Πέθανε ο Γιόχαν Κρόιφ

Πέθανε σε ηλικία 68 ετών ο παλαίμαχος ολλανδός ποδοσφαιριστής και προπονητής Γιόχαν Κρόιφ.

Σύμφωνα με το μήνυμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του «έφυγε από τη ζωή έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του, μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο».

Ο ίδιος είχε γνωστοποιήσει, τον περασμένο Οκτώβριο, πως είχε διαγνωστεί με καρκίνο στους πνεύμονες, όμως οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών έκαναν λόγο πως η κατάσταση του παρουσίαζε ελαφριά βελτίωση και ο ίδιος φαινόταν να είναι αισιόδοξος. τελικά δεν τα κατάφερε.

«Στις 24 Μαρτίου του 2016 ο Γιόχαν Κρόιφ

«έφυγε» ήρεμος στη Βαρκελώνη περιτριγυρισμένος από την οικογένεια του μετά από μια σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Με μεγάλη θλίψη σας ζητάμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότατα της οικογένειας αυτές τις στιγμές της θλίψης», έγραφε η ιστοσελίδα του.

«Στις 24 Μαρτίου του 2016 ο Γιόχαν Κρόιφ »έφυγε» γαλήνιος στη Βαρκελώνη περιτριγυρισμένος από την οικογένεια του μετά από μια σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Με μεγάλη θλίψη σας ζητάμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότατα της οικογένειας αυτές τις στιγμές της θλίψης», έγραφε η ιστοσελίδα του.

Ο «Ιπτάμενος Ολλανδός» κατέκτησε τρεις φορές τη Χρυσή Μπάλα αγωνιζόμενος σε Άγιαξ και Μπαρτσελόνα. Με την ολλανδική ομάδα κατέκτησε τρεις συνεχόμενες φορές το Champions League (τις σεζόν: 1970-71, 1971-72, 1972-73), ενώ σαν προπονητής οδήγησε τη Μπαρτσελόνα στην πρώτη Ευρωπαϊκή διάκριση της με την κατάκτηση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης το 1992.

Επίσης με την καταλανική ομάδα κατέκτησε τέσσερις συνεχόμενες φορές το ισπανικό πρωτάθλημα (τις σεζόν 1990–91, 1991–92, 1992–93, 1993–94).

Ο Κρόϊφ ήταν μανιώδης καπνιστής, μέχρι το 1991, όπου υπεβλήθη σε εγχείριση στην καρδιά και έκτοτε έδινε «το παρών» σε κάθε αντικαπνιστική εκστρατεία ανά τον πλανήτη. Ήταν δάσκαλος τόσο στο ποδόσφαιρο, όσο και στην ζωή, αφού έδινε μαθήματα σε εκκολαπτόμενους παίκτες και προπονητές, με κάθε ευκαιρία.
Πηγή τα ΝΕΑ.gr

The post Πέθανε ο Γιόχαν Κρόιφ appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα