το σώμα μας δεν είναι το πεδίο βολής σου, ούτε τόπος εκτόνωσης σου, ούτε καν στη διάθεση σου.

Είμαστε αρχέγονα πανίσχυρα οντά μαγικά, με εντολές πανάρχαιες και γνώσεις μυστικές. Γεννάμε τη ζωή και τη θεριεύουμε, κρατάμε το σύμπαν στη θέση του, γεμίζουμε την πλάση με αγάπη και φροντίδα.

Αν σε ένα γυναικείο κορμί, εσύ βλέπεις μόνο το σκεύος ηδονής σου κι όχι το μεγαλείο του, είσαι ανάπηρος σε όλα τα τερέν, και τσάμπα σου δόθηκε το δωρώ της ηδονής.
Δεν θα φοβίσετε τις γυναίκες να πλάσουν τον κόσμο που ονειρεύτηκαν. Δεν θα μειώσετε ούτε πόντο το μεγαλείο μας και την αποστολή μας.

Είμαστε γυναικάς, είμαστε ελεύθερες, είμαστε οι μανάδες, οι γιαγιάδες και οι προγιαγιάδες σας κι οποίο τσογλάνι ασελγεί πάνω μας θα το φάει το μαύρο σκότος.
Καμιά μόνη, καμιά μόνη, ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ»

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η νέα ανάρτηση της Κλέλιας Ρένεση είναι μια γροθιά στην πατριαρχία εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα