Η καλύτερη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση που θα κάνεις φέτος στο σπίτι σου!

19:10 7/12/2019 - Πηγή: iPop

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, ο Δεκέμβρης έχει ήδη μπει κι εσύ ψάχνεις ακόμα πώς θα στολίσεις το σπίτι σου. Μπορεί να το κάνεις κάθε χρόνο, όμως η διακόσμηση σπιτιού τα Χριστούγεννα δεν είναι εύκολη υπόθεση. 

Μην ο στολισμός που κάνεις είναι υπερβολικός ή πολύ απλός ή μήπως όχι και τόσο σωστά συνδυασμένος; Σίγουρα κάθε σπίτι είναι διαφορετικό και δεν μπορούμε να κρίνουμε ένα σπίτι αν δεν το έχουμε δει,

όμως υπάρχουν κάποιες συμβουλές για τη διακόσμηση σπιτιού τα Χριστούγεννα που ταιριάζουν σε όλα τα σπίτια.

Με μέτρο τα λαμπάκια

Φυσικά και σε όλους μας αρέσουν τα λαμπάκια, όμως για να είναι ωραία πρέπει να τα βάλεις και σωστά. Για παράδειγμα, δεν γίνεται στο ίδιο σπίτι να βάλεις και κίτρινα και άσπρα και πολύχρωμα λαμπάκια. Ένα χρώμα – είδος πρέπει να διαλέγεις και να το βάζεις σωστά. Φυσικά αν το σπίτι σου έχει αρκετό χρώμα στους τοίχους και τα έπιπλα, απόφυγε να χρησιμοποιήσεις τα πολύχρωμα λαμπάκια.

Γιρλάντες

Για να μην είναι απλή η διακόσμηση του σπιτιού τα Χριστούγεννα, μπορείς να βάλεις μια γιρλάντα στο τζάκι και να τυλίξεις γύρω της και λαμπάκια. Προτιμάμε γενικά η γιρλάντα να έχει ίδιο χρώμα με το δέντρο. Γιρλάντες μπορείς να προσθέσεις και γύρω από τα παράθυρα, όχι τις μπαλκονόπορτες όμως.

Στολισμός δέντρου

Unsplash/Element5 Digital

Μπορεί να στολίζεις κάθε χρόνο δέντρο, όμως ίσως να μην ξέρεις κάτι πολύ βασικό. Στο δέντρο οι μικρές μπάλες τοποθετούνται ψηλά και οι πιο μεγάλες χαμηλά, ώστε να υπάρχει μία αναλογία και όχι το αντίθετο. Επίσης, αν το δέντρο σου είναι κοντό, μπορείς να το βάλεις σε ένα τραπεζάκι ή σκαμπό, ώστε να φαίνεται πιο ψηλό.

Μπαλκόνι

Φυσικά και μπορείς να βάλεις ό,τι θέλεις στο μπαλκόνι σου, όμως πρέπει να ξέρεις ότι τα περίεργα χρώματα σε λαμπάκια που βλέπουμε στα μπαλκόνια δεν είναι και τόσο ωραία. Το ροζ και το μπλε, για παράδειγμα, δεν είναι χριστουγεννιάτικα χρώματα και δεν ταιριάζουν στο κλίμα των ημερών. Το να προτιμάς τα κλασσικά χριστουγεννιάτικα χρώματα δεν σημαίνει ότι κάνεις κάτι συνηθισμένο.

Μικρές λεπτομέρειες

Pixabay.com

Μπορεί να έχεις στολίσει το δέντρο ή το καράβι σου, όμως οι μικρές λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά. Κρέμασε μπότες στο τζάκι, βάλε το γούρι στο τραπέζι και εκείνα τα ωραία χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά. Φρόντισε να είναι έντονο το γιορτινό στοιχείο, αλλά όχι υπερβολικό.

Δες ακόμα:

Χριστούγεννα στο Λονδίνο! 7 φωτογραφίες που θα σε κάνουν να θες να πας τώρα!

Photo: Getty / fotostorm

Το άρθρο Η καλύτερη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση που θα κάνεις φέτος στο σπίτι σου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα