Πότε είναι η ώρα να επισκεφτείς διαιτολόγο;

14:16 7/12/2019 - Πηγή: iPop

Αναρωτιέσαι πότε θα φύγουν αυτά τα περιττά κιλά που τόσο καιρό σε ταλαιπωρούν; Μήπως, όμως, πρέπει να κάνεις και μια σημαντική ερώτηση στον εαυτό σου αν θες να τα χάσεις; Κι αυτή δεν είναι άλλη από το «πότε να πάω σε διαιτολόγο».

Μπορεί πολλές φορές να νιώθεις ότι κάνεις καλή διατροφή, γυμνάζεσαι που και που και δε θα έπρεπε να έχεις θέμα με τα κιλά σου. Και συνεχίζεις να το πιστεύεις κι ενώ δεν αδυνατίζεις, δεν σκέφτεσαι το ενδεχόμενο να χρειάζεσαι βοήθεια από κάποιον ειδικό. Κι αυτό είναι το λάθος που κάνεις.

Μη

φοβάσαι να αντικρίσεις τα κιλά σου μπροστά σε έναν ειδικό. Δε θα σε κρίνει, επειδή έχεις πάρει κάποια παραπάνω κιλά. Αντιθέτως, θα σε βοηθήσει να τα χάσεις και θα σε συμβουλέψει σωστά, ώστε να τα διατηρήσεις με την πάροδο του χρόνου.

Πότε να πάω σε διαιτολόγο;

Ένας άνθρωπος που προσπαθεί να χάσει κιλά και δεν τα καταφέρνει από μόνος του, είναι καλό να επισκέπτεται έναν διαιτολόγο – διατροφολόγο. Αυτός είναι ο ειδικός που πρέπει να επιμεληθεί τη διατροφή σου κι όχι ο γυμναστής σου. Το ότι θα πας στον διατροφολόγο δε σημαίνει ότι θα πεινάσεις. Σε συνεργασία μαζί του μπορείτε να αποφασίσετε μαζί ένα καθημερινό πρόγραμμα φαγητού, το οποίο θα καταφέρεις να ακολουθήσεις και δε θα χρειαστεί και να πεινάσεις.

Φυσικά στον διαιτολόγο δεν χρειάζεται να πας μόνο αν θες να χάσεις πολλά κιλά, αλλά ακόμα αν θες για κάποιο λόγο να πάρεις βάρος, να διατηρήσεις τα κιλά σου ή να αρχίσεις να τρως πιο υγιεινά, ακόμα κι αν δεν θες να αδυνατίσεις.

Pexels/Daria Shevtsova

Επίσης, ένας διατροφολόγος θα σου λύσει απορίες και θα σε ξεμπερδέψει από την παραπληροφόρηση που υπάρχει από τους φίλους ή το διαδίκτυο. Ακόμα κι αν έχεις βρει από κάποιον γνωστό μια δίαιτα που θα ήθελες κι εσύ να ακολουθήσεις, καλό θα ήταν να ρωτήσεις πρώτα τον διαιτολόγο σου, καθώς μπορεί η συγκεκριμένη διατροφή να μπλοκάρει τον μεταβολισμό σου.

Σε κάθε περίπτωση, ένας διατροφολόγος είναι ο κατάλληλος για να ασχοληθεί με το βάρος σου και να σου δώσει τις σωστές κατευθυντήριες, ώστε να τρως πιο υγιεινά, σωστά τώρα και στο μέλλον.

Διάβασε ακόμα:

Τι ακριβώς είναι η δίαιτα χωρίς γλουτένη; Αλήθειες και μύθοι!

Photo: Unsplash/Icons8 team

Το άρθρο Πότε είναι η ώρα να επισκεφτείς διαιτολόγο; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα