Η κριτική στον εαυτό σου θα γίνει καλύτερη με αυτά τα βήματα!

15:16 1/11/2019 - Πηγή: iPop

Πολλές φορές είμαστε οι πιο αυστηροί κριτές του εαυτού μας και μας πληγώνουμε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον. Έκανες ένα λάθος και θεωρείς πως ήρθε το τέλος του κόσμου, είπες μια λάθος κουβέντα και γεμίζεις με ενοχές. Η κριτική στον εαυτό σου θα γίνει καλύτερη με αυτά τα βήματα. 

Γιατί μην ξεχνάς στο τέλος της ημέρας είσαι εσύ και ο εαυτός σου και είσαι ό,τι πιο πολύτιμο έχεις. Γιατί, λοιπόν, επιλέγεις να τιμωρείς τον εαυτό σου; Να τον κατηγορείς διαρκώς

και να μη του φέρεσαι σωστά κι ευγενικά;

Η κριτική στον εαυτό σου μέσα από τρία βήματαΜπορείς να αντικαταστήσεις τον εαυτό σου με κάποιον άλλον

Την επόμενη φορά που θα κάνεις ένα λάθος, σκέψου έναν άνθρωπο που αγαπάς και σκέψου να έκανε αυτός το λάθος, για παράδειγμα η μαμά σου, η αδερφή σου, η κολλητή σου ή ο σύντροφός σου. Πώς θα αντιδρούσες στη δική τους ιστορία; Τι ακριβώς θα τους έλεγες; Πώς θα τους έκανες να νιώσουν πιο άνετα ή ακόμη και πώς θα τους έκανες να χαμογελάσουν και να τους φτιάξεις λιγάκι τη διάθεση;

Είμαστε βέβαιοι, πως οι λέξεις που θα επέλεγες θα ήταν 99% πιο ήπιες κι ευγενικές από αυτές που επιλέγεις για τον εαυτό σου. Μπορείς να αντιδράσεις το ίδιο όταν πρόκειται για σένα; Δοκίμασέ το!

Photo: Unsplash/@luxdamore

5 υποσχέσεις που πρέπει να δίνεις καθημερινά στον εαυτό σου!

Γρήγορη ανασκόπηση των τελευταίων 12 μηνών

Όταν κάτι πηγαίνει στραβά, δεν βλέπουμε τους εαυτούς μας καθαρά. Το εγώ μας μπαίνει πιο ψηλά και για μια περίοδο, έχουμε ένα κενό σχετικά με το ποιοι είμαστε: ικανοί και ολοκληρωμένοι άνθρωποι. Μόλις χαλαρώσεις λίγο, μπορείς να προβληματιστείς, να επικεντρωθείς στον εαυτό σου και να ρωτήσεις:

Πώς έχω φτάσει μέχρι εδώ αυτόν τον χρόνο; Τι γνωρίζω που δεν γνώριζα τον προηγούμενο χρόνο; Ποια είναι τα καλά πράγματα που μου συμβαίνουν τώρα;

Είναι περισσότερα από όσα αντιλαμβάνεσαι!

Σταμάτα να υπερεκτιμάς πόσα σκέφτονται οι άνθρωποι για σένα

Έχεις μια τάση να σκέφτεσαι πως οι άνθρωποι σκέφτονται περισσότερα για σένα από ότι κάνουν στην πραγματικότητα. Αυτό σημαίνει πως οτιδήποτε κι αν κάνεις (καλό ή κακό) έχει περισσότερη σημασία για σένα παρά από οποιονδήποτε άλλον.

Σκέψου το: Έχεις διαβάσει ποτέ αυτό το εκπληκτικό email που έστειλες; Ή εκείνο το αστείο που έκανες ακριβώς την κατάλληλη στιγμή; Και το ίδιο συμβαίνει και με το αντίθετο: Το λάθος που έκανες με εκείνο το email ή το κουτσομπολιό που διέδωσες κι εύχεσαι να μην το είχες κάνει;

Photo: unsplash/KaLisa Veer

Το πράγμα που θεωρείς ότι έκανες λάθος είναι πολύ πιο μεγάλο και σημαντικό για σένα και όχι για τους άλλους. Κι αυτό θα σου δώσει μια ανακούφιση.

Να είσαι πιο «μαλακός» κι ευγενικός με τον εαυτό σου και θα δεις πώς θα σου τα φέρει η ζωή… Οφείλεις στον εαυτό σου την αγάπη που δίνεις στους άλλους!

Διαβάστε επίσης:

5 τρόποι για να μην χάνεις την αυτοπεποίθησή σου!

Photo: unsplash/Annie Spratt

Το άρθρο Η κριτική στον εαυτό σου θα γίνει καλύτερη με αυτά τα βήματα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα