Η κρίση και τα μνημόνια βλάπτουν σοβαρά την υγεία σου

16:36 24/3/2016 - Πηγή: iPop

Μέχρι στιγμής πίστευες πως το κάπνισμα και γενικά οι καταχρήσεις βλάπτουν την υγεία σου. Οκ, καλά κάνεις και τα πιστεύεις αλλά εμείς, ή καλύτερα οι ειδικοί οι οποίοι έκαναν σχετικές έρευνες θέλουν να σου πουν πως η κρίση και τα μνημόνια σου κάνουν εξίσου μεγάλο κακό.

Σε έρευνα της διαΝΕΟσις σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ αποδείχθηκε πως υπεύθυνη για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζεις με την υγεία σου είναι η κατάσταση που βιώνει η χώρα.

Να σημειωθεί πως

η συγκεκριμένη έρευνα που διενεργήθηκε για 8 μήνες, ενώ η ποσοστική μελέτη η οποία διεξήχθη τον Απρίλιο του 2015 έχει ως στόχο να χαρτογραφήσει τις δομές της υγείας στη χώρα μας κατά την περίοδο των 6 χρόνων κρίσης.

Αξίζει να τονισθεί πως, η έρευνα επίσης σημειώνει ότι από το 2010 ο πληθυσμός της χώρας έχει μειωθεί κατά 250.000. Λόγος της μείωσης δεν είναι μόνο οι λιγότερες γεννήσεις και οι αυξημένοι θάνατοι, αλλά και η μετανάστευση.

Οι γιατροί που μετείχαν στην συγκεκριμένη έρευνα που αφορά την κρίση τονίζουν πως παρατηρείται:

Επιδείνωση της υγείας κυρίως της ψυχικής και ιδιαίτερα των κοινωνικών στρωμάτωνΜειωμένη ιατρική περίθαλψη ιδιαίτερα στους άνεργους και τους συνταξιούχουςΠροβληματική πρόσβαση στο φάρμακοΑύξηση των ιδιωτικών δαπανών για την υγείαΟικονομική επιβάρυνση όλων των εισοδηματικών κατηγοριών

Μόλις το 2014, το 4,7% των πολιτών δήλωνε ότι πάσχει από κατάθλιψη, και το συγκεκριμένο ποσοστό ήταν αυξημένο κατά 80.8% από το 2009, με το γυναικείο φύλο να έχει τη μερίδα του λέοντος στα ποσοστά, αφού 7 στους 10 ήταν γυναίκες.

Παράλληλα, οι θάνατοι οι οποίοι αποδίδονται σε αυτοκτονίες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Επίσης, η έρευνα σημειώνει πως στην περίοδο της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα υπάρχει έξαρση των λοιμωδών νοσημάτων και συγκεκριμένα ο hiv καταγράφει αύξηση πάνω από 1000%.

photo:Nick Paleologos / SOOC

The post Η κρίση και τα μνημόνια βλάπτουν σοβαρά την υγεία σου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα