Το vegan burger που είναι καλύτερο απ’ όσα έχεις δοκιμάσει μέχρι σήμερα

14:16 1/11/2019 - Πηγή: iPop

Παγκόσμια Ημέρα Vegan και την τιμάμε με μια απολαυστική συνταγή για vegan burger που θα σε κάνει να γλείφεις και τα δάχτυλά σου!

Μόνο όσπρια συνθέτουν αυτό το ζουμερό μπιφτέκι που θα σε κάνει να ξεχάσεις ότι δεν τρως κρέας! Προμηθεύσου τα απαραίτητα υλικά, εάν δεν τα έχεις ήδη σπίτι σου, και μπες στην κουζίνα!

Τα υλικά για τη συνταγή για vegan burger:400
γρ. ρεβίθια σε κονσέρβα340 γρ. καλαμπόκι σε κονσέρβα15 γρ. φρέσκο κόλιανδρο½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο1 λεμόνι3 κουταλιές της σούπας αλεύριΑλατοπίπεροΛίγο μαρούλι2 μεγάλες τομάτεςΚέτσαπΨωμάκια για burger ολικής άλεσης χωρίς γάλα και αυγάΠώς θα φτιάξεις το vegan burger;Στραγγίζουμε τα ρεβίθια και το καλαμπόκι και τα βάζουμε στο multi.Στη συνέχεια προσθέτουμε μέσα και τον κόλιανδρο, τα μπαχαρικά, το αλεύρι, λίγο αλάτι και ξύσμα απ’ το λεμόνι.Χωρίζουμε το μείγμα σε 4 ίσα μέρη, πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.Σ’ ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε λίγο λάδι και τηγανίζουμε τα μπιφτέκια μέχρι να ροδίσουν κι απ’ τις δύο πλευρές.Ξεκινάμε να στήνουμε το burger, απλώνοντας κέτσαπ κάτω στο ψωμάκι, στη συνέχεια βάζουμε μια φέτα ντομάτα, ένα φύλλο μαρούλι, λίγο κόλιανδρο εάν θέλουμε και το μπιφτέκι.Απολαμβάνουμε το vegan burger μας!Δες ακόμα:

Τρόφιμα που δεν είναι vegan και δεν το γνωρίζαμε!

Photo: Pixabay

Το άρθρο Το vegan burger που είναι καλύτερο απ’ όσα έχεις δοκιμάσει μέχρι σήμερα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα