Η κοινωνία προοδεύει, αλλά οι άντρες παραμένουν πουριτανοί

20:31 20/7/2014 - Πηγή: iPop

Οι γυναίκες θεωρούνται ισότιμο μέλος της κοινωνίας, με δικαιώματα και υποχρεώσεις αντίστοιχα με αυτά του άνδρα. Μπορεί θεωρητικά τα μυαλά να έχουν εκσυγχρονιστεί, αλλά οι στερεότυπες ιδέες των αντρών σχετικά με την κοινωνική και σεξουαλική συμπεριφορά της γυναίκας δεν έχουν αλλάξει όσο θα έπρεπε. Μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Archives of Sexual Behavior καταλήγει ότι οι άντρες θεωρούν εξώλης και προώλης όσες γυναίκες εξαρτώνται οικονομικά από τους άντρες.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα έπρεπε να απαντήσουν πόσο συμφωνούν

με μια σειρά δηλώσεων όπως «Είναι λάθος για τις γυναίκες να κάνουν σεξ επιπόλαια», «Είναι φυσιολογικό μια γυναίκα να κάνει σεξ με έναν άντρα που μόλις γνώρισε, αν το θέλουν και οι δύο» και «Οι γυναίκες που ξέρω δεν εξαρτώνται πολύ από τον άντρα τους σε οικονομικά ζητήματα».

Αυτό που προέκυψε είναι ότι όσο περισσότερο κάποιος πίστευε ότι οι γυναίκες είναι οικονομικά εξαρτώμενες από τους άνδρες, τόσο πιο πιθανό ήταν να θεωρήσει την επιπολαιότητα των γυναικών στο σεξ ανήθικη.

Αν και χρειάζεται να γίνουν περαιτέρω μελέτες, μια πιθανή εξήγηση για τα αποτελέσματα είναι ότι η αντίθεση στην επιπολαιότητα οφείλεται στις οικογενειακές αντιλήψεις και την εικόνα που υπήρχε μέσα στο σπίτι για την ανηθικότητα. Ουσιαστικά αυτό που συμβαίνει είναι το εξής: πολλές φορές οι ανθρώπινες αντιλήψεις δεν συμβαδίζουν με τη σύγχρονη ζωή. Με λίγα λόγια, το περιβάλλον έτυχε να αλλάξει γρηγορότερα από το ηθικό σύστημα και σε κάποια ζητήματα οι άντρες παραμένουν πουριτανοί.

The post Η κοινωνία προοδεύει, αλλά οι άντρες παραμένουν πουριτανοί appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα