Γιατί σε πιάνει φαγούρα αφού ξυρίζεις τα πόδια σου;

12:46 1/11/2019 - Πηγή: iPop

Το ξύρισμα των ποδιών θεωρείται μια απλή κίνηση για όλες τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο! Ωστόσο, υπάρχουν μερικά λάθη που όλες κάνουμε και τα επαναλαμβάνουμε. 

Το ξύρισμα των ποδιών μας έχει γίνει ρουτίνα αλλά οι περισσότερες το κάνουμε λάθος. Άλλες φορές δεν έχουμε χρόνο και το κάνουμε βιαστικές κι άλλες απλά δεν ακολουθούμε όλα τα βήματα.

Αν θέλεις τα πόδια σου να είναι πιο μαλακά, να αποφύγεις τα εξανθήματα και τις πληγές, τότε υπάρχουν μερικά tips που πρέπει να ακολουθείς κάθε φορά που μπαίνεις στο ντους και αποφασίζεις να ξυρίσεις

τα πόδια σου.

Όσα κάνεις πριν και μετά το ξύρισμα, είναι σημαντικό για το συνολικό αποτέλεσμα.

Το ξύρισμα των ποδιών έχει τους δικούς του κανόνεςΑπολέπιση

Η απολέπιση είναι εξαιρετικά σημαντική. Ιδανικά θα πρέπει να γίνει μια μέρα πριν το ξύρισμα και όχι την ίδια μέρα, ούτε ακριβώς πριν το ξύρισμα. Το να κάνεις απολέπιση μια μέρα πριν θα διώξεις όλες τις ανεπιθύμητες τρίχες μαζί με τα νεκρά κύτταρα.

Το ξύρισμα στο τέλος του μπάνιου

Οι περισσότερες από εμάς ξεκινάμε να ξυρίζουμε τα πόδια μας τη στιγμή που μπαίνουμε στο μπάνιο. Αλλά αυτό δεν είναι καλή ιδέα. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να ξυρίσεις τα πόδια σου στο τέλος του μπάνιου, καθώς οι πόροι θα ανοίξουν, οι τρίχες θα γίνουν πιο μαλακές και θα είναι πιο εύκολο να βγουν, ενώ τα πόδια σου θα γίνουν και πιο μαλακά.

Τι μπορείς να κάνεις με την τρίχα που «γυρίζει»;

Απαλές κινήσεις

Μη βάζεις όλη σου τη δύναμη και να μην πιέζεις υπερβολικά το σημείο. Θεωρείς ότι αν βάζεις όλη σου τη δύναμη και την πίεση, τα πόδια σου θα είναι πιο μαλακά, αλλά αν δεν κάνεις μαλακές κινήσεις τότε ερεθίζεις το δέρμα σου.

iStock/dstaerk

Καθαρό ξυραφάκι

Δεν πρέπει ποτέ να δανείζεσαι το ξυραφάκι κάποιου άλλου, ασχέτως αν είναι ο σύντροφός σου, η αδερφή σου ή η κολλητή σου. Τα ξυραφάκια περιέχουν ένα σωρό βακτήρια και εξαπλώνουν τις λοιμώξεις… κάτι που σίγουρα δεν θέλεις. Να έχεις πάντα το δικό σου ξυραφάκι.

Αφρός ή gel

Ένα ακόμη σημαντικό βήμα, είναι να χρησιμοποιείς πάντα αφρό ή gel ξυρίσματος, ώστε να αποφύγεις τον ερεθισμό και την ερυθρότητα. Σίγουρα δεν θέλεις να σε πιάνει φαγούρα, αφού ξυρίσεις τα πόδια σου…

Άλλαξε ξυραφάκι

Είναι σημαντικό να αλλάζεις και να αντικαθιστάς συχνά το ξυραφάκι σου και να μην προσπαθείς απλά να το ξεπλύνεις και να το καθαρίζεις με ένα βουρτσάκι. Αν τα υπολείμματα δεν ξεπλένονται εύκολα με το νερό, τότε αυτό είναι το πρώτο σημάδι για να αντικαταστήσεις το ξυραφάκι σου.

Σημείωση: Πρόσεχε τη lotion που θα χρησιμοποιήσεις μετά το ξύρισμα. Επειδή μυρίζει υπέροχα δεν σημαίνει ότι λειτουργεί και σωστά. Ψάξε για μια non-alcoholic κρέμα σώματος που να μην περιέχει έντονα αρώματα.

Διαβάστε επίσης:

Φυσική κρέμα ξυρίσματος για άντρες και γυναίκες

Photo: unsplash/Karla Alexander

Το άρθρο Γιατί σε πιάνει φαγούρα αφού ξυρίζεις τα πόδια σου; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα