Σημάδια που δείχνουν ότι ο σκύλος πονάει

15:32 20/7/2014 - Πηγή: iPop

Αν έχεις σκύλο, σίγουρα κάποια στιγμή έχεις πει ή έστω σκεφτεί «μακάρι να μπορούσες να μιλήσεις». Αυτή η σκέψη περνάει πιο έντονα από το μυαλό σου όταν ο σκύλος σου συμπεριφέρεται περίεργα και δείχνει να πονάει αλλά δεν μπορείς να καταλάβεις την αιτία! Παρακάτω θα βρεις τα βασικά σημάδια που δείχνουν ότι ο σκύλος πονάει και πιθανότατα θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις το που και το γιατί!

Γλείφει έντονα ένα σημείο:

Είναι φυσιολογικό τα

σκυλιά να γλείφονται! Όπως και οι γάτες έτσι καθαρίζονται! Αν όμως παρατηρήσεις ότι γλύφει έντονα ένα σημείο (πχ το πόδι του) τότε σίγουρα υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Έντονο λαχάνιασμα:

Αν είναι μέσα Ιουλίου και έξω έχει 34 βαθμούς κελσίου, τότε πιθανότατα έχει λαχανιάσει επειδή ζεσταίνεται! Το έντονο λαχάνιασμα όμως μπορεί να συνδυαστεί και με το στρες.

Ανορεξία:

Αν δεις ότι ο σκύλος σου από εκεί που θα σου ζητιάνευε ακόμα και τα ψίχουλα από ένα κουλούρι, ξαφνικά αρνείται να φάει το οτιδήποτε σημαίνει πως κάτι πάει στραβά! Αν παρατηρήσεις ανορεξία, ο σκύλος θα πρέπει να εξεταστεί από κτηνίατρο, καθώς αυτό είναι ένα σύμπτωμα πολλών ασθενειών.

Αλλαγή στη συμπεριφορά:

Αν ο σκύλος σου συνήθιζε να είναι άκρως κοινωνικός, υπερδραστήριος και ξαφνικά δεν πηγαίνει καν κοντά στη πόρτα όταν χτυπάει το κουδούνι κάτι τον ενοχλεί!

Σε όλες τις περιπτώσεις καλό θα ήταν να επικοινωνήσεις με τον κτηνίατρο και αν εκείνος κρίνει πως είναι σοβαρή η περίπτωση που του περιγράφεις να πάρεις τον σκύλο σου και να πάτε στο κτηνιατρείο!

The post Σημάδια που δείχνουν ότι ο σκύλος πονάει appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα