Η μουσική μειώνει τον πόνο στα παιδιά

06:00 3/10/2014 - Πηγή: iPop

Όπως, σου έχουμε πει ξανά στο παρελθόν η μουσική εκτός από ηρεμία στη ψυχή του κάθε ατόμου μπορεί να παρέχει και πολλά οφέλη στην υγεία. Έτσι, αυτή τη φορά είμαστε εδώ για να σου τονίσουμε και φυσικά να σου εξηγήσουμε πώς η μουσική μειώνει τον πόνο στα παιδιά κάτι που δεν το λέμε μόνο εμείς αλλά, το επιβεβαιώνουν και οι επιστήμονες.

Σε έρευνα, λοιπόν, που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστημίο της Alberta αποδείχθηκε πώς η μουσική μειώνει τον πόνο στα παιδιά. Πώς, όμως, έφτασαν οι επιστήμονες σε αυτό το συμπέρασμα; Έκαναν ένα πείραμα. Στο τμήμα των επειγόντων περιστατικών του Νοσοκομείου

Stollery χώρισαν δύο τμήματα. Στο πρώτο τμήμα οι εξετάσεις και φυσικά οι ενέσεις στα παιδιά που πήγαιναν γίνονταν κατάσταση ησυχίας ενώ στη δεύτερη ομάδα με μουσική υπόκρουση. Οι ερευνητές υπολόγισαν τα επίπεδα του στρες των παιδιών, τα επίπεδα πόνου, τον καρδιακό τους ρυθμό, καθώς επίσης και το βαθμό ικανοποίησης των γονιών και των φροντιστών υγείας που έκαναν τις ενέσεις και τις αντίστοιχες εξετάσεις.

Παρατηρήθηκε, λοιπόν, πως τα παιδιά τα οποία άκουγαν μουσική την ώρα της ένεσης πονούσαν λιγότερο από αυτά που έκαναν ένεση σε κατάσταση ησυχίας. Οι επιστήμονες δεν πίστευαν στα ευρήματα της έρευνας. Μια τόσο μικρή αλλαγή μπόρεσε να έχει τόσο μεγάλα αποτελέσματα στον ψυχικό κόσμο αλλά και στο σωματικό πόνο των ανθρώπων.

The post Η μουσική μειώνει τον πόνο στα παιδιά appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα